精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Exhibition(展览) at the Palace Museum
The Palace Museum is a wonderful place to visit.There are lots of fun and interesting things to see.Come to visit the Palace Museum.
TimePlace       Things to See
10:00a.m.Taihe PalaceGolden Throne
10:30a.m.Zhonghe PalaceWorks of Art
11:00a.m.Baohe PalaceWorks of Art
1:00p.m.Jingren PalaceBronzes(青铜器)
1:40p.m.Yonghe PalacePottery(陶器)
2:30p.m.Huangji PalaceChinese Paintings
4:00p.m.Fengxian PalaceClocks and watches
Tickets:Adults:¥15.00
Children:Over 12:¥10.00                               Under12:Free
Discount:20% on Saturday
Opening Time:9:00a.m.~5:00p.m.on weekdays
10:00a.m.~3:00p.m.on Saturday
Not Open on Sunday
Tips:Keep quiet.
Keep the museum clean.
Don't forget to buy some souvenirs for your friends and family.
Do not take any photos.
Do not touch anything.

55.When can you see clocks and watches?D
A.At 1:40p.m.from Monday to Saturday.
B.At 4:00p.m.on Saturday.
C.At 4:00p.m.every day.
D.At 4:00p.m.from Monday to Friday.
56.Mr.Wu wants to visit the exhibition with his two students this Saturday.The two  students are both 14.How much are the tickets together?B
A.¥35.00.  B.¥28.00.  C.¥15.00.  D.¥7.00.
57.The Palace Museum opensD days a week.
A.five        B.two          C.seven           D.six
58.Which of the following can you do at the exhibition?C
A.To talk to each other loudly.
B.To take a few nice photos.
C.To buy some souvenirs.
D.To touch Golden Throne.

分析 这篇文章讲述了故宫是一个非常美丽的地方,并提供了故宫的营业时间和门票.在故宫参观的时候,要保持安静,不要拍照,也不要触摸物品,可以为家人和朋友购买一些纪念品.

解答 55.D:细节题.根据文章4:00p.m.Fengxian PalaceClocks and watches;Opening Time:9:00a.m.~5:00p.m.on weekdays
10:00a.m.~3:00p.m.on Saturday可知,周内在奉先殿参观古钟的时间是早上9点到下午4点,周六是早上10点到下午3点.故选D.
56.B:细节题.根据文章可知,12以上的儿童票是10元,成人票是15元.并且在星期六有20%的折扣,所以他们总共需要(10+10+15)*80%=28元.故选B
57.D:细节题.根据文章Not Open on Sunday可知,故宫周日不开放.所以一周开放6天.故选D
58.C:细节题.根据文章Keep quiet.
Keep the museum clean.
Don't forget to buy some souvenirs for your friends and family.
Do not take any photos.
Do not touch anything.可知,在故宫参观的时候,要保持安静,不要拍照,也不要触摸物品,可以为家人和朋友购买一些纪念品.故选C.

点评 广告布告类说明文,这类题目的特点是,信息量集中,所出的题目多以细节题为主.基于本文来看,全部都为细节题.答题时学生在理解全文的基础上对题目中关键字在文章中迅速定位,找到相对应的出处,即可迎刃而解.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Kangkang:Nice to meet you!I'm Kangkang.What's your name?
Michael:Nice to meet you,too.My name is Michael.
Kangkang:Where are you from?
Michael:I'm from Canada.And you?
Kangkang:I'm from China.
Michael:Kangkang!Who is the boy?
Kangkang:Oh,he's my friend,Yukio.
Michael:Where is he from?
Kangkang:He's from Japan.
Michael:But you look the same.
Kangkang:That's right.We have black hair and black eyes.
Michael:I have blond hair and blue eyes.
Kangkang:We don't look the same,but we're good friends,too.
任务型阅读:根据对话内容,填写下列表格.
NameCountyColor of eyesColor of hair
Michael(76)Canada(78)blue(80)blond
YoukioJapanblack(81)black
Kangkang(77)China(79)blackblack

