精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.It is December 25th,2050.The people in the city are all celebrating Christmas.I'm the mayor of our city.My citizens*and I are holding a big party under the sea,though you wouldn't believe it.But please do not feel excited,you should feel sad because we have to live under the sea.Because of the pollution,the earth has been completely destroyed,from top to bottom.The atmosphere*has no oxygen*and moisture*.As a result,the plants are burned by the strong sunlight with a great number of harmful rays.Of course,none of them are still alive.Not only no green,but also the temperature reaches about 121℃all day even in winter because there is too much CO2circling the earth.
On the land,there is no life.Luckily,the sea is not destroyed by human.So,we have to move into the sea.At the bottom of the water,people have built many new cities.There is a lot of advanced*equipment*in each city.Computers are used to control all the machines,even the people's life.We can also make the seawater into fresh water.There are two machines making oxygen.If they stop working for only one minute,more than 10million people will die.
The population of our city is over 30million and,of course,it is quite crowded.We have lots of high buildings and bridges.The roads are wide,too.Our cars are miniature*UFOs,don't be surprised,it is true.At the bottom of the sea you can't see anything,because there is no light all day.However,we have advanced lighting equipment so that we can see the"sun"under the sea.Of course,the advanced lighting equipment is very expensive.And if it doesn't work,we can see nothing under the sea.What should we do then?

36.Where are they holding a big Christmas party?B
A.On the land        
B.Under the sea     
C.In high buildings      
D.On the road
37.What controls people's life under the sea?B
A.Machines         
B.Computers        
C.Advanced equipment   
D.Human beings
38.Why do people have to live under the sea in 2050according to the passage?C
A.It is interesting to build cities and live under the sea.
B.We have advanced lighting equipment so that we can see the"sun"under the sea.
C.There is no oxygen and moisture around the earth as it is destroyed.
D.We can make oxygen under the sea with the high technology.
39.What can we learn from this article?D
A.The plants are burned by the strong sunlight with a great number of useful rays.
B.There will be no lives in the world in 2050.
C.People prefer to live under the sea in 2050.
D.We should protect our environment instead of destroying it.
40.What might the best title for this passage beD.
A.A Christmas In The Future                
B.A City Under The Sea
C.The Underwater Life                     
D.The Future Life Under The Water.

分析 本文大意:在2050年12月25日,未来的人类会居住在海底下,因为污染,地球已经完全被毁坏了,从上到下,大气没有氧气和水分了.温度达到121摄氏度,因为有太多的二氧化碳.只有海底没有被污染,我们不得不生活在海底,计算机用来控制所有的机器,甚至人们的生活.将海水制成新鲜的水,制造氧气.海底没有灯,但是我们有电力设备,我们能在海底看见"太阳",这个设备很贵,如果它不能工作了,我们就看不见了,我们该怎么办?

解答 36:答案:B.细节理解题.根据第一段My citizens and I are holding a big party under the sea,我和我的市民正在海底举行盛大的晚会,可知选B
37:答案:B.细节理解题.根据第二段Computers are used to control all the machines,even the people's life.计算机用来控制所有的机器,甚至人们的生活,可知选B.
38:答案:C.细节理解题.根据第一段Because of the pollution,the earth has been completely destroyed,from top to bottom.The atmosphere has no oxygen and moisture因为污染,地球已经完全被毁坏了,从上到下,大气没有氧气和水分了,可知选C.
39:答案:D.主旨大意题.根据第一段Because of the pollution,the earth has been completely destroyed,from top to bottom.因为污染,地球已经完全被毁坏了,从上到下,第三段Luckily,the sea is not destroyed by human.So,we have to move into the sea 海洋没有被污染,只能居住在海底,故我们不应该污染环境应该保护环境,可知选D.
40:答案:D.标题归纳题.根据It is December 25th,2050.…But please do not feel excited,you should feel sad because we have to live under the sea.今天是2050年12月25日…但是请不要感觉兴奋,你应感觉难过因为我们不得不生活在海底,结合全文内容可知本文是在介绍人类未来在海底的生活,可知选D

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.I like reading books.I want to join the reading ____________/kl?b/.(  )
A.coldB.classC.clubD.climb

