| Begging problem | |
| An (54)introduction to the begging problem | ●Some beggars ask passers-by for money ●Some beggars just sit and wait to be given money |
| A plan to the problem | In some busy places,such as the market and railway station,ten blue boxes will be placed to (55)encouragepeople to give money to the homeles. |
| Different opinions on the suggested plan | ●Supporters of this plan think it very effective to solve the problem related to beggars. ●The police oppose the plan arguing the beggars may turn to criminality because of lack of cash. ●The homeless charity said that it remains to be seen whether this plan would be (56)successful. ●Most of the beggars dislike the plan because the money that they will get from the box will not be (57)enough. |
| 2.How to deal with the problem | ●Governments must be actively involved in solving this problem be training beggars to work and helping them to find proper jobs. ●Beggars shouldn't be (58)seen as dirty and dangerous people but as people needing help and understanding. |
分析 文章大意:
这篇短文主要讲述的是关于乞讨的问题,乞讨问题是发展中国家和发达国家都会面临的一个社会问题.文章就如何解决提出了几种观点.
鼓励人们给那些无家可归的人捐钱,而不是直接给乞丐.
不管这些计划是否成功,乞讨现象也会一直存在.
政府应该教育人们乞丐并不是肮脏和危险的代名词,而是需要帮助的那一类人.
解答 54.introduction,推理判断题.题目中表述部分在说明乞丐一般都会向路人要钱,或者只是静静的坐在那等着别人给钱,由此可知此段应该是对乞丐的一个介绍,因此填写"introduction".
55.encourage,推理判断题.文中提到"It aims to encourage people not to give money directly to beggars but instead to give generously to local homeless people"鼓励人们给那些无家可归的人捐钱,而不是直接给乞丐,根据句意可知此处填写"encourage".
56.successful,推理判断题.文中提到"The homeless charity"Crisis"said the success of any pan will depend on its style"不管这些计划是否成功,乞讨现象也会一直存在,所以根据句意可知此处应该填写"successful".
57.enough,推理判断题.文中提到"Most of the beggars dislike the plan because they think they will not get enough money"乞丐担心自己拿不到足够的钱,所以此处应该填写"enough",表示足够的钱.
58.seen,文中提到"The general community should also be educated to see beggars not as dirty and dangerous,but as people who need understanding and help."政府应该教育人们乞丐并不是肮脏和危险的代名词,而是需要帮助的那一类人,所以此处填入词与"see"对应,但是题目主语为beggers,所以应该用被动语态,所以填写"seen".
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | burn us | B. | give us | C. | throw us |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| real good can see be |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
| A.We've known each other since we were kids. B.Where is she from? C.You mean the girl reading a book? D.What does she look like? E.Could you introduce me to her? F.She is always ready to help others. G.Then let's talk to her when she stops reading. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | on | B. | in | C. | to | D. | at |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | shopped | B. | will shop | C. | were shopping |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com