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.卧室bedroom.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Tony has some trouble understanding Chinese,so he often asks me for help.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.TheFlight Number is CA929.(fly)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.A)下面是俱乐部的广告,以及学生对自己能力的表述.这些学生应该加入什么社团?请在横线上写下对应的俱乐部的序号.(共5分)
A.French Club
Do you know Paris (巴黎)?Can you speak French?Want to learn French?Join the French club now!Meet on Friday.Call Joyce at 8223-3278. 
B.Music Club
Do you like music?Can you play the violin,the piano or the drums?You can have a great time in our music club on Wednesday.Come and join us!
C.Cooking Club
Are you good at cooking?Do you enjoy delicious(美味的) food?Learn to cook in Room 302every Tuesday.Call Tom for more information if you are interested.
D.Kung Fu Club
Can you do Chinese kung fu?We have the best coach(教练) from Shaolin Temple!Come and have fun.Call Fred at 8961-3042. 

 E.Volunteer (志愿者) Club!
Do you want to help others?Every Sunday afternoon,we'll visit(拜访) the old people's home and help them:clean the room,cook dinner for them or tell them stories.
F.Chess Club
Can you play chess?Do you want to be a good chess player?Join us now and you can learn to play chess every Thursday.Call Mr.King at 8491-3086.
76.Kate:My friends and I really like helping others.E
77.Mike:Cooking is boring.I love music and I can play the piano.B
78.Gina:I can't play sports,and I can't cook,but I can speak a little French.A
79.Jack:I can play chess a little.But I really want to be a chess player.F
 80.Scott:I like Jet Li and I'm really interested in Chinese kung fu.D
根据俱乐部广告信息,判断正误.正确的写"T",错误的写"F".(5分)
81.If you like Chinese kung fu,you can call Mr.King at 8491-3086.F
82.You can learn to speak French every Thursday.F
83.We can join the volunteer club to make the old people happy.T
84.I love cooking and I can cook in Room 302every Tuesday.T
85.If you like drawing pictures,you can join the music club.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.There are four hats.They are red,yellow,green and white.They are Mike's,Bill's,Tom's and John's.Tom's hat is not yellow,green or red.John's hat is not green.And Mike's hat is not yellow or green.What color are their hats?

根据短文内容,选择最佳答案填入括号内.
36.Mike's hat isA.
A.red      
B.yellow     
C.white     
D.green
37.B hat is green. 
A.Mike's    
B.Bill's    
C.Tom's    
D.John's
38.Is Tom's hat white or green?C
A.Yes,it is. 
B.No,it isn't.      
C.It's white.    
D.It's green.
39.Is the yellow hat John's or Tom's?A
A.It's John's. 
B.It's Tom's.   
C.It's Mike's.   
D.It's Bill's.
40.How many kinds of colors about their hats?C
A.Two.  
B.Three.   
C.Four.    
D.Five.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.---Don't forget ______your English book to school,Mike.
---OK.I______.(  )
A.bringing,won'tB.to bring,willC.bringing,willD.to bring,won't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.A.reason B.stories C.others D.who E.which F.when
G.own H.favorite I.in J.on K.every L.made.
Reading is an activity people enjoy a lot in their free time.
Some like reading newspapers and (71)C enjoy novels or comic(喜剧的) books.My     (72)H  books are those about the lives of great people.Reading them always gives me a lot of ideas on how to make my (73)G  life better.
Great people are remembered not because they were handsome or beautiful,but because they did not give up(74)F their lives were difficult.They tried to use
(75)K chance to change their lives and make the world better.
One good example is Orville and Wilbur Wright,the two brothers (76)D invented the airplane.The plane has(77)L the world into a small village.Hard work,not good luck,is the (78)A  why the Wright Brothers could invent this convenient machine and become great people.Today we will remember them when we see planes (79)I  the sky.
Whenever I read (80)B about great people,I always learn a lot from them and they encourage me to march on.
This is why I enjoy reading about great people's lives.

查看答案和解析>>

同步练习册答案