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.I went home one Saturday afternoon in the autumn of 1993to get some work done in the garden.While sweeping leaves on the ground,my five-year-old son Nick came over and asked me to write something on a piece of paper to make a sign for him.
"What for?"I asked.
"I'm going to sell some of my stones,"he answered.
Nick was fascinated with stones and had collected many stones from all over."I'm busy to do
that for you.Go and ask your mum for help."I said.
A short time later,Nick returned with a sign,reading,"Stones.One Dollar Each".He took the sign,a small chair and four of his best stones and walked to the road in front of our garden.There he put the stones in a line and sat down on the chair.
After half an hour,nobody passed by.I walked to him and asked him to go back,but he didn't.
Another half hour later,a small car came down the road.I watched as Nick stood up,holding his sign up.A woman rolled down a window and read the sign.I couldn't hear their talk,but I saw the woman turn to the driver and the man reach for his pocket.
I sat in the yard,as Nick ran to me.Waving the dollar,he shouted,"I told you I could sell one stone for a dollar-if you believe in yourself,you can do anything."

49.The writer didn't help his son becauseC.
A.his wife is better at making a sign       
B.he didn't know what to write
C.he was busy sweeping leaves            
D.he didn't want his son to sell the stones
50.Nick was a boyB.
A.who was kind   
B.who had a strong mind
C.who was honest   
D.who had many hobbies
51.The best title for this passage isA.
A.My son's first sale    
B.Let's collect stones
C.How to sell a stone   
D.My son's hobby
52.From the story we can know thatD.
A.the story happened in spring             
B.the car was driven by a woman
C.Nick spent half an hour selling one stone  
D.the father might be moved (感动) by his son.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Which of the following phonetic transcriptions(音标) is right for"the hour"?(  )
A./?? au?/B./θ? ?u?/C./?I au?/D./θI au?/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Look!The workers ___ __ a new bridge now.The traffic in Changchun will be better soon.(  )
A.buildB.are buildingC.builtD.were building

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.You'll _____________/feil/in the final exam if you don't work harder.(  )
A.feelB.fellC.failD.fill

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.The note read,"Call Margaret at 555-6167."As a car instructor (教员),I often got calls from people to repair their cars.I dialed.A voice answered,"I have something to tell you."
"All right,"I answered,looking at the clock.I only had a few minutes before I went back to class."Yesterday I was driving when my car started acting up (出故障).It was late at night.I was so afraid to stop the car to the side of the rode,but finally my car just broke down.I sat there wondering what to do."
I really needed to get back to class."Would you like me to look at your car?"I asked.
"Let me finish.Suddenly,two young men came.I didn't know what they were going to do.I was so scared."
"They asked me what happened and said they might be able to get the car running again.I sat in the car hoping that these men weren't doing something bad.A few minutes later,they started the car.It started right up!They told me the car would be fine but that I should get it checked out."
"And you'd like me to look at it,right?"I asked.
"No,"the woman went on."I was so thankful.I offered them money,but they wouldn't take it.Then they told me they were former (以前的) students of yours."
"What?"I asked in surprise."Who were they?"
"They didn't tell me.They just gave me your name and the school's name and made me call to thank you.I hope you know how thankful I am."
I didn't know what to say.I always tried to teach students to be honest and other things about life-use what you know to help others.My students helped someone because of what I had taught them in my classroom.I had just got the greatest reward a teacher could ever get.

50.Why did Margaret want the instructor to call her?D
A.Because she wanted the instructor to repair her car.
B.Because she wanted to be the instructor's student.
C.Because the instructor had helped her to repair her car.
D.Because the instructor's students had helped her.
51.The passage does NOT mention the instructor taught students toD.
A.be honest
B.repair cars
C.help others 
D.thank teachers
52.We can infer that the author wasA.
A.pleasant for what his students had done
B.proud of his students'driving skill
C.unhappy for being late for class
D.glad that Margaret's car had been well.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.It's toowindy.Could you please close the window?(wind)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

11.
A.What can I do?
B.Turn off the shower.
C.Don't use plastic bags
D.Try to recycle paper
E.You can try to reuse waste water
F.You can ride a bicycle
G.Will that help the environment
A:Hi,Janet.Would you like to help save the environment?
B:I don't know.(76)A.
A:Well,first,you can start by turning off the lights.
B:Yes,that's easy.Sometimes I turn on the lights without thinking.What's next?
A:Second,(77)F don't take a bus or a taxi if you don't have to.
B:That will save money,too.What's else?
A:Third,(78)D.
B:Mm,newspapers,magazines,mail…We get a lot of paper at home.Good idea!
A:The fourth idea is turning off the shower when you're not using it.
B:You mean when I have shampoo in my hair?
A:Yes,Get wet,(79)B Put the shampoo in your hair and then turn on the shower and wash it out.
B:(80)G.
A:Yes,it will help a lot.

查看答案和解析>>

同步练习册答案