精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.The last Thursday of November is Thanksgiving Day.It is a holiday in the U.S.A.Usually,family members and friends get together for a dinner.People sometimes drive their cars a long way for a family reunion(团聚).Many people also take Friday off and make it a long weekend holiday,because most Americans do not work on Saturdays and Sundays.
Thanksgiving Day began in 1621,when the first English settlers(定居者) reached the New World.They did not have enough food.But the American Indians helped the white men and taught them how to farm.
In the autumn after the English settlers came to America,they had a good harvest(收获).They were so pleased.They decided to invite their Indian friends to dinner in order to thank them for their help.
As far as family reunion,Thanksgiving Day is even more important than Christmas or New Year's Eve to most Americans.
72.If November 1is Monday,when is Thanksgiving Day?C
A.November 4.
B.November 18.
C.November 25.
D.November 2.
73.Which of the following is true?A
A.The whole family get together for a big dinner on Thanksgiving Day.
B.All the Americans do not work on Thanksgiving Day.
C.Americans still work on Saturdays and Sundays.
D.Thanksgiving Day began in the sixteenth century.
74.When the first English settlers arrived in America,theyA.
A.had a hard time
B.lived a happy life
C.taught American Indians how to farm
D.had a lot of things to eat
75.The word"invite"meansD.
A.stop somebody from doing something
B.let somebody do something
C.make somebody do something
D.ask somebody to do something
76.We can guess there are more family reunionsB.
A.on Christmas Day than on Thanksgiving Day
B.on Thanksgiving Day than on Christmas Day
C.on New Year's Eve than on Thanksgiving Day
D.on New Year's Day than on Thanksgiving Day.

分析 短文详细的介绍了感恩节的由来,及其习俗,在美国它是非常重要的节日.

解答 答案:72.C    细节推理题.根据第一段第一句The last Thursday of November is Thanksgiving Day.十一月的最后一个星期四是感恩节.可知如果11月1日是星期一,感恩节是11月25日.故选C.
73.A    细节判断题.根据第一段第一行句子Usually,family members and friends get together for a dinner.通常,家人和朋友聚在一起吃晚饭.可知感恩节那天全家人聚在一起吃一顿丰盛的晚餐.故选A.
74.A    细节理解题.根据第二段句子They did not have enough food.But the American Indians helped the white men and taught them how to farm.他们没有足够的食物,但美国印第安人帮助白人,并教他们如何耕种.可知当第一批英国移民来到美国时,他们很难的.故选A.
75.D 词义猜测题.根据上下文They did not have enough food.But the American Indians helped the white men and taught them how to farm.In the autumn after the English settlers came to America,they had a good harvest(收获).They were so pleased.They decided to invite their Indian friends to dinner in order to thank them for their help.他们没有足够的食物,但美国印第安人帮助白人,并教他们如何耕种.在秋天后英国殖民者来到美国,他们有一个好收成,他们很高兴,他们决定…他们的印第安朋友吃饭为了感谢他们的帮助.可知说的是他们得到了帮助,想要感谢他们,结合选项,应说他们很高兴,他们决定邀请他们的印第安朋友吃饭为了感谢他们的帮助.所以invite意为邀请,即请某人做某事.故选D.
76.B  细节推理题.根据最后一段句子As far as family reunion,Thanksgiving Day is even more important than Christmas or New Year's Eve to most Americans.就家庭团聚而言,感恩节对大多数美国人来说比圣诞节和新年更为重要.可知我们可以猜测到在感恩节比圣诞节会有更多的家庭团聚.故选B.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

11.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Why don't you talk to someone when you feel sad?
-I want to,but I don't know how                     with others about it.(  )
A.to talkB.talkC.talking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Sally,every daySally listens to music every day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

7.Now traveling is a fashion for people.What means of transportation(交通方式) do we need to choose to make(36)B easy and comfortable?
When you want to go somewhere in a(37)A,you usually go(38)C there.But many times you cannot find free parking (停车) space,so it is(39)D to go by bus or train.If you are in a hurry,then(40)B a taxi.When you don't feel like(41)D in the city,then you can take a bike.To go to a village,you can(42)D take a bus.When you (43)B there,you can always ride a horse or a bike,too.(44)C you travel further (更远),you can take a train or even a plane.I f you want to go to an island,you can use a(45)B.But wherever you go,it is the most important that you get there safely.

