High Housing Cost Makes Sub-Divided Flats
HONG KONG—Average home price have increased by73% since the end of 2008.This huge jump in home price has pushed more and more low income families into sub-divided flats.
What is a sub-divided flat? It is a flat that is divided into parts, so that it can house more than one family. Many sub-divided flats do not meet fire-safety standards (标准).For example, some flat owners have turned fire escape exits into part of their own rooms.
In June 2011, a fire happened in an old eight-storey building and left four people dead. That building was filled with sub-divided flats, some as small as 100 square feet. Many people believed that sub-divided flats were one of the causes for the accident. Since then, the government has paid more attention to the housing problem.
The best way to lower housing prices is to increase the number of flats; however, the best way may not be the easiest way. To lower housing prices, the government said that 20,000 new flats must be added every year for the next ten years.
Even if government could provide land for 20,000 flats a year, we would not know how much that would affect the housing market. One thing is for certain, Hong Kong’s housing problem will not soon go away and will be with us for a very long time.
![]()
1.The purpose of this article is to talk about__________.
A.the fire in June 2011
B.the housing problem in Hong Kong
C.the sub-divided flats
D.the fire-safety laws
2._________ family / families would live in one sub-divided flat.
A.0 B.1 C.4 D.100
3.The flat owner divided their flats into parts because they wanted to ________.
A. bread the law B.help the government
C.help the low income families D.make more money
4._________is one of the causes that drives people to live in sub-divided flats.
A. The flat owner’s invitation
B.The fire-safety law
C. The high cost of buying a home
D.The effect of sub-divided flats
5.According to the article, ________ can lower housing prices.
A. to reduce the number of flats
B.to build more flats
C.to set fire to buildings
D.to give money to the poor
6.According to the government, _____flats will be needed in 10 years.
A. 200 B.2,000
C.20,000 D.200,000
1.B
2.C
3.D
4.C
5.B
6.D
【解析】
试题分析:这篇文章主要讲了自从2008年香港的房价涨了73%,房价的剧增使是越来越多的低收入家庭合租,这会存在很多安全隐患,以及政府的应对策略。
1.细节理解题。根据HONG KONG—Average home price have increased by73% since the end of 2008.This huge jump in home price has pushed more and more low income families into sub-divided flats自从2008年香港的房价涨了73%,房价的剧增使是越来越多的低收入家庭合租。可知选B。
2.细节理解题。根据It is a flat that is divided into parts, so that it can house more than one family. 把这个公寓分为几部分,以便它能成为超过一个家庭的房子。可知应选C。
3.细节理解题。根据这些房主把公寓分成好几部分是为了挣钱。故选D。
4.细节理解题。根据HONG KONG—Average home price have increased by73% since the end of 2008.This huge jump in home price has pushed more and more low income families into sub-divided flats自从2008年香港的房价涨了73%,房价的剧增使越来越多的低收入家庭合租。可知故选。
5.细节理解题。根据The best way to lower housing prices is to increase the number of flats降低房价的最好办法是增加公寓数量。可知选B。
6.6】细节理解题。通过To lower housing prices, the government said that 20,000 new flats must be added every year for the next ten years. 为降低房价,政府表示, 在接下来的十年每年有20000新公寓必须添加。故选D。
考点:故事阅读类阅读
科目:初中英语 来源:2014年云南保山市学业水平考试第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Dear boys and girls, please read every sentence carefully. ___ you are, ____ mistakes you’ll make.
A.The more carefully, the fewerB.The more careful, the less
C.The more carefully, the less D.The more careful, the fewer
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市静安区中考三模英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案): ( 12分)
He was just an ordinary postman. Day after day, he shuttled(穿梭) back and forth across the village. For him, life
was without waves.
![]()
One day, he was delivering mail as usual. When he looked up in the sky, he suddenly lost his balance. It was a little stone that tripped him up(绊倒). He observed the stone that had embarrassed(难堪) him, finding it strange but beautiful. In his eyes, this stone was like a lost jewel(宝石) covered with dust. The postman then placed the stone in his bag carefully. Because of this stone’s arrival, his day was lightened. He suddenly had a bold thought—I can build a castle with such beautiful stones. How magnificent it will be!
His ordinary life started to be different since then. He still delivered mail, but he collected every stone he could find along the way. All those dusty stones, in his eyes, glittered like diamonds.
Gradually, his small bag couldn’t hold his stones anymore and he needed to use a wheelbarrow to carry them. People didn’t understand what happened when they saw the postman delivering letters with a wheelbarrow full of stones.
After collecting enough stones, he started to build his castle. During the daytime, he passed along the dreams of others; and during the nighttime, he built his own dream. No one was willing to join in. But the postman was unmoved, still happily building his castle. Because he knew, the dream and the castle only belonged to him.
After 20 years of working day and night, the postman’s dream castle was finally completed. It was a magnificent castle just as he had imagined. It was a miracle arising from the ordinary.
