精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.36、Soon computers and other machines will be able to remember you by looking at your eyes!The program works because everyone's eyes are different.So in the future you won't have to remember a number when you want to use a machine or take money out of a bank.You'll just have to look at the machine and it will be able to tell who you are.
The eye-recognition(眼睛识别) program is already being tested in shops and banks in the USA,Britain and France.Soon,this technology(技术) will change all other ways of finding out who people are.
However,scientists are working on other systems.Machines will soon be able to know you from the shape of your face or hands or even your smell!We already have machines that can tell who you are from your voice or the mark made by your fingers.
Eye-recognition is better than other kinds because your eyes don't change as you get older,or get dirty like hands or fingers.And even twins have different eyes,so the program can be up to 94% correct,depending on(依靠) how good the technology is.Some programs may only be right 51% of the time.In Britain,it was found that 91% of people who had tried it said that they liked the idea of eye-recognition.
In the future your computer will be looking at you in the eye.So smile!

36.What is the advantage of using the eye-recognition program?B
A.You needn't use a machine.
B.You needn't remember a number.
C.You needn't look at the machine.
D.You needn't take some money with you.
37.How does the eye-recognition program work?C
A.You type in your number. 
B.You show your ID card.
C.You look at the machine. 
D.You say your name.
38.Why can the eye-recognition program be up to 94% correct?A
A.Because eyes hardly change.
B.Because hands or fingers can get dirty.
C.Because people like the idea of the program.
D.Because the program is widely used around the world.
39.Which recognition program has been already in use?C
A.Remembering eyes.
B.Remembering smells.
C.Remembering fingerprints.
D.Remembering the shape of faces.
40.Which of the following is TRUE?D
A.The program is being tested in Japan.
B.Computers can remember you by looking at your clothes.
C.91% of people in Britain don't like the idea of the eye-recognition program.
D.Machines with other systems will also tell who you are in the future.

分析 很快电脑和其他机器将能够记住你通过看你的眼睛!该计划的工作,因为每个人的眼睛是不同的.所以在未来,当你想使用机器或从银行取钱时,你就不必记数字了..你只需要看看机器,就能分辨出你是谁.
眼睛识别程序已在美国、英国和法国商店和银行被测试.很快,这项技术将改变所有找人的方式.
然而,科学家正在研究其他系统.机器很快就能从你的脸或手的形状知道你,甚至你的气味!我们已经有了机器,可以从你的声音或你的手指的痕迹来辨别你是谁.
眼睛识别优于其他类型,因为你的眼睛不会随着年龄的增长而改变,或者变得像手或手指一样脏.甚至双胞胎也有不同的眼睛,所以程序的正确率高达94%,这取决于好的技术.有些程序可能有51%的正确率.在英国,人们发现,91%的人曾尝试说,他们喜欢眼睛识别的想法.
将来你的电脑会看着你的眼睛.所以微笑!

解答 36-40 BCACD
36题题答案:B 考查细节理解.根据短文第一段So in the future you won't have to remember a number when you want to use a machine or take money out of a bank.所以在未来,当你想使用机器或从银行取钱时,你就不必记数字了.描述,可知选B.
37题答案:C 考查细节理解.根据第一段You'll just have to look at the machine and it will be able to tell who you are.你只需要看看机器,就能分辨出你是谁.描述,可知选C.
38题答案:A 考查细节理解.根据倒数第二段Eye-recognition is better than other kinds because your eyes don't change as you get older,or get dirty like hands or fingers.And even twins have different eyes,so the program can be up to 94% correct,描述眼睛识别比其他种类好,因为你的眼睛不会随着年龄的增长而改变,或者变得像手或手指一样脏,甚至连双胞胎都有不同的眼睛,所以这个程序可以达到94%的正确率.,可知选A.
39题答案:C  考查细节理解.根据短文第三段We already have machines that can tell who you are from your voice or the mark made by your fingers.我们已经有了机器,可以从你的声音或你的手指的痕迹来辨别你是谁.描述,可知选C.
40题答案:D  考查细节理解.根据短文描述However,scientists are working on other systems.Machines will soon be able to know you from the shape of your face or hands or even your smell!We already have machines that can tell who you are from your voice or the mark made by your fingers.
然而,科学家们正在研究其他系统,机器很快就能从你的面部或手的形状,甚至你的气味中了解你.!我们已经有了机器,可以从你的声音或你的手指的痕迹来辨别你是谁..可知将来机器也能用其它方法识别你的身份,故选D.

