精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Just as I came back home.I heard a sound coming from the bedroom upstairs-it was from my favourite violin.
"Thief (小偷)!"
I rushed upstairs and saw a boy in dirty clothes pulling my violin down.At first sight,I found a new pair of shoes missing.It seemed he was surely a thief.
However,when I saw his eyes full of fear,my anger disappeared.I smiled and asked,"Are you Mr.Ram's student Rubens?I'm his butler(男管家).I've heard Mr.Ram say his student will come.It must be you."
"Has my teacher gone out?"the boy said,"I think I'd better visit him again in a while."
I nodded and asked him,"Do you like playing the violin?"
"Yes,but I'm too poor to afford one."the boy replied.
"Then,I'll give you this violin."The boy looked at me surprisingly,but he picked up the violin.While going out of the room,he suddenly saw a huge photo of me playing the violin at the Grand Theatre of Sydney on the wall.His face turned pale.He stood there for a moment and ran out.He must have understood what had happened because no master(主人)would put up the butler's photo on the wall of his living room.
A few years later,at a music competition in Melbourne,I was invited to be the judge (评委).Finally,a violin player called Merritt won the first prize.
After the prize-giving,Merritt ran to me holding a violin box,his face red,and asked,"Mr.Brian,do you still know me?You gave me the violin,which I have treasured ever since!Today,I want to say sorry and give back this violin to you without regret…"
He was just the"Mr.Ram's student"!

29.The writer feltB when he saw the boy pulling his violin down.
A.afraid                
B.angry               
C.sad               
D.disappointed
30.In fact,the boy wasD.
A.Mr.Ram's student                            
B.a visitor to the Ram family
C.the butler's friend                            
D.a thief to the writer's home
31.The boy's face turned pale probably because he realizedD.
A.the butler was a great musician                
B.he would be found as a thief soon
C.the master had come back home               
D.the butler was just the master
32.The passage mainly wants to tell us thatC.
A.It's never late to say sorry                    
B.the future is what we make it
C.kindness can bring one power                 
D.success depends on trust and support.

分析 当我回到家的时候,我听到一个从楼上的卧室传来的声音,这是我最喜欢的小提琴."小偷!"我跑上楼,看见一个穿着脏衣服的男孩拉着我的小提琴,乍一看,我发现一双新鞋不见了,似乎他是个小偷.然而,当我看到他的眼睛充满了恐惧,我的愤怒消失了.我笑着问,"你是拉姆先生的学生鲁本斯吗?我是他的管家.我听拉姆先生说他的学生会来.那一定是你.""我的老师出去了吗?"男孩说,"我想我最好还是在一段时间内再次拜访他."我点了点头,问他:"你喜欢拉小提琴吗?""是的,但我太穷了,我买不起."男孩回答说."那么,我就给你这把小提琴吧."小男孩惊讶地看着我,但他拿起小提琴,走出房间,突然他看见墙上的我在悉尼大剧院演奏小提琴的大幅照片,他的脸变得苍白.他站了一会儿跑出去了.他一定已经明白发生了什么,因为没有主人会将管家的照片挂在他起居室的墙上.几年后,在墨尔本的一个音乐比赛上,我应邀担任评委.最后,小提琴手梅利特荣获一等奖.颁奖后,梅利特抱着一个小提琴盒向我跑来,脸上红红的,问道:"Brian先生,你还认识我吗?你给我的小提琴,我一直珍藏至今!今天,我想说一声对不起,并很抱歉地把这把小提琴还给你…"他就是那个所谓的"拉姆先生的学生"!

解答 29.答案B   细节理解题 由文中 However,when I saw his eyes full of fear,my anger disappeared可知 然而,当我看到他的眼睛充满了恐惧,我的愤怒消失了,可见他一开始很愤怒,故选B
30.答案D   细节理解题 由文中 I rushed upstairs and saw a boy in dirty clothes pulling my violin down.At first sight,I found a new pair of shoes missing.It seemed he was surely a thief可知 我跑上楼,看见一个穿着脏衣服的男孩拉着我的小提琴,乍一看,我发现一双新鞋不见了,似乎他是个小偷,新鞋不见了,而且后面这个男孩发现他就是房子主人之后,脸都变色了,跑了出去,可以判断他是小偷,故选D
31.答案D   细节理解题 由文中 His face turned pale.He stood there for a moment and ran out.He must have understood what had happened because no master(主人)would put up the butler's photo on the wall of his living room可知 他的脸变得苍白.他站了一会儿跑出去了.他一定已经明白发生了什么,因为没有主人会将管家的照片挂在他起居室的墙上,男孩意识到了他就是此屋的主人,故选D
32.答案C 文章理解题 由文中小男孩偷东西,而主人并没有揭穿他,反正看到他喜欢拉小提琴还送给他了一个,最后小男孩长大以后赢得了小提琴一等奖,可见善良可以带给人力量,故选C

点评 本文并不算难,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.文章理解题则根据句意以及自己对文章的把握来解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-We haven't heard from him for a long time.
-What do you think      to him?(  )
A.was happeningB.to happenC.has happened

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.---Which would you like to read,paper books or e-books?
---My parents only allow me to read paper books.They____my eyes.(  )
A.talk aboutB.hear aboutC.learn aboutD.worry about

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.I don't think it's a good idea,________?(  )
A.is itB.isn't itC.do you

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.There            no good news in this newspaper.(  )
A.isB.hasC.are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

9.
A.What's the matter with you?
B.You should save pocket money.
C.Thanks for your advice.
D.Although she is wrong,it's not a big deal.
E.What should I do?
F.Now she is still angry with me.
G.Could I borrow some money?
A:You look so sad.(71)A
B:I argued with my mother.I spent too much pocket money(零用钱).(72)E
A:You should talk to her and say sorry.
B:Yes,I know I should.But it's not easy.
A:It's really difficult for parents to make money.(73)B
B:You are right.(74)F What can I do to make her happy?
A:What about buying something useful for her by saving pocket money?
B:That sounds good.(75)C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Jerry's bedroom is always      /kli:n/.(  )
A.clearB.cleanC.cleverD.class

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.There _______ some milk and two eggs on the table.(  )
A.isB.areC.has

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.We have two rooms ________,but I don't know.(  )
A.to live,to choose which oneB.to live in,which one to choose
C.live,which one to choose   

查看答案和解析>>

同步练习册答案