精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Do your parents ever say,"Act like a lady"or"Be a gentleman"to you?But in the eyes of today's teenagers,what qualities (品质) should a lady or a gentleman have?Let's take a look.
What is a gentleman?
The girls have their say:
Huang Xiaoyu of Guizhou:A gentleman is not a strong,stupid guy.He doesn't get angry.He cares about others'feelings.He's always ready to help.There is a boy in my class I think is a gentleman.I didn't do well in the mid-term English exam.He comforted (安慰) me by saying I would do better next time.His words made me feel happier.
Chen Tingting of Henan:A gentleman always says,"ladies first".When cleaning the classroom,he does the heavy work.He lets girls go into rooms first.There aren't any gentlemen in my class.When there are snacks,the boys in my class are always the first to grab them!
Boys tell us what they think a lady is:
Wu Yifan of Dalian,Liaoning:A ladylike girl is gentle and quiet.But she's not shy; she's not afraid of expressing herself.She is kind and beautiful.To me,actress Dong Jie is a lady.She is pretty and gentle.She also has a kind heart.She does a lot for charity.
Wang Lichao of Tianjin:A lady is not just pretty-looking but wise too.She never says rude words.She is not noisy.She is always calm and at ease.There aren't any real ladies in my class,I think.Most of the girls are of a style I call"wild beauties".
任务型阅读:根据短文内容,填写下列表格.每空不超过两个词.
PeopleQualities of gentlemen/ladiesExamples
HuangXiaoyu
(A girl,Guizhou)
He is not a strong,stupid guy.He doesn't get(81)angry.
He cares about others'feelings and gets ready to help.
A boy in her class
Chen Tingting
(A girl,Henan)
He says"(82)ladies first"and lets girls go into rooms first.
He does the heavy work when cleaning the classroom.
(83)No gentlemen 
in her class.
Wu Yifan
(84)a girl,Liaoning)
She is gentle,quiet,kind and beautiful.
She is not shy or afraid to(85)express herself.
Actress Dong Jie
Wang Lichao
(A boy,Tianjin)
She is both pretty-looking and (86)wise.
She is not noisy.She is calm and at ease.
No real ladies in his class.

分析 文章大意:文章讲述了不同的学生对绅士和淑女的不同看法.

解答 81.angry      82.ladies first     83.No      84.A girl      85.express     86.wise
81题答案:angry 细节题.根据第三段He doesn't get angry.可知他没有生气,答:angry
82题答案:ladies first    细节题.根据第四段A gentleman always says,"ladies first".When cleaning the classroom,he does the heavy work.He lets girls go into rooms first.可知绅士总是说:"女士优先".打扫教室时,他做重活.他让女孩先进房间,填:ladies first
83题答案:No判断题.根据第四段There aren't any gentlemen in my class.可知我班上没有绅士填:No
84题答案:A girl      细节题.根据第五段Wu Yifan of Dalian,Liaoning:A ladylike girl is gentle and quiet.可知填:A girl,应是女孩.
85题答案:express 细节题.根据第五段she's not afraid of expressing herself.可知她不怕表达自己,填:express
86题答案:wise 细节题.根据第六段Wang Lichao of Tianjin:A lady is not just pretty-looking but wise too.可知女士不仅漂亮而且聪明,填:wise

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.The two girls look_______,but they have _______ hobbies.(  )
A.same,the differentB.the same,different
C.the same,the differentD.same,different

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Last year I worked in Nepal (尼泊尔) for three months.When the hospital let me have a few days off,I decided to go into the jungle.I asked a Nepalese guide,Kamal Rai,to go with me.
We started our trip at six in the morning with two elephants carrying our things.It was hot,but Kamal made me wear shoes and trousers to protect me from snakes.In the jungle there was a lot of wildlife,but we were trying to find tigers.We climbed onto the elephants'backs to see better.However,it is unusual to find tigers in the afternoon because they sleep in the daytime.
Then,in the distance,we saw a tiger,and Kamal told me to be very quiet.We moved nearer and found a dead deer.This was the tiger's lunch!Suddenly,I started to feel very frightened.
Then the tiger jumped out suddenly,about five hundred kilos and four meters long.It grabbed Kamal's leg between its teeth,but I managed to pull Kamal away.One of our elephants ran at the tiger and made it go back into the grass,so we quickly ran away to let the tiger eat its lunch.That night it was impossible to sleep!