点评 本文中长句较多,一时很难读懂句子含义,注意多读几遍,不要强求非得理解一词一句的含义,能把握文章大意就行.然后带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据.对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.China is a great country with a long history,It has its own special cultures.Do you know some of them?
66It is a special dance that has been popular for centuries in china.Over ten people work together to wave a dragon made of paper or cloth.People in many places organize this activity to celebrate the Chinese New Year.
67It is a kind of fighting style that has developed over the centuries in China.Many people practice it to keep healthy,More and more foreigners are crazy about it.The movie called kung Fu Panda is welcome all over the world.
68It is a singing performance,People regard it as one of the cultural treasures of China.It mixes music,drama and acrobatics(戏剧和杂技)together.Mei Lanfang is one of the greatest performers.
69It is one of the oldest artistic traditions in China.The painters make the pictures with soft brushes,If the painter is famous,the work with his seal(印章)will be much more valuable.
70It is perhaps the most popular board game played by millions of people in China.Two players play it on a board with 32pieces.The player who catches the enemy General can win the game.
根据上面每段话的陈述内容,从方框中选出与其匹配的名称.
A.Chinese Chess        
B.Chinese Painting        
C.The Dragon Dance    
D.Chinese kung fu       
E.Beijing Opera.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Mr Smith has visited many places of interestsince he came to Shanghai.(划线提问)
How long has Mr Smith visited many places of interest?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

5.Linda:Hi,Emma,a new movie is being on these days.(16)D.
Emma:I'd love to.But I'm going jogging(慢跑)with my group.
Linda:Jogging with your group?(17)E.
Emma:About three months.
Linda:(18)G.
Emma:Well,it's a good way to lose weight and it can make me calm down.
Linda:Sounds like Yoga(瑜伽).Anything good else?
Emma:Of course,(19)B.
Linda:That's great.May I join you?
"Emma Sure(20)A.

A.You'll enjoy it.
B.I'm stronger and happier than before,and I've made a lot of friends.
C.Is it good for me?
D.Would you like to see it with me this weekend?
E.How long have you been in the group?
F.When did you start jogging?
G.What do you like about it?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

12.There was a young woman who took great pride in her flower garden.She was raised by her grandmother who taught her to love and (16)Bfor flowers.So her flower garden was the best.
One day,while she was looking through a flower list she often (17)C from,a picture of a plant caught her eyes.She had never(18)Ablooms(花) on a flower like that before."I have to have it,"she said to herself,and she (19)D ordered it.
When it arrived,she already had a (20)Aprepared to plant it.She planted it at the back of her yard.It grew well,with beautiful green leaves all over it,(21)Dthere were no blooms.Day after day she continued to water it,feed it,and she even talked to it trying to make it bloom.However,it was (22)B.
One morning weeks later,when standing before the vine,she felt very (23)Cthat her plant had not bloomed.She was giving thought to (24)B it down and planting something else in its place.
It was at this point that her neighbor,whose (25)D joined hers,called over to her."Thank you so much!You can't imagine how much I have (26)A the blooms of that vine you planted."The young woman walked (27)A the gate into her neighbor's yard,and sure enough,she saw that on the other side of the wall the vine was (28)C with blooms.
There were indeed the most beautiful blooms she had (29)B seen.The vine had grown through the crevices(缝隙) and it had not flowered on (30)C side of the wall,but it had flowered on the other side.
Sometimes one may not see the good result of his effort,but that doesn't mean it isn't successful.

16.A.lookB.careC.searchD.pay
17.A.learnedB.heardC.orderedD.borrowed
18.A.seenB.smeltC.soldD.picked
19.A.finallyB.carefullyC.sadlyD.immediately
20.A.placeB.boxC.cupD.room
21.A.andB.soC.orD.but
22.A.endlessB.uselessC.successfulD.hopeful
23.A.excitedB.nervousC.sadD.frightened
24.A.puttingB.cuttingC.turningD.taking
25.A.balconyB.kitchenC.bedroomD.yard
26.A.enjoyedB.dreamedC.expectedD.hated
27.A.throughB.acrossC.aboveD.below
28.A.satisfiedB.connectedC.filledD.pleased
29.A.neverB.everC.seldomD.usually
30.A.itsB.hisC.herD.their.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

2.请以"Sports"为题,根据下面提供的内容写一篇90字左右的短文.(开头部分已给出,不计入总词数)随着时间的推移,体育运动在现代生活中的作用越来越重要了.
人们参加各种各样的体育运动,比如踢足球、打篮球、散步、游泳等等.人们也喜欢观看体育比赛.世界上几乎每天都有体育比赛,但最著名的是每四年所举行的奥运会体育明星深受人们喜爱,尤其受年轻学生们的喜爱.
体育运动有助于我们的健康.现在,我们学生被鼓励每天锻炼一小时,这样我们学习的效率(efficiently)就更高了.
词汇:奥运会 the Olympic Games
Sports
As time goes by,sports are playing a more and more important role in people's modern life.
                   .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.By ______ these older students,we hope ______ them good at looking after the younger students.(  )
A.train; makeB.train; making
C.training; to makeD.training; making

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.---Can you see __________ bright light in the sky?
---Yes,I think it's __________ UFO.(  )
A.a,anB.the,anC.the,aD.a,the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Where is yourfather's(父亲的) T-shirt?

查看答案和解析>>

同步练习册答案