15.My brother is so lucky.Good things are always happening to him.I wore my brother Tex's hat one morning.That day,I didn't miss the bus----that never happens!The luck went on.In the English class,I did well in spelling all the new words.
Then,when I came back home,I asked Tex to borrow this hat one more day,because I had an audition(面试)for the school play the next day.Tex agreed.My audition was great.It was a super lucky day for me.
"Wow,Arizona!"said my friend Mareya,"I can't believe how well you just did!""Thanks!"I said."But to tell you the truth,it is because I had a lucky hat."I said,reaching into my backpack.But it wasn't there!"Oh no!"I cried."It's lost!What am I going to tell Tex?"
Mareya helped me look for it.Luckily,we found Tex's hat in my drawer.Also luckily,I found that I could be lucky with or without a hat."So,it wasn't the hat,"said Mareya."This is just a wild guess,but maybe it was all those hours you spent practicing over the past month".
So,I guess you could say that luck is a combination ( 结合 ) of being prepared,believing in yourself,and maybe just a bit of magic!In other words,luck may come your way,but you have to be ready for it when it does!
51.Arizona felt lucky one morning becauseC.
A.She didn't miss the bus
B.She did well in spelling test
C.Both A and B
52.Arizoda found Tex's hatA at last.
A.in her drawer B.at her home C.in her backpack
53.Arizoda began to practice for the auditionB before.
A.a week B.a month C.two months
54.Which is TRUE according to the passage?A
A.Mareya went to see Arizoda's audition.
B.In fact Tex's hat brought luck to Arizoda.
C.Tex didn't lend his hat to Arizoda the next day.
55.What's the best title for the passage?B
A.A Beautiful Hat B.A Lucky Hat C.A Successful Audition.
分析 文章大意:我的哥哥是幸运的,好的事情总是发生在他身上.一天早上穿了我哥哥Tex的帽子.那一天,我没有错过过公共汽车----从未发生过!运气很好,在英语课上,我把所有的生词拼写得很好.
然后,当我回到家的时候,我向Tex再借一天这个帽子,因为我去试镜为学校的演出.Tex同意了.我的听力很好.对我来说这是一个超级幸运的一天.
"哇,Arizona!"我的朋友Mareya说,"我简直不敢相信你表演的这么好!"谢谢!"我说,"但说实话,那是因为我有一顶幸运帽."我把手伸到背包里说,但它不在那儿!哦不!"我叫道,"它丢了!我要怎么跟Tex交待?"
Mareya帮我找.幸运的是,我们在我的抽屉里发现了Tex的帽子.同样幸运的是,我发现我带或不带帽子都很幸运."所以,这不是帽子的原因,"Mareya说,"这只是一个猜测,也许这是你在过去的一个月里时时刻刻"的练习的结果.
所以,我猜你会说幸运需要做好准备,相信自己,也许只是一点魔法!换句话说,好运也许会降临到你的身上,但你必须为它做好准备!
解答 51-55:CABAB
51题答案:C考查细节题解,根据文中的That day,I didn't miss the bus----that never happens!The luck went on.In the English class,I did well in spelling all the new words.那一天,我没有错过过公共汽车----从未发生过!运气很好,在英语课上,我把所有的生词拼写得很好.故答案是C.
52题答案:A考查细节题解,根据文中的we found Tex's hat in my drawer.可知 我们在我的抽屉里发现了Tex的帽子,故答案是A.
53题答案:B考查细节题解,根据文中的but maybe it was all those hours you spent practicing over the past month".可知 也许这是你在过去的一个月里时时刻刻"的练习的结果.故答案是B.
54题答案:A考查细节题解,根据文中的Wow,Arizona!"said my friend Mareya,"I can't believe how well you just did!""哇,Arizona!"我的朋友Mareya说,"我简直不以相信你表演的这么好可知Mareya去看了Arizoda的试镜,故答案是A.
55题答案:B考查细节题解,根据文中都是围绕A Lucky Hat 来展开的,故答案是B.
点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.