41.The writer is most probably a(n)D.
A.actor
B.reporter
C.teacher
D.doctor
42.Why did the writer and the guide climb onto the elephants'backs?B
A.Because they felt very tired.
B.Because they wanted to see more clearly.
C.Because it was faster to travel on elephants.
D.Because there were many snakes in the jungle.
43.Where may the passage come from?C
A.A guidebook.
B.A grammar book.
C.A blog (博客).
D.A dictionary.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.-I always practice speaking English in my spare time.
-You are sohardworking(lazy/hardworking).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Being organized is an important skill for school and life.What does it mean to be organized?For schoolwork,it means having one notebook and writing down all the work you need to do,so you know what you have to do and when to do it.
At home,being organized means having places to put your things.It means keeping your school bag,your shoes and your clean clothes in the  right  places,so you always know where to find them.
Planning is part of being organized,too.Calendars and lists can help you plan.You can buy or draw a calendar and put it on your desk.Making a to-do list for yourself is a good idea.Looking at your list helps you remember what you need to do.
You may think it's hard to organize yourself and your things,but if you are organized,you will feel great.The less time you spend looking for things or worrying about the homework,the more time you will have for other things,
like reading a good book or playing interesting games.
           An important skill:Being(77)organized
 At(78)schoolWrite down all the work you need to do in one notebook,so you
can remember the things you have to do and the time to do them.
 At homeMake sure that you always have(79)placesfor your things,so
you can easily find them.
 Planning Keep a calendar on your desk and make a(80)to-do listof the things
you need to do.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Ever get the feeling that time goes by faster as you get older?I remember when I was nine,the whole year seemed to step by so slowly.School took a long time to end each day and let's not talk about exams.I thought I'd never turn double 10.
Now in my thirties,it's like someone's hit the accelerator pedal (加速踏板) and these years are going by much faster.It's 2012and I'm wondering what happened to the last 12months!It feels like I sneezed (打喷嚏) in January 2011and that's blown me into January 2012.
I'm looking at my 2011To-Do List and I've only done one thing-read 20new books.I feel sad and regret not spending enough time on the other things.Back to my 2012list of things that I would like to do the next 12months:
①Interview the president
②Have a trip to Africa
③Board the fastest plane
④Write a book
No.1,2and 4have been on the list for ten years.I don't know when they'll be done.But it's really fun to make a list at the start of the year.

50.What does the writer feel about the time in these years?B
A.It goes very slowly.
B.It goes much faster.
C.It seems to have stopped.
D.It seems as fast as before.
51.The writer feels sad when she looks at her 2011list becauseD.
A.she hasn't finished anything
B.she hasn't finished one thing
C.she has finished everything
D.she has just finished one thing
52.What is the writer's attitude towards No.1,2and 4on her 2012list?D
A.She will succeed in doing them.
B.She isn't going to do any of them.
C.She will try to do one of them
D.She isn't sure if they can be done.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.This summer,Chinese sports fans will be able to watch the exciting games in 3-D on CCTV.
When you watch 3-D movies or TV,you have to wear a special pair of glasses.The 3-D glasses make the images(影像)from the screen look like they are there in the room with you.
3-D,means having three dimensions (维度):width,height and depth.3-D technology is based on the way the human brain and eyes work.Because the pupils of a person's eyes are about 6.5cm apart,when we look at something,each eye sees it from a different angle (角度).Our eyes send the two images to our brain,and the brain puts them together.The small difference between the image from the right eye and the image from the left eye allows us to see depth.
When we view media such as pictures and television in two dimensions,each eye gets the same information.That is because the image has no real depth,and there is only one way of viewing it.
So the goal of 3-D technology is to get a different image into each eye of the viewer.It uses two film projectors(投射器).One projects a left eye image and the other projects a right eye image.The 3-D glasses allow us to see a different image in each eye.
While watching 3-D films,we feel that we are actually in the same environment as the things we're watching.However,it also has its disadvantages.The 3-D glasses make the screen look darker.What's more,people with eye problems may get headaches if they spend too much time watching 3-D movies,because their brains need to work harder to"read"the images.

71.A special pair ofCis needed when you watch 3-D movies.
A.chopsticks  
B.gloves                 
C.Glasses
72.The underlined word"pupils"in the third paragraph probably meansB in Chinese.
A.紫色的       
B.瞳孔        
C.眉毛
73.When a person watches a 2-D film,each of his eyes getsC information.
A.no  
B.different 
C.the same
74.People whoA can't watch 3-D TV too long.
A.have eye problems
B.can't walk
C.have hearing problems
75.Which of the following is TRUE?A
A.3-D technology is based on the way the human brain and eyes work.
B.A 3-D film needs to use one film projector.
C.3-D glasses make the screen look brighter.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

20.The children are playing computer games.(用often改写句子)
The childrenoftenplaycomputer games.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.When I was a student,I liked to sit _____ the classroom so that I could see the words  clearly.(  )
A.in front ofB.in the front of
C.in the middle ofD.at the back

查看答案和解析>>

同步练习册答案