分析 短文大意:这篇短文主要介绍了一些青少年和父母之间的沟通问题.很多青少年抱怨缺少父母的理解,被限制的太多.作者以几个年轻人为例说明了这些问题,并就此提出了具体的建议.
解答 81-85CABBD
81题答案:C细节理解题.根据第二段中Hu Muqing,16,of Shenyang,complains that his parents only care about his grades and not his other needs.和After some negotiations (商谈),Hu has been allowed to watch TV for 15 to 20 minutes every night,可知胡被允许每天晚上看电视15至20分钟,所以该选C.
82题答案:A词义猜测题.根据句意I'm the boss'!"said the teenager"I'd like my parents to treat me like a friend and understand that respect is a two-way street."我是老板!"少年说:"我希望我的父母能像对待朋友一样对待我,明白尊重是双向的."可知该选A.
83题答案:B细节理解题.根据第四段中Lu Yiting,15,of Shantou,has a different problem with her parents.They think she spends too much time with her friends and is falling into bad company.可知卢怡婷的父母认为她花太多时间与她的朋友在一起并且陷入了坏伙伴公司.所以该选B.
84题答案:B 考查推理判断.根据文中的Sun suggests that teenagers should learn to communicate with their parents effectively."Find the right time for a talk.On Mother's Day or Father's Day,say‘Thank you'to your parents or give them a small gift with a letter so they can get inside your head a little,"he advised.孙认为青少年应该学会与父母进行有效的沟通."找到一个正确的时间谈论.在母亲节或父亲节快乐,感谢你的父母,或给他们一个小礼物的信所以他们可以得到你的头一点,"他建议.当他们考试不及格青少年不应该告诉他们的父母.这个没有建议,故选择B.
85题答案:D主旨大意题.根据这篇短文主要介绍了一些青少年和父母之间的沟通问题.很多青少年抱怨缺少父母的理解,被限制的太多.作者以几个年轻人为例说明了这些问题,并就此提出了具体的建议.可知该选D.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| 51.Three years after the Sichuan Earthquake,a group of foreign reports visited Beichuan,Sichuan.Beichuan has greatly changed.There they could see wide roads,new hospitals,a beautiful culture center,and many schools. | A | |
| 52.The first Earth Day was in 1970.People were beginning to worry about what we were doing to our environment.So they set up Earth Day on April 22nd to tell everyone about their worries. | B | |
| 53.On December 11,2001,China become the 143rdmember of the World Trade Organization(WTO).It has already been 10years since China's admission(准许加入)into the WTO. | C | |
| 54.Between February 18and 22,the 7th International Strawberry Symposium was held in Chanping,Beijing.This was the first time an Asian country held the event. | D | |
| 55.IPhone 4 is one of the best products designed by Apple.They hope it's going on to become the No.1smart phone in the world.That's why so many people,young or old all like it,though it is not cheap. | E |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com