精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Most students come to school in order to study well.But to study well needs a right way,or your waste either the time or the money.The following are the ways of studying.
The best time for reading is morning,because in the morning,the air is fresh and the mind is clear.For that reason,we can get good result.
In studying we must have patience(耐心).If we have not known a text well,we must read it again.We should not read the next one till we have learned the first one.
When we are studying,we must put our hearts into the book,or we can get nothing from the book while we are reading.
We must always ask"whys".If it is not well understood,write it down and ask our teachers or our parents,or friends.In any possible way,we must know it completely and what we've learned can be used well and made better.
Though there are many ways for studying,yet the above mentioned(提到的)will be quite enough if we can keep them in heart and do so.
51.The passage tells usC.
A.the importance of reading        
B.to read in the morning
C.the ways of studying             
D.to have patience in studying
52.We'd better read in the morning becauseB.
A.it's easy to remember what we have learned
B.the air is fresh and the mind is clear
C.it's difficult to get good results
D.both A and B.
53.The passage mentioned(提及)B ways for studying
A.three         
B.four       
C.five         
D.many
54.If we can't put our hearts into the book when we read,it isC.
A.easy to understand it well
B.better to get something from it
C.impossible for us to get something from it
D.possible to learn something from it.

分析 文章大意:本篇文章介绍的是学习的几种好方法:1.阅读最好的时间是早上;2.学习一定要有耐心;3.学习的时候一定要把心放到书上去;4.我们必须多问为什么.

解答 51-54:CBBC
51题答案:C 考查主旨题,根据文中的第一段Most students come to school in order to study well.But to study well needs a right way,or your waste either the time or the money.The following are the ways of studying.可知 介绍的是学习的几种好方法,故答案C
52题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第二段The best time for reading is morning,because in the morning,the air is fresh and the mind is clear.For that reason,we can get good result.可知我们必须在早上阅读因为空气清新,大脑清醒,故答案B
53题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第二段The best time for reading is morning,because in the morning,第三段In studying we must have patience(耐心).第四段When we are studying,we must put our hearts into the book,or we can get nothing from the book while we are reading;第五段We must always ask"whys".可知共四种学习的好方式,故答案B
54题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第四段When we are studying,we must put our hearts into the book,or we can get nothing from the book while we are reading.可知如果我们读书的时候,不要心思放到书上,我们不可能学习到任何东西,故答案C

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.(  )
A.laughB.launchC.catchD.switch

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

20.按要求完成句子(每空1分,共20分).A)句型转换,按括号内的要求转换下列句型,每空填一词.
Read the exam questions carefully,or you'll make some mistakes.(改为复合句)
You'll make some mistakesifyoudon'tread the exam questions carefully.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.All the students were sleeping _______they heard a man _______"help".(  )
A.when; shoutingB.while; to shoutC.when; to shoutD.while; shouted

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

4.(83)For those of us who are studying at school,the time of exams is very stressful and difficult.Some people find exam times so bad that they become ill,because they are afraid of failing; they are afraid of letting their parents and family down.If exams are really making you ill or worried,don't hide your feelings.Talk to someone about it.Maybe you can speak to a friend,or someone in your family,or teachers at your place of study.If one person doesn't help you,ask someone else.
How to get through exams?Here are some advice:
Ask a teacher or tutor about how to review your lessons,and exam skills-how to work when you are in an exam.
Take short rests during your time of work.If your mind is tired,it will not remember well.
Plan your work:study at times when you know you will work at your best.
Get enough sleep,and eat healthy food.
You need exercise to work well.Walk,run,play sport-whatever you enjoy.
Stop thinking about the future and failing.
If you feel ill,talk to someone about your worries.But don't be too relaxed! (84)Some stress over exams makes you work hard for them.
If it upsets you to talk to your friends about an exam when it is finished,don't do it!In fact,don't even think about the exam you have finished.What is done is done.You cannot change what you have written!
To this advice,we could add:
If you are studying in the evening,don't go straight to bed.Your mind will still be"going round and round"-thinking too much.Do something else,maybe walk or get exercise.Choose something that will relax you,and make you think of other things.
(A)根据短文内容简要回答问题.
81.Why do some students hate exams?
Because exams make them ill or worried.Because they are afraid of failing/letting their parents or family down.
82.What should you do if the exam upsets you when it is finished?
(B)将短文中划线的句子译成汉语.
83.对于我们这些在校学习的学生来说,考试的时候是最紧张、困难的时候.
84.考试压力促使你为考试努力学习
(C)请给短文拟一个适当的标题.
85.How to get through exams.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

14.最近你结识了一位新笔友,请根据以下信息,简单介绍一下你的新笔友.要求不少于50词.
名字:Tom   国籍:美国        居住地:纽约     语言:英语和汉语
喜欢的动物:考拉,因为很可爱    喜欢的天气:晴天和雪天
爱好:看报纸,杂志,摄影        梦想:做一名老师.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.The rainstorm came while Ann_________her purse in the classroom.(  )
A.was looking forB.looked forC.is looking atD.looks at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Remember__________ a map with you.--OK.I won't get lost.(  )
A.takeB.takingC.to takeD.to taking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.There are _______ in the building,and Tom lives on _______.(  )
A.twenty floors,the twentieth floors
B.twenty floors,twentieth floor
C.twenty floors,the twentieth floor
D.twenty floor,twentieth floors

查看答案和解析>>

同步练习册答案