精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.My name is Nancy.When I grow up,I want to be a musician.When I was in Primary Three I was deeply obsessed(迷上了)with music so I decided to join the Ensemble.I would not mind playing any instrument and I will be happy as long as I get to be a musician.However,I enjoy playing the piano.
I have wanted to be a musician since I was in kindergarten when I first learned how to play the piano.Playing the piano always cools me down when I am angry,so I like to play the piano.Besides playing music,I also like to listen to western music.
I would like to be an accomplished(技艺高超的)pianist playing western music in concerts.I hope many people will attend my concerts.I will give part of the money from the concerts to charity.
If I want to become a musician,I will have to practice very hard.I believe where there is a will there is a way.
57.What does Nancy want to be?She wants to be a musican.
58.Why does Nancy like to play the piano?Because playing the piano always cools her down.
59.What do you think of Nancy?I think Nancy will accomplish her dream,because she knows she has to practice very hard.She believes where there is a will there is a way..

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了南茜的有关情况,我的名字叫南茜,当我长大的时候,我想成为一名音乐家.我在小学三年级的时候,就深深地迷上了音乐,我就加入了合奏团,我不介意演奏任何乐器,只要成为音乐家就可以.后来,我喜欢演奏钢琴.自从我在幼儿园第一次学弹钢琴的时候,就想成为一名音乐家,弹奏钢琴可以让我在生气的时候安静下来,所以我喜欢弹奏钢琴.除了演奏音乐之外,还喜欢听西部音乐,我想成为一名在音乐会上演奏西部音乐、技艺高超的钢琴家,我希望许多人参加我的音乐会,我会把一部分钱捐给慈善机构.如果我想成为一名音乐家,我必须艰苦的练习,我相信有志者事竟成.

解答 57.答案:She wants to be a musican.
细节理解题.根据"When I grow up,I want to be a musician."可知南茜想成为一名音乐家,故填She wants to be a musican.

58.答案:Because  playing the piano always cools her down.
细节理解题.根据"Playing the piano always cools me down when I am angry,so I like to play the piano."可知弹钢琴可以让南茜安静下来,所以这是她喜欢弹钢琴的原因,由于是why提问的,所以要用because来回答,故填Because  playing the piano always cools her down.

59.答案:I think Nancy will accomplish her dream,because she knows she has to practice very hard.She believes where there is a will there is a way.
细节理解题.根据"If I want to become a musician,I will have to practice very hard.I believe where there is a will there is a way."可知南茜会取得成功,因为她知道取得成功的法则,那就是要付出艰辛,要注意把第一人称变成第三人称,所以答案为I think Nancy will accomplish her dream,because she knows she has to practice very hard.She believes where there is a will there is a way.

点评 首先仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.It's quite warm in the room.Why not ________ your coat?(  )
A.pick upB.take offC.put offD.give away

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.She fell asleep very soon as the tough work had        most of her energy.(  )
A.given upB.taken upC.tidied upD.set up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.This year the US will honour (纪念)one of the country's most famous writers-Mark Twain (1835-1910).Most readers know that his real name was Samuel Longhome Clemens,but how many know where the pen name"Mark Twain"came from?
The answer shows Clemens'colourful early life before he became a writer."Mark Twain"was the cry shouted on a ship when the ship entered a part of a river that was two fathoms (6 feet)deep."Twain"is an old-fashioned way of saying"two".Twain trained as a ship pilot on the Mississippi river for two years,a time that he wrote about in the humorous Life on the Mississippi(1883).
The famous river would become an important theme in many of his works-who could forget the journey of Huck an Jim along it in his most famous book.The Adventures of Huckleberry Finn(1884)?
With little education,he had to teach himself how to write stories.Whenever possible,he would go to public libraries.There he spent much time reading and thinking,which greatly helped him with his writing.
On the other hand,his life experiences gave him wonderful material to write about and attract readers.Twain wrote in a style that has been called"local colour"because it shows great  knowledge of local people and their customs.
This gift is very clear in the two books for which Twain is still celebrated today:The Adventures of Tom Sawyer(1876)and its follow-up The Adventures of Huckleberry Finn,which many people call"The Great American Novel".
The most amazing invention in the book is the voice of Huck himself.Huck did not enjoy schooling.It shows in the way he uses language,in a spoken style.Only a master like Twain could copy the way a young southern boy talked so well.

34.What does the underlined word"gift"mean in the passage?B.
A.Twain's talent for self-teaching.
B.Twain's"local colour"writing style.
C.Twain's good sense of humour
D.Twain's experiences as a ship pilot
35.According to the passage,what is the best part of The Adventures of Huckleberry Finn.C.
A.The deep social meaning
B.The exciting life experiences
C.The special way that Huck talks
D.The nice view of the Mississippi
36.Which is the most suitable place in the passage for the sentence,"Twain did not come from the writer's background you might expect."?C.
A.At the beginning of Paragraph 2
B.At the beginning of Paragraph 3
C.At the beginning of Paragraph 4
D.At the beginning of Paragraph 5
37.what is the passage mainly about?D.
A.Mark Twain's career as a great  writer
B.Mark Twain's interest in describing local life
C.Mark Twain's achievements in American literature field
D.Mark Twain's life experiences which influenced his writing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Shall I tell him about the change of the timetable right now?
-I am afraid you        ,so that he will not come late for the meeting.(  )
A.willB.mustC.mayD.can

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.This is my little brother._____ name is Jack.(  )
A.HisB.HerC.OurD.Your

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Animal Farm is such ________ amazing book that I want to read it ________ second time.(  )
A.an; aB.a; theC./; theD./; a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Let′s call up Tom and tell ______ the good news.(  )
A.herB.himC.usD.you

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-What _______ cold weather!
-Yes.But it's ______ unusual experience for us who live in a hot place.(  )
A.an;anB./;aC./;anD.a;an

查看答案和解析>>

同步练习册答案