精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.根据短文内容,从方框内6个选项中选择5个恰当的句子完成短文.请将正确答案序号按要求涂在答题卡指定位置.
Reading is a good hobby for all kinds of reason.
First,reading is fun.(36)D.You will never feel bored or tired.
Next,you can read a book anywhere-in a car,on a plane,or even in the bathroom.(37)E.It is so easy to get a book.
Another good reason for reading is that it is useful.If you read as a hobby,you will get better and better at it.And you will read faster and find it easier to understand what you read.(38)F,you will probably find your schoolwork becomes much better.
Some people say that reading is not in fashion.(39)A.You can read on the Internet.The more you read,the more knowledge you will get.Good readers may become writers,too.(40)C.
Reading is a wonderful hobby.Why not start reading right now?
A.But I don't think so.
B.Everyone likes reading
C.They always have more things to write about   
 D.You can always keep yourself happy if you like reading
E.All you need is a book.
F.As your reading skills improve

分析 短文主要写的是阅读是一个好习惯,如果你把阅读当作一种爱好,你就会保持快乐.我们在任何地方都可以阅读,通过不断的阅读,好的读者也可能成为作者.

解答 答案:36.D 细节推理题.根据上文reading is fun.阅读是有趣的.和下文You will never feel bored or tired.永远不会感到无聊或疲倦.可知说的是阅读的好处,结合选项,应说如果你喜欢阅读,你可以一直保持快乐.故选D.
37.E 细节推理题.根据下文It is so easy to get a book.很容易得到一本书.可知说的是得到一本书,结合选项,应说你所需要的是一本书.故选E
38.F 细节推理题.根据上文you will read faster and find it easier to understand what you read.你会读得更快,更容易读懂你所读到的东西.和下文you will probably find your schoolwork becomes much better.可能会发现你的功课变得更好了.可知说的是阅读带来的效果,结合选项,应说随着阅读能力的提高.故选F.
39.A 细节推理题.根据上文Some people say that reading is not in fashion 有些人说阅读不流行.可知说的是对阅读的看法,结合选项,应说但我不这么认为.故选A.
40.C 细节推理题.根据上文Good readers may become writers,too.好的读者也可能成为作家.可知说的是作家,结合选项,应说他们总是有更多的事情要写.故选C.

点评 做好简单推理判断题.以具体事实为依据进行推理,做出判断.只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论.各小题与上下文联系比较紧密,答题中一定要注意联系上下文.答完后多读几遍,看看是否符合逻辑.结合语境选出最能使语句通顺的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.听对话,根据所听到的对话内容和提示词语,将所缺的关键信息填写在答题卡的相应位置上.对话读两遍.
                            Complaint(投诉) Form
Caller:(16)略 White
Phone Number(17)略
Address:(18)略 Street.
Problem(s):(19)too much略
(20)loud略 in the shop.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

8.听下面一段对话,回答第12-15小题.
12.When does the dialogue take place?
A.In the morning.
B.In the afternoon.
C.In the evening.
13.Where are they talking?
A.At Jim's home.
B.In the hospital.
C.In the street.
14.How many pieces of cake did Jim have?
A.Four.
B.Five.
C.Six.
15.Who ate the most ice cream at the birthday party?
A.Jim.
B.Alice.
C.John.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

5.22.How old are the students in Paul's school?
A.Between 8 and 12.
B.Between 11 and 15.
C.Between 12 and 15.
23.Where does Paul begin his day?
A.In the radio station.
B.In the dining hall.
C.In his"home class".
24.What does Paul usually do after lunch?
A.Listen to school news.
B.Play in the music club.
C.Do his homework.
25.What is the speaker mainly talking about?
A.A boy's school life.
B.A music club.
C.A kind teacher.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.---When shall we begin our trip?
---We'll set out ______ our head teacher arrives.(  )
A.as soon asB.sinceC.so thatD.even though

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Dear children,this is ______ unusual exam.______ exam is very important to you.Please take it easy.Wish you good results.(  )
A.an; TheB.a; theC.an;A n

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.As for learning English,students ______ read a lot can do much better than ______ who don't.(  )
A.who; thatB.which; thoseC.that; those

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.You should be ____________.As everyone knows,study takes time.(  )
A.strictB.worriedC.freeD.patient

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.听第二段长对话,回答第19至21小题.
19.Which jacket does the man like best?
A.The black one.
B.The white one.
C.Both of them
21.Which jacket will the man take?
A.The black one.
B.The blue one.
C.The green one.
21.How much is the green jacket?
A:$200     
B.$150       
C.$50.

查看答案和解析>>

同步练习册答案