精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】 If you have ever been swimming in the ocean, you may have noticed that sea water is easier to float in than pool water. Here's why.

You'll need

Two bowls Food coloring Spoon Salt Two eggs

1: Fill bowls half way with water.

2:Add 10 tablespoons of salt to one bowl, mix until it dissolves (溶解), and then add several drops of color.

3:Carefully, put an egg into each bowl of water and watch what happens.

What happens?

The egg in the plain water sinks. The egg in the salt water floats.

(If the salt water egg does not float well, mix more salt into the bowl )

The water and salt particles(粒子)in the salt water bowl are closer together it than plain water particles are. They push harder against the egg than the plain water particles do and the egg floats.

1The purpose of: the experiment is to explain ________________.

A.why the egg floats in the salt water

B.why people float more easily in the sea

C.how we can make the egg float in water

D.how the water and salt particles act together

2According to the text, if the egg in the salt water doesn’t float, which is the reason?

A.The water is too hot.B.The egg is not fresh.

C.The bowl is too small.D.The salt is not enough.

3What is this passage probably taken from?

A.A science magazineB.A tour guide.C.A news report.D.A geography book

【答案】

1B

2D

3A

【解析】

文章大意:如果你曾经在海里游泳过,你可能已经注意到,海水比游泳池的水更容易漂浮。这是为什么。之后做一个小实验说明这个现象。

1主旨大意题。根据If you have ever been swimming in the ocean, you may have noticed that sea water is easier to float in than pool water. Here's why. 可知,后面的实验是为了解释前面人在海水中更容易漂浮,故选B

2细节理解题。根据(If the salt water egg does not float well, mix more salt into the bowl )可知,是盐放少的原因,故选D

3推理判断题。A. A science magazine科学杂志;B. A tour guide.旅游向导;C. A news report.新闻报告;D. A geography book地理书;根据文章大意做实验,说明人在海水中更容易漂浮及选项可知是科学实验,故选A.

这是一篇科学实验文,介绍了人为什么在海水中更容易漂浮。短文主题明确,结构清晰,悉心清晰。推理判断题,细节推断题。推理判断就是根据文章所提供的信息,脱离字面理解的局限,抓住关键细节,得出合乎逻辑的结论。所以我们可以根据文章中的相关细节去判断推理,得知答案。比如像第二题可以根据如果盐水里的鸡蛋没有漂浮的很好,应该放更多盐在碗里,那么反而言之就说明如果漂浮的不是很好的,说明原来的盐放少了。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】What did you do on Earth Day this year?

We _____ a show to spread the message about protecting the environment.

A. put on B. put up C. put away

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Are you Miss Fang? ___________.

A. Yes, I’m B. Yes, you are

C. Yes, I am D. Yes, you’re

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Perhaps it will snow tomorrow.

A. Sometimes B. Never C. Maybe

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

假如你是Li Ming, 你的美国朋友Alex从上海给你发了一封电子邮件。请你根据邮件内容给Alex回一封信。词数110左右。开头和结尾已给出。不计入总词数。

FROM

Alex

TO

Li Ming

SUBJECT:

By plane or by CRHChina Railway High-speed?

Hi, Li Ming,

How are you? I hope you are fine and not so busy. I am in Shanghai at the moment. I am going to your hometown for business tomorrow afternoon. I am going to take a plane, but I hear that CRH in China is very cool and Chinese people are really proud of it. I can't decide. Could you please give me some advice?

Yours,

Alex

FROM

Li Ming

TO

Alex

SUBJECT

ReplyBy plane or by CRHChina Railway High-speed?

Hi, Alex,

Yours,

Li Ming

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】You can ________ to her in English.

A. write B. wrote C. writing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 —Mr. Wang, must I come again to clean the classroom on Sunday?

—No, you____ . I have asked Kate to do it.

A. can’t B. mustn’t C. needn’t D. shouldn’t

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】The police searching the shops on both sides of the street any possible clues.

A. are;for B. are;with C. is;for D. is;with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Good morning! ______________.

A. Good morning! B. Good evening!

C. Good afternoon!. D. Hello.

查看答案和解析>>

同步练习册答案