精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

All over the world, people enjoy sports. Sports are good for people’s health. Many people like to watch others play games. They buy tickets or turn on their TV sets or may be online(上网) to watch.

Sports change with the seasons. People play different games in different seasons. Sometimes they play inside the room. Sometimes they play outside. We can find sports here and there. Some sports are interesting and people everywhere like them. Football, for example, is very popular in the world. People from different countries cannot understand each other, but after a game they often become very friendly to each other.

1.Sports are good for _______.

A. the players

B. people’s health

C. the coaches

2.If you like sports, you can _______.

A. buy tickets to watch the games

B. watch the games on TV and on the Internet

C. A and B

3.People play _______ in different seasons.

A. the same game

B. different games

C. any games

4._______ is very popular in the world.

A. Table tennis

B. Baseball

C. Football

5.From this passage we can see that _______ can become very friendly.

A. people from different countries all

B. people from the same country

C. after a game, people from different countries

 

1.B

2.C

3.B

4.C

5.C

【解析】

试题分析:这篇短文给我们讲述的是全世界的人们都喜欢运动,也有很多人喜欢观看比赛。人们根据不同的季节选择适合的运动。而且运动也能促进不同国家的人们的交流。

1.细节理解题。根据短文的开头All over the world, people enjoy sports. Sports are good for people’s health.可知,全世界的人们都喜欢运动,因为运动对人们的健康是有好处的。故选B。

2.细节理解题。根据短文第一段中They buy tickets or turn on their TV sets or may be online(上网) to watch.可知,很多人喜欢观看比赛,他们可以买票去现场,也可以在电视上或者网络上观看。由此可知A和B都符合文意,故选C。

3.细节理解题。根据短文第二段中Sports change with the seasons. People play different games in different seasons.可知,运动是随季节而变化的,在不同的季节,人们做不同的运动。由此可知选B。

4.细节理解题。根据短文第二段中Football, for example, is very popular in the world.可知,足球是一项在全世界都很受欢迎的运动。故选C。

5.细节理解题。根据短文的最后一句话People from different countries cannot understand each other, but after a game they often become very friendly to each other可知,虽然来自不同国家的人们不能相互理解,但是运动过后,他们彼此经常会变得非常友好。由此可知选C。

考点:体育类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建福安城区初中小片区九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Which sign means International Committee of the Red Cross.

A. B. C.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建省龙岩市九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Most new babies were born in the developing countries. These countries are found in Africa, South America and parts of Asia. In the developed countries of Europe and North America, the population is growing very slowly. This is because women in these countries have, on average (平均), only one or two children. In the developing countries, many women have five or more children. In 1950, about one quarter of the world’s population lived in the developed countries. By 2050, these countries will be home to only about one tenth of the world’s people.

In the developing countries, more than one billion people are still living below the poverty(贫困) line. These people do not have enough food to eat and they live in poor housing conditions. Children get little time at school and suffer (遭受痛苦) from many kinds of diseases.

At the beginning of the 21st century, the world’s population was around six billion. The U.N. has said that the world’s population will level off (平稳下降) at 12.5 billion by the year 2100. Other groups think the world’s population will continue to grow, reaching 14 billion before it becomes stable (稳定的), or even falls.

根据短文内容,回答下列问题。

1.In what areas of the world can developing countries be found?

________________________________________________

2. In 1950, what percent of the world's population lived in developing countries?

________________________________________________

3. How to describe the people who are living below the poverty line?

________________________________________________

4.There will be twelve and a half billion people on the earth in 2100, won't there?

________________________________________________

5.将文中画线部分翻译成汉语。

_______________________________________________

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建省龙岩市九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Xi’an is a city with many places of interest and ____ tourists come here every year.

A.thousand ofB.thousand

C.thousandsD.thousands of

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建省长汀河田片八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

综合填词(共5小题,每小题1分,满分5分)

It was a beautiful day and the children played in the park. They e_1.____themselves . Look, Michael played on his skateboard. He said he would try something new. So he did a difficult jump and he f 2. down with a cry. His legs hurt. The children called a taxi. And the taxi took them to the h___3._____ The doctor told them that Michael should stay at home and take some p 4. , three times a day. The children were glad that the accident wasn’t s 5. and Michael felt better now.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建省长汀河田片八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

I _______ two hours _______ the book last night. It’s very interesting.

A. spend reading

B. spent reading

C. took reading

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建省长汀河田片八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—I’m sorry for losing your pen.

—_______I have another one.

A. You’re welcome

B. That’s right

C. It’s nothing

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建省七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:其他题

将下列句子按正确顺序排列。

A. Nice to meet you, too.

B. Yes, I am.

C. Good morning!

D. Are you Lin Tao?

E. Nice to meet you.

第一句已给出: Good morning! I’m Mingming.

1.____ 2.____ 3.____ 4.____ 5.____

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建南平第九中学教研片九年级上第一次片考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

An old farmer spent all his life on his farm in the country in the southeast of England. One day he decided to visit the big city. Everything was new and strange to him, because he never traveled to the city before.

The old farmer visited a lot of interesting places in the city.

He rushed into a large tall building and saw a lift(电梯). When he was watching, an old woman got into the lift and closed the door. After a while, the door opened again and a very perfect young girl came out.

The old farmer was very surprised, “What a funny little room!” He said to himself, “It’s magic. It can change an old woman into a young girl. The next time I come here, I’m going to bring my wife to take the lift. ”

1.The old farmer lived ____.

A. near the city

B. in the city

C. in the southeast of England

2.The old farmer decided ____ one day.

A. to visit a building

B. to visit a city

C. to visit a factory

3.The old farmer ____.

A. came to the city for the first time

B. had traveled to the city several times

C. found nothing new and strange in the city

4.When the old farmer was in a large tall building, he saw ____ get into the lift.

A. a young girl

B. an old man

C. an old woman

5.From the passage, we can guess the old farmer ____.

A. knew the lift well

B. didn’t know anything about the lift

C. wanted to buy a lift

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案