精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Choose the best answer(选择最恰当的答案)

Most people in the USA,Britain,Australia,New Zealand,Ireland and Canada speak English as a first language.However,English is spoken all over the world:it is the main (主要的) language in more than 60countries,such as India,Singapore and in many of the Caribbean (加勒比) and Pacific (太平洋) islands.In these places English is often used as a second language.
English is also used as an important International language in many other countries,like China and Japan.People in these countries use it for business (商业),and travellers to these countries use English when they get there.Other people may learn English because they enjoy reading books in English,listening to British or American music and watching American films.
English has changed a lot over the years and still goes on changing.It is no longer right to talk about British English or American English if the speakers come or don't come from those countries.People in Japan or Korea,for example,may use the American spelling but many not sound like Americans; English is the most widely used language in the world in the 21st century.This language no longer belongs to (属于) only British,American or Australian speakers.It belongs to anyone in the world.

58.A countries use English as a first language in the world.
A.Six B.Five C.Four D.Three
59.English is spoken as a main language inD.
A.Britain,the USA,Australia
B.China,Singapore and many of the Caribbean and Pacific islands
C.China,Japan
D.over 60countries
60.People from other countries learn English forD.
A.passing the quiz
B.business and travelling
C.reading English books and enjoying English music and films
D.both B and C
61.If people in Japan or Korea use American spelling,theyB.
A.will speak the same as Americans
B.may not sound like Americans
C.will speak British English
D.will speak English much better
62.C is the most widely used language in the world in the 21st century.
A.FrenchB.Chinese
C.English      D.Japanese
63.The best title of this passage should be"C".
A.A First Language in the World
B.A Second Language in the World
C.English around the World
D.English-A Useful Language.

分析 在美国、英国、澳大利亚、新西兰、爱尔兰和加拿大的大部分人都说英语作为第一语言.然而,全世界都在说英语:它是60多个国家的主要语言,比如印度,新加坡和许多加勒比与太平洋的岛屿.在这些国家英语被用作第二语言.
英语也是许多其它国家使用的国际语言,比如中国和日本.这些国家的人把英语用于商业,游客到达这些地方也使用英语.其它还有些人可能因为喜欢读英语原著、听英美歌曲和看美剧而学习英语.
英语这些年变化很大,并且在持续变化中.如果说话者不来自英美,谈论英式英语或美式英语不再合适.比如在日本或韩国,也许会说美式英语,但听起来又不那么像美式英语;在21世纪英语是世界上使用最广泛的语言.这种语言不再只属于英国,美国或澳大利亚的人.它是属于世界上任何人的.

解答 58.A 细节理解题.由Most people in the USA,Britain,Australia,New Zealand,Ireland and Canada speak English as a first language可知六个国家把英语作为第一语言,所以选A.
59.D 细节理解题.由it is the main (主要的) language in more than 60countries可知60多个国家都把英语作为主要语言,所以选D.
60.D 细节理解题.由People in these countries use it for business (商业),and travellers to these countries use English when they get there可知其它国家的人把英语用于商业和旅游;由Other people may learn English because they enjoy reading books in English,listening to British or American music and watching American films可知另一些人因于喜欢英文的歌或看英文的剧而学习英语,B和C的表述都是对的.故选D
61.B 细节理解题.由People in Japan or Korea,for example,may use the American spelling but many not sound like Americans可知日韩的人说的美式英语可能听起来并不像美国人说的,这与B的表述相符.
62.C 细节理解题.由English is the most widely used language in the world in the 21st century可知英语是21世纪使用最广泛的语言,C选项正确.
63.C 归纳概括题.对标题的根据实质上是对主旨的概括,此文都在说英语在全世界使用,所以C选项是最佳标题.

点评 阅读题首先要快速浏览一遍文章,特别是对首尾段的浏览,因为主旨通常暗藏在首尾段;再带着问题有目的性地阅读,边读边找答案,通常问题的答案都暗含在原文中.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

8.As online shopping becomes very popular in China,are you the person who (56)C a whole morning searching the shopping websites here and there without any purpose to buy something,but just to see(57)Athere is something cheap or something you might need?
One of my best friends told me that he didn't like shopping at all.As life is short,he would not spend (58)Ctime doing such a small thing.So once he goes shopping,if the (59)D of the things he needs are fair,he would buy them at a very large number at one time.(60)B,he would buy tissues(纸巾)which is enough to be used for at least half a year.
He does shopping like this not only for the daily necessary,(61)Dfor the clothes.If he finds the jacket he bought fits him a lot,he would buy two or three more of the (62)Bjacket or in different colors to be worn next year.
When he told me his shopping habit as above,I was quite (63)A.What a difference!That's why he has more time on reading and doing things he really likes while we always find there is no time to read a book.
Shopping is quite a happy thing for women,I think,and most of us would be happy to buy something we like and it's really nice to wear a new dress today and another the next day.However,sometimes shopping is really a waste of (64)C and energy.Maybe it's time for us to change our (65)Chabits if we would like to do other more important things.How do you think?
56.A.paysB.takesC.spendsD.costs
57.A.ifB.how manyC.howD.why
58.A.too manyB.many tooC.too muchD.much too
59.A.sizesB.colorsC.qualityD.prices
60.A.HoweverB.For exampleC.InsteadD.Such as
61.A.andB.soC.orD.but also
62.A.differentB.sameC.otherD.one
63.A.surprisedB.happyC.sadD.angry
64.A.moneyB.foodC.timeD.things
65.A.eatingB.readingC.shoppingD.studying.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.周星驰导演的电影《美人鱼》大获全胜,备受关注.
The film Marmaid directed by Stephen Chow was sosuccessful that it was paid much attention to.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Many people were at the ferry station ____________ for the ferry.(  )
A.waitB.to waitC.waitingD.waited

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.--Would you like a cup of coffee?
--________.(  )
A.Yes,I like.B.No,I don't.
C.Yes,please.D.That's all right.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.much,animal,other,describe,take,possible,large,go,pack,interesting
We have been in Australia for three days.We're having a good time here.Australia is the six(78)largestcountry in the world.There is so(79)muchto see that it is(80)impossiblefor me to tell you everything.Sydney is a beautiful city.There are many big trees and flowers around and they look really beautiful.There are also some special(81)animalsin Australia,such as kangaroos and koalas.They are really lovely.During the past three days we've visited many placers of(82)interestaround Sydney.I'd like to spend more time here.But we will fly to(83)anothercity,Cairns,to see coral beds (珊瑚礁) tomorrow.It is said that words can't(84)describe the beauty of the colorful corals.Many famous cartoon films were made there.Now we are busy(85)packingour bags so that we will not lose time when we leave.We can enjoy ourselves in Cairns this time tomorrow.I'm look forward to going there again.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Which subject do you like better,maths (数学) or Chinese?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-How much did the new watch          your sister?
-She          350yuan for it.(  )
A.cost; paidB.spend; costC.pay; costD.take; paid

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

8.A:Hello.68178502.
B:Hello.Could I speak to Bruce,please?
A:Sorry.He's not in at the moment.Can I take a (81)message?
B:Yes.This is David,Bruce's friend.I want to ask him for some Chinese ancient coins.He told me he had some recently.I'm not sure he would give me one or two.I don't care if they were made of different kinds of metal.I just want to (82)get some more coins in my collection.
A:OK.I will tell him.Would you like him to (83)call you back later?
B:Well,I won't be at home later this day.Would you please ask him to ring me tomorrow morning?
A:Sure.Has he got your  (84)phone number?
B:Yes.It's really (85)kind of you.Thank you.
A:You are welcome.

查看答案和解析>>

同步练习册答案