36.A.sleepingB.travellingC.foodD.life
37.A.cityB.villageC.mountainD.farm
38.A.by bikeB.on footC.in a carD.on a plane
39.A.worseB.more interestingC.saferD.better
40.A.driveB.callC.buyD.sell
41.A.runningB.flyingC.rushingD.walking
42.A.alwaysB.neverC.hardlyD.sometimes
43.A.leaveB.getC.liveD.stop
44.A.BeforeB.AfterC.IfD.Because
45.A.trainB.boatC.carD.bus.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

17.Most American families are smaller than the families in other countries.Most American families have one or two (41)Cand one or two children each.Children in the US will (42)A their parents'homes when they grow up.They usually live (43)Btheir parents because they want to find good jobs.They often (44)D to their parents or telephone them.And they often go to visit their parents on (45)D.Parents usually let their children choose their (46)A jobs.Americans think it (47)C for young people to decide on their lives by themselves.Children are asked to do some work (48)B their houses.And in many families,parents (49)C children for doing some housework so that they can learn (50)D to make money for their own use.
41.A.unclesB.auntsC.parentsD.grandparents
42.A.leaveB.reachC.loveD.hate
43.A.nearB.far fromC.next toD.close to
44.A.comeB.driveC.moveD.write
45.A.MondayB.weekdaysC.FridayD.holidays
46.A.ownB.firstC.lastD.best
47.A.badB.possibleC.importantD.wrong
48.A.outsideB.aroundC.exceptD.beside
49.A.askedB.madeC.paidD.called
50.A.whatB.whenC.whereD.how.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

4.At many Thanksgiving dinners,everyone around the table shares something they are thankful for.
As we know,most can do this easily.It's more important to know how to be thankful people all the time.
     Be positive(乐观).No matter what happens,it's best to remember the good things.Find the bright side in bad situations,and push back against negative(负面的) opinions.Also,do your best not to 
compare yourself to others.But when you're around others,give expression to what you like about them.By keeping good in mind,you'll give thanks for it even more than before.
     Accept the negative.At the same time,we can't pay no attention to bad things that have happened.We should learn from mistakes.It makes us become strong.Before we know it,we're thankful for negative things,too.Our mistakes can also make us humble(谦逊的),which is not all bad.Humble people have better relationships and see life's blessings(祝福) much more clearly!
     Acts of kindness.Thankful people know that it's much better to give than to receive.When you're thankful,you feel it's your duty to show love to others.Some people volunteer to help people in need.Studies show that volunteers might feel happier and healthier.
     Use of time.By spending time with others,you show  them how much they mean to you.But being thankful is also better realized by spending time alone.When you're alone,you can think about the best parts of you day. You can list them out and think them over.You can find your way to make Thanksgiving a part of you life.How wonderful it is!Just enjoy it every day!
66、67题完成句子;68题简略回答问题;69题找出并写下全文的主题句;70题将文中画线句子译成汉语.
66.You need to findthe bright sidein bad situations.
67.Learning from mistakes can make usstrong and humble.
68.How do volunteers probably feel according to studies?
Happier and healthier.
69.It's more important to know how to be thankful people all the time.
70.当你独自一人时,你可以想想你这一天中最精彩的部分.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Two months ____ a long time.We can visit our grandparents during the vacation.(  )
A.amB.isC.are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-How was your trip to Hainan?-____(  )
A.It was nice and warmB.It was wonderful
C.I went there by plane   

查看答案和解析>>

同步练习册答案