分析 本文主要讲述了各个国家赠送礼物的不同:即文化与文化的不同,人与人的不同.
解答 61 B 细节理解题:根据第二段did you know that in Korea,red is a color of death?你知道在韩国,红色是死亡的颜色吗?故本题错误.
62 B 细节理解题:根据第三段You could give yellow roses as a symbol of friendship你可以给黄玫瑰作为友谊的象征.故本题错误.
63 A 细节理解题:根据第四段one thing you should keep in mind is the person's religion(宗教).有一件事你应该记住的是人的宗教.故本题正确.
64 A 细节理解题:通读全文得知:红色,黄色,粉红色被提到了,故本题正确.
65 B 细节理解题:根据最后一段Another thing that you should not get for a Muslim person is alcohol(酒).你不应该从穆斯林人身上得到的另一东西是酒.故本题错误.
点评 对考生提出以下几方面要求:1.不但要求掌握所读材料的主旨大意、中心思想,而且要求掌握文章中的详细事实与细节. 2.不但要求对于具体事实情节的理解,而且要求对其抽象含义的理解,既要理解字面意思,又要理解其深层含义,包括作者的态度、观点、意图等. 3.既要求理解文章中某句、某段的含义及全文的逻辑关系,又要求根据其含义及逻辑关系进行判断和推理. 4.既要求考生能够运用材料中的信息去理解、分析问题;又要求考生能运用中学生应有的生活常识去分析、理解问题.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | built | B. | builds | C. | is built | D. | was built |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
The Great Wall in Beijing | There is a saying in China."One who fails to reach the Great Wall is not a hero."So the first thing to do in China is to visit the Great Wall.I'll take my lunch with me and have it on the wall.I'm sure I'll have a wonderful day there. |
The Terracotta Army in Xi'an | I hear the Terracotta Army can equal (比得上) the Seven Wonders in the Ancient World.What's more,Xi'an is one of the Four Great Ancient Capitals of China.So I'll stay in Xi'an for three days and have a good visit there. |
Kung Fu in Shaolin Temple | Shaolin Temple is the birthplace of Chinese Kung Fu.It includes Taiji,Qigong,Houquan,Zuiquan and so on.Since I'll stay in China for a month,I'll take this chance to learn some Chinese Kung Fu,at least Taiji. |
Giant Pandas in Sichuan Province | Giant pandas are very lovely.They have won the love of people all over the world.I decide to go to Sichuan Province to see them.I want to write a book about them,so I'll stay there for a week. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | can be bought | B. | buy | C. | to buy | D. | bought |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | is open; closes | B. | opens; closes | ||
| C. | is open; is closed | D. | opens; is closed |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | has;don't | B. | have;doesn't | ||
| C. | doesn't has,don't | D. | don't have;doesn't have |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | is developed | B. | was developed | C. | developed |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com