精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.A little girl walked to and from school every day.One day in the morning,she made her daily trip to school though  dark clouds gathered in the sky.When school was over,with books in her schoolbag,the little girl walked home carrying nothing in her hands.On the way home,winds blew hard and trees shook from side to side in the wind.Rain poured down.
    The mother worried that her daughter would be frightened because of flashes of lightning (闪电).The mother drove to her daughter's school in a hurry.On the way to school,the mother saw the little girl walking alone in the rain.When a flash of lightning came,the little girl stopped,looked up and smiled.Another followed.The little girl stopped,looked up and smiled.A third came.The little girl stopped,looked up and smiled.With the coming of the following flashes of lightning,the little girl repeated the same thing again.
    After the little girl got into the car,the mother wondered why she stopped,looked up and smiled when lightning came.Wearing a bright smile,replied the girl,"Mom,when a flash of lightning came,I felt a bit frightened.Seeing this,God would take a picture of me.I knew he was playing an interesting game with me to drive away my fear(恐惧)."
    You see,if you look at the world from a different view,the world is really amazing.
根据短文内容判断正、误.(注意:正确的写"A",错误的写"B")
41.A little girl made her way to school though it was not fine that morning.A
42.When it rained,the mother ran to school because she was worried about her daughter.B
43.The little girl walked home with an umbrella in her hand.B
44.On the way home the little girl saw lightning three times.B
45.There are wonders in life if you see the world in a different way.A.

分析 全文大意:
一个小女孩每天步行上下学.一天早上,尽管乌云密布她像往常一样去上学.放学时,课本放在书包里,女孩手里什么也没拿步行回家.在回家的路上下起了大雨.她妈妈担心她害怕闪电.急忙驾车去她的学校.在去学校的路上母亲看到小女孩独自走在雨中.每当有闪电时小女孩就停下来,仰望天空,露出笑脸.这种行为动作重复了很多次.小女孩上了车以后母亲问她为什么有闪电时就看着天空微笑呢?女孩笑着说"当闪电来时,我感到有点害怕.看到这一切,上帝就会给我拍照.我知道他在跟我玩一个有趣的游戏来赶走我的恐惧."如果你从一个不同的视角看世界,世界将的确令人惊奇.

解答 答案:
41、A     细节理解题      根据第一段One day in the morning,she made her daily trip to school though  dark clouds gathered in the sky."一天早上,尽管乌云密布她像往常一样去上学"结合题目意思"尽管那天天气不好小女孩像往常一样去上学"可知表达的意思与原文相符,故判断正确,故填A
42、B      细节理解题     根据第二段The mother worried that her daughter would be frightened because of flashes of lightning (闪电).The mother drove to her daughter's school in a hurry可知她妈妈担心她害怕闪电.急忙驾车去她的学校结合题目意思"当下雨时,母亲跑到学校因为她担心她的女儿."可知与原文不符,故判断该题错误,故填B
43、B      细节理解题       根据第一段the little girl walked home carrying nothing in her hands.可知女孩手里什么也没拿步行回家,结合题目意思"小女孩手里拿着一把伞步行回家."可知与原文不符,故判断该题错误,故填B
44、B       细节理解题      根据第二段When a flash of lightning came,the little girl stopped,looked up and smiled.Another followed.The little girl stopped,looked up and smiled.A third came.The little girl stopped,looked up and smiled.With the coming of the following flashes of lightning,the little girl repeated the same thing again."每当有闪电时小女孩就停下来,仰望天空,露出笑脸.紧接着又出现了闪电,小女孩停下来,仰望天空,露出笑脸.第三次出现闪电,小女孩停下来,仰望天空,露出笑脸.每当出现闪电时,小女孩就重复同样的行为"可知闪电出现了不止三次,结合题目意思"在回家的路上小女孩看到了三次闪电."可知与原文不符,故判断该题错误,故填B
45、A        细节理解题      根据最后一段if you look at the world from a different view,the world is really amazing.可知如果你从一个不同的视角看世界,世界将的确令人惊奇.结合题目意思"如果你从不同的方面看世界,生活中就会有奇迹."可知表达的意思与原文相符,故判断正确,故填A

点评 这是一篇阅读判断题,做题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Last summer,Jeff became a middle school student.He was a good student,and he always worked hard.He had a test in the first month and he finished the questions easily until he read the last one:"(68)DWhat's her name?"
Of course,this question was a little special.(69)CShe was tall and her hair was dark.But Jeff didn't talk with her and didn't know her name.The test was over.(70)AThen a student asked the teacher,"Is the last question very important in this test?"
"Yes,"said the teacher."In our life,we will meet many hard-working people.They are important.(71)EWe may smile at them or say hello to them.
(72)BHe also learned that woman's name later.It was Kathy.
    根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺,内容完整,并将其标号填写在下面题号后的横线上.
A.Jeff gave his paper to the teacher.
B.Jeff never forgot that question.
C.Jeff saw the woman sometimes.
D.Everyone sees our school's cleaner every day.
E.We should care about them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Would you like some dumplings for lunch?
-       .I′m full.(  )
A.Yes,pleaseB.Sure,I'd love to
C.No,thanks   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

12.What other languages are you learningbesides(除了)English?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.In western countries,when someone says something nice to a person sincerely,the person will appreciate IT.Therefore,which situation fits western customs?(  )
A.In a hotel   B.In the office  
C.At a friend's home    

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.His grandma  has      for  5 years.(  )
A.diedB.been  diedC.been  dead

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.We all want to buy the new dictionary,but_______of us knows where to buy it.(  )
A.allB.neitherC.noneD.each

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Tony never spends money on buying books          he doesn't like reading.(  )
A.butB.becauseC.thoughD.until

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

14.A.What's  else can we do?
B.Are you free now?
C.We should try to save energy.
D.Thanks for your advice
E.Don't  forget  to turn off the light.
F.let's take a walk.
G.What can you do?
A:Hello,Tom.Do  you have any plans  for today?
B:No,I just want to have a good rest.
A:What A fine  day!(16)F.
B:OK!Let′s go.
A:(17)E.
B:Oh,I always  forget  it.
A:It′s not a good habit.(18)C.
B:I agree with  you.(19)A.
A:I think we  should also  make full use of drop of water.We shouldn′t use plastic bags.
B:Well,I see.(20)D.
A:Let′s go to the breach  for a walk.
B:All right.

查看答案和解析>>

同步练习册答案