分析 沙漠里的生活是什么样的?你可能认为沙漠里只有沙子,但这不是真的.在沙漠里,有一点点雨水,但对大多数植物来说是不够的.
在沙漠中有些地方有水,我们称这些地方的绿洲,绿洲,有村庄和城镇,人们种植有各种农作物的地方.人们还生活在绿洲以外的地方.他们有骆驼,羊和其他的动物.这些动物依靠沙漠植物为食,不需要太多的水.
动物在很多方面对沙漠人很有用,他们吃肉,喝动物的奶,他们用骆驼来运载水,食物,帐篷和其他东西.
沙漠里的人要搬家.他们总是为他们的动物寻找草地.如果没有更多的食物,他们就搬到另一个地方.沙漠里的人都很友好.在沙漠里没有人会拒绝帮助有困难的人,给他们食物和水.
解答 DCAC
51.D细节理解题.根据第一段In the desert,there is a little rain,but it is not enough for most plants.Still we can see some plants live in the desert.
可知沙漠里有雨水比较少和一些植物,故选D.
52.C细节理解题.根据第二段.In the oases,there are villages and towns.People grow all kinds of crops in the fields there.People also live outside the oases可知人们住在绿洲里和绿洲外,故选C.
53.A细节理解题.根据第二段They use the camels for carrying water,food,tents and something else.可知他们用骆驼来运载水,食物,帐篷和其他东西,故选A.
54.C细节理解题.根据第四段The desert people have to keep moving from place to place.They must always look for grass or desert plants for the animals可知沙漠里的人要搬家.他们总是寻找草地或沙漠的动物植物,故选C.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Koala bear(考拉熊) Appearance:A little short and fat animal,looking like a toy bear. Place:Australia. Food:Eucalyptus leaves (桉树叶)-2.5pounds of leaves per day for an adult koala,and 1pound of leaves and some mother's milk per day for a baby koala. Habit:Sleep all day and eat at night. Interesting things:A baby koala is very small when it is born.It has no hair,and it can't see either.It lives in its mother's pouch (育儿袋) for 5-7months. | Kangaroo(袋鼠) Appearance:Short front legs,long and strong back legs.Looking like a big mouse. Place:Australia. Food:Grass. Interesting things:It is the national symbol (象征) of Australia.There are more kangaroos than people in this country. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Enter the bus through the back door (or front door if there is only one door). |
| When entering,pick up a ticket from a small machine.A number is printed on the ticket,which you will later use to determine (确定) your fare (票价). |
| A display (显示) above the driver shows the next stop and the fares for that stop.To determine your fare,match the number on your ticket with the number and fare on the display. |
| When your stop is nearing,press one of the buttons (按钮) on the wall to tell the driver that you wish to get off at the next stop. |
| If you do not have the exact fare,use the changing machine to get small coins. |
| When getting off,put your ticket and the exact fare into the box next to the driver. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| 1.What time do you usually go to sleep? □Between 8 to 10 p.m. □Between 10 to 12 p.m. □After 12 p.m. 2.What time do you usually wake up? □Between 4 to 6 a.m. □Bet ween 6 to 8 a.m. □After 8 a.m. | 3.How many hours of sleep do you get each night? □Between 5 to 7 hours □Between 7 to 9 hours □More than 9 hours 4.How often do you have trouble sleeping? □Hardly ever □Several times per week □Almost every night |
| Current Results | |
| 1.Between 8 to 10 p.m.10% Between 10 to 12 p.m.59% After 12 p.m.31% 2.Between 4 to 6 a.m.54% Between 6 to 8 a.m.44% After 8 a.m.2% | 3.Between 5 to 7 hours 65% Between 7 to 9 hours 30% More than 9 hours 5% 4.Hardly ever 33% Several times per week 47% Almost every night 20% |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com