精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.A man and a woman had a son many years after they married.They had a happy family and the boy was the apple of their eyes.When the boy was four years old,an accident happened.One night the father was very tired after work,so he asked his wife to meet their son and take him home.The mother was very busy in the kitchen,and she forgot about it.
Later the boy lost his way in the street.When the mother found this,she went to look for him,but she couldn't find him.Then she went to the police station to ask for help.She was very sad and didn't know how to face her husband.After hearing the bad news,the father hurried to the police station.When he saw his wife,he didn't blame(责备) her.Instead he said,"I love you,darling!"
"If I had picked him up or found this earlier,this would not have happened,"the father said to himself.He thought there was no point in blaming anyone.His wife also lost her only child.What he could give her was just understanding.Several weeks later,with the help of the police,they finally found their lost son.From then on,they became closer than before.
When something bad happens,people always spend lots of time blaming others instead of giving them support.Try to learn to forgive(原谅),and then you will find the world is much more wonderful.

51.The father didn't pick the boy up that day because he wasB.
A.sick        
B.tired                   
C.busy
52.The mother askedC for help when she couldn't find her son.
A.her husband        
B.her neighbor          
C.the police
53.The underlined sentence"the boy was the apple of their eyes"meansA.
A.the boy was loved deeply by his parents             
B.the boy liked eating apples
C.the boy's face was round like an apple
54.Which of the following is TRUEC?
A.The mother was angry with her husband.
B.The father thought his wife should be blamed.
C.The boy was safe and sent home by the police at last.
55.The passage mainly tells us that we shouldA.
A.forgive and understand others                
B.blame each other
C.take good care of children.

分析 一个男人和一个女人结婚了很多年,他们有一个幸福的家庭,他们非常爱他,当这个男孩四岁的时候,一个意外发生了.一天晚上,父亲下班后很累,他叫妻子去接他们的儿子回家.妈妈在厨房忙着做饭,就忘记了.
后来男孩在街上迷路了.当妈妈意识到这事,她去找他,但她没能找到他.然后她去派出所寻求帮助,她非常难过,不知道如何面对她的丈夫.听到这个坏消息后,父亲赶到派出所,当他看到他的妻子,他没有责备她.他说,"我爱你,亲爱的!"
"如果我去接他或早点发现,这就不会发生了,"父亲对自己说,他认为没有必要责怪任何人,他妻子也失去了她唯一的孩子,他所能给予的只是理解.几周后,警方终于找到了他们失去的儿子.从那以后,他们更加亲密了.
当坏事发生时,人们总是花时间责怪别人,而不是给他们许多理解和支持.要学会原谅,然后你会发现这个世界是多么美好.

解答 51:答案B 细节理解题:从第一段的句子:One night the father was very tired after work,so he asked his wife to meet their son and take him home.可知一天晚上,父亲下班后很累,他叫妻子去接他们的儿子回家,爸爸太累了,没有去接儿子.故选B
52:答案C 细节理解题:从第二段的句子:Then she went to the police station to ask for help可知妈妈向警察求助.故选C
53:答案A 句意理解题:从前面的句子:A man and a woman had a son many years after they married.They had a happy family 可知一个男人和一个女人结婚了很多年,他们有一个幸福的家庭,这句话的意思是:男孩深受父母喜欢.故选A
54:答案C 细节理解题:从第三段的句子:Several weeks later,with the help of the police,they finally found their lost son.From then on,they became closer than before.可知几周后,警方终于找到了他们失去的儿子.从那以后,他们更加亲密了,在警察的帮助下男孩安全的回家了.故选C
55:答案A 细节理解题:从最后一段的句子:Try to learn to forgive,and then you will find the world is much more wonderful.可知要学会原谅,然后你会发现这个世界是多么美好,我们应该原谅和理解别人.故选A

点评 本文是一篇很好的文章,我们应当从中学到一些东西.本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.The rubbish near the river       .Please clean it up as soon as possible.(  )
A.smells badB.is smelt badC.smells badlyD.is smelt badly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.I have a sister.        name is Jessica.(  )
A.HisB.HerC.ItsD.Your

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Cowsare fed (feed) on grass.They like eating grass.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Where is she from?Nike asked.(合并为一句)
Nike asked where she is from.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Please take good care of my pet,will you/won'tyou?(改为反义疑问句)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Mr.Jiang is a learned person,and he has lots ofknowledge (know).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Here are the photos        in Beijing.(  )
A.who are takenB.that took
C.which I was takenD.that were taken

查看答案和解析>>

同步练习册答案