精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.In England,people don't usually talk very much.You can go on a bus,or in a train,and everyone sits looking out of the window.Often they read.They read books and papers.But they don't talk much.
When you meet English people,they often talk about one thing-the weather(天气).So when you meet someone in England,you can say,"Nice weather for the time of year!"
"But it was a little cold yesterday,"someone may answer.
"But it was warm later,"you can answer.
If you talk like this,the English will think,"How friendly you are!"
46.Cpeople don't talk much in a train.
A.Chinese 
B.Canadian
C.English
D.American
47.English people often talk about theDwhen they meet.
A.children     
B.sports
C.books
D.weather
48.The EnglishAwhen you talk about the weather with them.
A.will think you are friendly    
B.will think you like the weather
C.will not think you are friendly
D.will not think you like the weather.

分析 本文主要向我们介绍了英国人不爱经常说话的习惯:无论是在公交车上,还是火车上,人们经常看窗外或看报纸等,很少说话.遇见他们时,天气是他们经常讨论的话题.

解答 46 C 细节理解题:根据第一段In England,people don't usually talk very much.You can go on a bus,or in a train,and everyone sits looking out of the window在英国,人们不经常说话.无论是在公交车上,还是火车上,人们坐着经常看窗外.故选C.
47 D 细节理解题:根据第二段When you meet English people,they often talk about one thing-the weather(天气).当你遇到英国人时,他们经常谈论一件事:天气.故选D.
48 A 细节理解题:根据最后一句If you talk like this,the English will think,"How friendly you are!"如果你这样说,英国人会认为,"你是多么友好啊!",故选A.

点评 本文篇幅短小,词汇简单,容易理解,仔细通读全文,把握细节,即可准确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.We go to          school after          breakfast.(  )
A.the,theB.the,/C./,theD./,/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.The park is ____ good place to relax after a hard day's work.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.He's notmarriedyet.He's only twenty.(marry)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Mr.Wang is very busy.He only sleepsfive hours every night.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.I really look forward toseeing(see) you again.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.Have you ever heard of the story?Once there was an apple tree(21)Ca little boy always played around.Time went by.When the little boy grew up,he no longer played with the tree.
  One day,the boy came back to the tree sadly."Come and(22)Bme,"said the tree.The boy replied,"I need money to buy toys.""(23)A,I don't have money.But you can pick all the(24)Don the tree and sell them."The boy did that and left happily.
  (25)Ba few years,the boy returned and the tree was so excited."Come and play with me,"said the tree.The boy said,"I don't have time to play.I need a house.""You can cut off my branches and trunk(26)Cyour house,"answered the tree.So the boy cut off(27)Dthe branches and the trunk and left happily.
  Twenty years(28)Csince he left.One day,the boy came back again."My boy,I really can't give you anything.The only thing left is my dying roots,"said the tree with tears."I don't need much now,just a place to rest.I'm too tired,"answered the boy.Then he sat down.The tree was(29)Aand smiled with tears…
  This is a story of everyone.The tree is our parent.No matter what we need,parents will always be there and give(30)Dthey have to make us happy.Have you ever given what you have to your parents?
21.A.whoB.whatC.whichD.when
22.A.fight withB.play withC.agree withD.come up with
23.A.SorryB.It doesn't matterC.Thank youD.Excuse me
24.A.pearsB.bananasC.orangesD.apples
25.A.BeforeB.AfterC.OnD.At
26.A.buildB.builtC.to buildD.builds
27.A.bothB.everyC.eachD.all
28.A.is passingB.was passingC.has passedD.passed
29.A.gladB.sadC.worriedD.scared
30.A.nothingB.fewC.littleD.everything.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

18.
A.It's about a love story.
B.Shall we go to the movie this Saturday?
C.Oh,it's a movie from Japan.
D.Let's go and watch it.
E.How much are the tickets?
A:I'm tired of watching TV.(56)B
B:Good idea.What's on this week?
A:Let me see.(57)CIt's very popular.
B:Really?What's it about?
A:(58)A It was written in 1896.
B:Why is it so great?
A:The story is sad but exciting.
B:(59)E
A:50yuan each.
B:That's a little expensive,but I don't care.(60)D
A:OK,Let's meet at my house.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.请认真阅读下面短文,并根据各题所给首字母的提示,写出一个合适的英语单词完整、正确的形式,使短文通顺.
There are four people in my family.Every day my parents are very busy trying to make (66)money in order to pay the high tuition (学费) for my brother and me.They hardly say"I love you"or send flowers to each other.Besides,my father has a bad temper (脾气).It is (67)easy for him to lose his temper (68)when he's very tired from the hard work.I didn't know whether there was love between them until one spring.At that time,my father (69)suddenly got badly sick.My mother had to stay with him in the (70)hospital for a month.When they returned from the hospital,they both looked very weak as if both of them had a serious illness.
After they were back,my mother helped my father (71)walk slowly on the country road every day in the morning and dusk.(72)However,after two months my father still couldn't walk by (73)himself.All of us were worried about him.
"Dad,how are you feeling now?"I asked him one day.
"Susan,don't (74)worry about me."he said in a low voice."I just like walking with your mom.I like this kind of life."Reading his eyes,I know he loves my mother very much.
Once I thought love meant (75)flowers,presents and sweet kisses.But from this experience,I understand that love is inside,making life strong and warm.

查看答案和解析>>

同步练习册答案