精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.One morning,Wu Liang discovered that her classroom had changed.She found that the desks were no longer in rows,but pushed together to make eight bigger desks.She was so excited about it for the first two days that she couldn't listen to the teachers carefully.But soon she and her classmates got used to this new classroom arrangement (安排)."Now our class is quieter,"said Wu."What's more,we can come up with our own ideas and learn more through discussion.It's a better way to study."
Li Yu liked it,too."Group members first discuss,"he said,"and then present to the whole class.It makes us believe in ourselves."This was part of a reform (改革) at Li's school.The school made this reform because they wanted to offer students easier ways to study and more chances to discuss."Our school hopes to improve students'abilities to study by themselves and work in groups."said Zhang Ming,an English teacher.
However,the reform has demanded more from teachers.Now they have only 15minutes to give a lesson that would have been taught in 45minutes before.It is difficult to teach in such a short time.The teachers have to find better ways to teach more effectively.
"The reform demands more,but I'm sure it is helpful."added Zhang Ming.
46.It was easier for Wu Liang toA in class after the new classroom arrangement.
A.discuss with other students     
B.sit in the classroom
C.push desks together          
D.teach a lesson
47.The school made the reform in order to offer studentsB to study.
A.larger space 
B.easier ways   
C.more seats  
D.better classrooms
48.The Chinese meaning of the word"effectively"in Paragraph 3isC.
A.简单地     
B.明确地    
C.有效地     
D.认真地
49.Which of the following sentences is wrong?D
A.Wu Liang and her classmates like the new classroom arrangement.
B.The desks are no longer in rows now.
C.The reform has demanded more from teachers.
D.It's easy for teachers to give a lesson in 15minutes now.
50.The best title of this passage may be"B".
A.Discussion in Class          
B.New Look in Class
C.Students'Friendship         
D.Teachers'Hope.

分析 一天早上,吴亮发现她的教室变了.她发现课桌不再是成排的,而是推在一起形成八个更大的桌子.最初两天她太兴奋了不能专心上课,但是不久她和她的同学们习惯了这种新的教室布置.每次上课小组成员先讨论,然后在全班面前展示我们讨论的结果.学校做这种改革因为想供给学生更容易的方法学习和更多的机会讨论.现在老师在如此短的时间内教好是很难的.他们只用15分钟教以前用40分钟教的课,老师们必须找到更有效的更好的教学方法.

解答 46  A 细节理解题.根据第一段:Now our class is quieter,'said Wu Liang.‘What's more,we can come up with our own ideas and learn more through discussion.It's a better way to study.描述,可知在新的教室安排后,吴亮更容易和其他学生有更多的机会讨论,故选A
47  B 细节理解题.根据第二段:The school made this reform because they wanted to provide students with easier ways to study and more chances to discuss.描述,可知进行学习改革的目的是给学生提供更简单的方式来学习,故选B
48  C 词义猜测题.联系上文It is difficult to teach in such a short time.描述,可知在如此短的时间内教学是很困难,所以此处指的是老师们要找到更好的方法进行更有效的教学.故选C
49  D 细节理解题.根据文章:Now they have only 15minutes to give a lesson that would have been taught in 45minutes before.It is difficult to teach in such a short time.The teachers have to find better ways to teach more effectively.可知现在对于老师来说15分钟的教学是困难的.所以D选项错误,故选D.
50  B 标题归纳题.根据文章:One morning,Wu Liang discovered that her classroom had changed.以及全文可知,本文主要讲的是班内的新面貌.故选B.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.选出每组划线部分读音与其他三个不同的选项(  )
A.motherB.brotherC.photoD.son

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.根据短文内容及所给首字母提示写出所缺单词,使短文意思完整,每空一词.
When I was growing up,I never heard the words"I love you"from my father.If your father never says them to you when you are a  (71)child,it gets harder for him to say those words as you get older.In fact,I never said those words to him,(72)either.
A few years ago,I decided to make the first move.After some thoughts,I called my father on the  (73)phone and said:"Dad,I love you!"
There was a moment of silence at the other (74)end of the line."Well,same back at you!"replied quietly.
"Dad,I know you love me.When you're ready,you will say it,too,"I said with a (75)smile.
Fifteen minutes later,my mother called and asked if everything was"OK".She seemed (76)worried  about me.
A few weeks later,Dad ended our phone conversation(77)with the words:"Son I love you."I was at work during the conversation and tears came to my eyes as I finally (78)heard the love.It was the touching moment that I would never (79)forget.
If I had not taken the (80)first step,I would have never heard the love from my father.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

16.coin,two,has,every,sides
Every coin has two sides..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.What ________ girl she is!(  )
A.a beautifulB.beautifulC.beautifully

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Hi,Jack!Nice to meet you here in Zibo!
-Me too.But I       you were in Jinan.(  )
A.thinkB.thoughtC.am thinkingD.will think

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.The Blacks and the Whites are good neighbors.They know each other well.Sometimes they have dinner together.
     One day,Mrs.Black invites the Whites to have dinner again because it is her birthday.In the afternoon,she comes home from work early.On the way home,she goes to the market First she buys some beef because Mr.Black likes it best.And she knows that Mr.White likes chicken and Mrs.White's favorite food is fish.So She buys chicken and fish.She also buys some vegetables and fruit.She wants to get everything ready for the dinner.
When Mr.Black comes back home,Mrs.Black is busy cooking."Happy birthday!"Mr.Black says and brings her a bunch of flowers."Oh,thanks.What beautiful flowers!Would you please put them in the sitting-room?I'm busy now."
"OK,"says Mr.Black."And I can help you put the candles on the birthday cake."
"A birthday cake?"Mrs.Black says,"I forget to buy it."
"Never mind.I'll buy it now.I'll be back in a few minutes."Mr.Black says while he is running towards the door.
Just then,the doorbell rings.They are the Whites.In their hands there is a big birthday cake.

56.The relationship(关系)between the Whites and the Blacks isC.
A.Friends          
B.classmates      
C.neighbours       
D.relatives
57.Mrs.Black invite the Whites to have dinner again one day becauseB.
A.it's Sunday         
B.it's her birthday
C.she has some good news to tell them     
D.she wants them to help her
58.Mrs.Black buysD on the market after work.
A.some candies  
B.much meat  
C.many vegetables   
D.some meat,vegetables and fruit
59.Mrs.Black asks Mr.Black to put the flowersA.
A.in the sitting room   
B.in the kitchen  
C.on the table      
D.near the window
60.The Whites bringC to Mrs.Black.
A.a bunch of flowers    
B.some delicious food    
C.a big birthday cake    
D.some candles.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.My sister _________ play the piano,but she ____________ sing well.(  )
A.must; mustn'tB.can; can'tC.can't; can'tD.must; must

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.She didn't know ________when the house caught fire.(  )
A.how to doB.when to doC.what to doD.what to do it

查看答案和解析>>

同步练习册答案