This is a real story. The postman’s name is Xue Waller. The stone castle has become a famous tourist attraction in France, which is called“ ideal palace of Ferdinand Cheval.”At the entrance of the stone castle, there is a sentence—“I want to know how far a dream stone can go.”
1.The postman felt embarrassed because he _______.
A. lost his balance B.lost his bag
C.delivered mail D. found a stone
2.The postman’s own dream was to _______
A. collect stones B. deliver mail
C. find diamonds D. build his castle
3.The underlined word “glittered” in the third paragraph may mean ________.
A. shone B. cleaned C. posted D. hid
4. Which of the following is not true?
A. A little stone tripped the postman up while he was delivering mail as usual.
B. The postman collected every stone he would find along the way.
C. The postman built his castle with the help of his family and friends.
D. The postman spent twenty years building his stone castle.
5. The postman named Xue Waller was ________.
A. German B. French C. British D. American
6.From the passage we can learn that ________.
A. The postman had a colourful life before the accident in which he lost his balance.
B. The postman gave up his job in order to built his stone castle.
C. The stone that tripped the postman up was a real jewel.
D. Though people didn’t understand him, the postman continued his dream ---building a castle.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市静安区中考三模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
We’re heard much _______ about the missing plane, but we still don’t know where it is.
A.reports B.ideas C.news D.stories
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市静安区中考三模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
It’s warm inside. You’d better take off your coat. Which of the following is correct in pronunciation for the underlined word in the sentence?
A. /k?t/ B./kα:t/ C./kait/ D./k?ut/
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市闸北区初三中考英语二模试卷(解析版) 题型:单项填空
– I’m afraid I can’t pronounce all these words clearly.
--______
A. Take care! B. Well done!
C. Just have a try! D. What a pity!
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市闸北区初三中考英语二模试卷(解析版) 题型:单项填空
Nowadays most of the Chinese have decided ____ a trip to Malaysia.
A. don’t take B. not to take
C. not take D. won’t take
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市金山区中考二模英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案) (12分)
Andy rode slowly on his way to school, day-dreaming about the fishing trip that his father had promised him. He was so busy dreaming about all the fish he would catch that he was unaware of everything else around him.
He rode along until a strange sound drew him to the present. He came to a stop and looked up to the sky. What he saw frightened him. A huge group of bees filled the sky like dark cloud and seemed to be heading angrily towards him.
With no time to waste Andy sped off in the opposite direction, riding quickly without knowing how to escape the group. With a rapidly beating heart and his legs pumping quickly, he sped down the rough road. As the bees came closer, his fear increased. Andy knew that he was sensitive(敏感的) to bee stings (蜇). Last time a sting had put him in hospital—and that was only one bee sting! He had been forced to stay in bed for two whole days. Suddenly, his father’s words came to him. “When you are in a dangerous situation, don’t panic. Stay calm, use your brain and think your ways out of it. ”
On a nearby hill, he could see smoke waving slowly from the chimney(烟囱) of the Nelson family home. “Bees don’t like smoke,” he thought. “They couldn’t get into the house.” Andy raced towards the Nelson house, but the bees were gaining around. Andy knew he could not reach the house in time. He guessed that the bees would catch up with him soon.
Suddenly, out of the corner of his eyes, he saw a small pond used by Mr. Nelson to water his vegetable garde
n. Off his bike and into the cool water he jumped, disappearing below the surface and away from the bees. After holding his breath for as long as he could, Andy came up for air and noticed the bees have gone. Pulling himself out of the water, he walked up the hill and rang the doorbell. Mr. Nelson took him inside and rang his mother.
“You’ll really need that fishing break to help you recover(恢复),” laughed his mother. “Thank goodness you didn’t panic!” But Andy did not hear her. He was dreaming once again of the fish he would catch tomorrow.
1.Andy was attacked by a huge group of bees on his way to ________.
A. his homeB. school C. the Nelson houseD. a nearby hill
2.Andy failed to notice the bees because ________.
A. he was calling his mother
B. he was listening to a strange sound
C. he was going fishing with his father
D. he was lost in the thought of the fishing trip
3.The bee stings would ________.
A. make Andy in hospital
B. help Andy remember his father
C. improve his riding skills
D. let Andy feel very excited
4.The italicized word “panic” in the 3rd paragraph here means “_________”.
A. ask for helpB. run away C. feel frightenedD. give up
5.Andy succeeded in getting rid of the bees by ________.
A. waving some smoke towards them
B. hiding himself under the water
C. rushing into the Nelson’s house
D. riding quickly off in the opposite direction
6.Which of the following can best describe Andy’s escape from the bees? ________
A. No pains, no gains.
B. Once bitten, twice afraid.
C. Where there is a will, there is a way.
D. In time of danger, one’s mind works fast.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市虹口区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
My little brother hopes ________ the film Dad, Where are We Going, though he has seen it twice.
A. to see B. see C. to seeing D. saw
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com