【题目】阅读理解![]()
Happiness is important for everyone. Most people want to be happy but few know how to find happiness. Money and success don't bring lasting happiness. Happiness depends on ourselves. In other words, we make our own happiness.
Some people believe that if they are wealthy, with the money they will be able to do anything they want, which means happiness. On the other hand, some people believe that holding a high position in the government is happiness. In this way, you have not only money, but also many other things which can't be bought by money. However, other people believe that having lots of money is not happiness, nor is holding a high position in the government. These people value(重视) their beliefs, or their intelligence, or their health. They think these can make them happy.
Here are a few ways to help you be happier.
The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life. Too often, we spend so much time thinking about the future, for example, getting into college or getting a good job that we don't enjoy the present. You should enjoy life's simple pleasures, such as reading a good book, listening to your favorite music, or spending time with close friends. People who have close friends usually enjoy happier and healthier lives.
The second secret of happiness is to be active. Many people go dancing or play sports. People can forget about their problems and only think about the activities.
Finally, many people find happiness in helping others. According to studies, people feel good when they volunteer their time to do many meaningful things for other people. If you want to feel happier, do something nice for someone. You can help a friend with his or her studies, go shopping to get food for an old neighbor, or simply help around the house.
Now maybe you know how to find happiness!
(1)The underlined word “wealthy” means “__________” in the article.
A.pleased
B.healthy
C.excited
D.rich
(2)Some people who hold a high position in the government think they can _________.
A.get money and something they can't buy with money
B.do what they want to do at any time
C.enjoy health which makes them work hard
D.take an active part in all kinds of activities every day
(3)The writer thinks the secret of happiness is that people ___________.
A.think about getting money
B.think of presents they don't like
C.often spend time with close friends
D.often spend time on entering the college
(4)Many people find it happy to ___________.
A.remember the old days and troubles
B.do some meaningful things for others
C.go shopping to buy some food
D.make much money and little success
(5)The passage mainly tells us __________.
A.how to find happiness
B.how to save happiness
C.to do something good for others
D.to value our beliefs or health
【答案】
(1)D
(2)A
(3)C
(4)B
(5)A
【解析】文章大意:幸福对每个人都很重要,但是很多人不知道如何幸福。只有自己才能让自己幸福。列举了三个方面能使人幸福快乐的例子。
(1)考查词义猜测题。根据划线词后的" with the money they will be able to do anything they want" 可知wealthy指的是富有,故选D。
(2)考查细节理解题。根据文章内容some people believe that holding a high position in the government is happiness.故选A。
(3)考查细节理解题。根据文章中第四段的You should enjoy life's simple pleasures, such as reading a good book, listening to your favorite music, or spending time with close friends.可知与好朋友共度时光是能让人快乐的,故选C。
(4)考查细节理解题。根据文章内容people feel good when they volunteer their time to do many meaningful things for other people. If you want to feel happier, do something nice for someone.故选B。
(5)考查主旨大意题。根据文章内容可知主旨大意是幸福对每个人都很重要,但是很多人不知道如何幸福。只有自己才能让自己幸福。故选A。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】The price of the potatoes is too _______.I can’t buy them.
A. expensive B. cheap C. high
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Try to guess its meaning when you meet a new word. Don’t just ______ your dictionary all the time.
A. look on B. take on
C. keep on D. depend on
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】— tomato juice do you need?
—One cup is enough.
A、How often B、How many C、How much
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】If it is quite _____ to you, I will visit you next Tuesday.
A.convenient B.fair
C.easy D.comfortable
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
Tim can't walk or run. He starts to sit in a wheelchair(轮椅)at the age of eight. Tim loves playing sports, but he can just watch other children play.
Once, Tim's friend-Peter wants to have a basketball game with some children. Three days before the game, Tony, a player of Peter's group, has an illness. He has to be in hospital for a week. “Join us in playing the game, Tim!” Peter says. Everyone is surprised(感到惊讶的). “How can Tim play in the game? He can't walk or run. We can’t win.” say the other players of Peter's group.
“Tim has strong arms. I’m sure he can play well in this game with our help.” Peter says.
Then Peter and the other players start to help Tim practice(练习)by pushing(推)his wheelchair.
During the game, Tim and the other players try their best to play very well.
Although they don't win the game, they feel happy.
【1】When does Tim start to sit in a wheelchair?
A.At the age of five.
B.At the age of seven.
C.At the age of eight.
【2】Tim joins Peter's group to play the game because .
A.Peter is not good at playing basketball
B.a player of Peter's group is ill before the game
C.he practices basketball with his friends every day
【3】How does Tim feel at last?
A.Sad.B.Happy.C.Bored.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】David has won the first prize in singing; he is still very excited now and feels________ desire to go to bed.
A.the most B.more
C.worse D.the least
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据句子意思,用所给单词的适当形式填空,将答案写在答卷上。![]()
When we got to Dad's home, we found he still coughed a lot. But his smile was as sure as ever. My husband and I ( stay ) with him for the weekend, but we had to go back to our jobs Monday.
Then I remembered a family tradition when we were small. Before ( leave ) our grandparents' home after a visit, each child would write a love note to them. For days, our grandparents would smile as they ( read ) these notes of love.
So when I cleaned Dad's kitchen made the bed for him, I wrote some notes. Some ( be ) like this, “Dad, I put the food in the fridge.” Some expressed my love, “Dad, I hope you will sleep well in your new bed.” I also put one note upstairs under his pillow, “Dad, if you have found this note, you must be feeling ( good ) than before. We are so glad!”
These notes helped improve ( he ) health. Several weeks later, in one of our regular phone ( call ), I asked Dad he was going. He said, “Pretty good. I just found your note under my pillow upstairs!”
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出改正后的词。
注意:1)每句不超过两处错误;
2)每处错误及其修改均仅限一词;
3)只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Great changes have taken place in people's life in the past 20 years. In the past, people have only rice or noodles on three meals. Now they can eating anything that they like. My parents used to get news only by read the newspapers. And now we can get news in many others ways. Some families are rich enough to have a car, they can go wherever they want easy. More and more people live big and bright apartments with several room.
In a word , our life has been become comfortable and convenient. I believe our life will be better and better in the future.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com