1.It is December 25th,2050.The people in the city are all celebrating Christmas.I'm the mayor of our city.My citizens*and I are holding a big party under the sea,though you wouldn't believe it.But please do not feel excited,you should feel sad because we have to live under the sea.Because of the pollution,the earth has been completely destroyed,from top to bottom.The atmosphere*has no oxygen*and moisture*.As a result,the plants are burned by the strong sunlight with a great number of harmful rays.Of course,none of them are still alive.Not only no green,but also the temperature reaches about 121℃all day even in winter because there is too much CO2circling the earth.
On the land,there is no life.Luckily,the sea is not destroyed by human.So,we have to move into the sea.At the bottom of the water,people have built many new cities.There is a lot of advanced*equipment*in each city.Computers are used to control all the machines,even the people's life.We can also make the seawater into fresh water.There are two machines making oxygen.If they stop working for only one minute,more than 10million people will die.
The population of our city is over 30million and,of course,it is quite crowded.We have lots of high buildings and bridges.The roads are wide,too.Our cars are miniature*UFOs,don't be surprised,it is true.At the bottom of the sea you can't see anything,because there is no light all day.However,we have advanced lighting equipment so that we can see the"sun"under the sea.Of course,the advanced lighting equipment is very expensive.And if it doesn't work,we can see nothing under the sea.What should we do then?
36.Where are they holding a big Christmas party?B
A.On the land
B.Under the sea
C.In high buildings
D.On the road
37.What controls people's life under the sea?B
A.Machines
B.Computers
C.Advanced equipment
D.Human beings
38.Why do people have to live under the sea in 2050according to the passage?C
A.It is interesting to build cities and live under the sea.
B.We have advanced lighting equipment so that we can see the"sun"under the sea.
C.There is no oxygen and moisture around the earth as it is destroyed.
D.We can make oxygen under the sea with the high technology.
39.What can we learn from this article?D
A.The plants are burned by the strong sunlight with a great number of useful rays.
B.There will be no lives in the world in 2050.
C.People prefer to live under the sea in 2050.
D.We should protect our environment instead of destroying it.
40.What might the best title for this passage beD.
A.A Christmas In The Future
B.A City Under The Sea
C.The Underwater Life
D.The Future Life Under The Water.
分析 本文大意:在2050年12月25日,未来的人类会居住在海底下,因为污染,地球已经完全被毁坏了,从上到下,大气没有氧气和水分了.温度达到121摄氏度,因为有太多的二氧化碳.只有海底没有被污染,我们不得不生活在海底,计算机用来控制所有的机器,甚至人们的生活.将海水制成新鲜的水,制造氧气.海底没有灯,但是我们有电力设备,我们能在海底看见"太阳",这个设备很贵,如果它不能工作了,我们就看不见了,我们该怎么办?
解答 36:答案:B.细节理解题.根据第一段My citizens and I are holding a big party under the sea,我和我的市民正在海底举行盛大的晚会,可知选B
37:答案:B.细节理解题.根据第二段Computers are used to control all the machines,even the people's life.计算机用来控制所有的机器,甚至人们的生活,可知选B.
38:答案:C.细节理解题.根据第一段Because of the pollution,the earth has been completely destroyed,from top to bottom.The atmosphere has no oxygen and moisture因为污染,地球已经完全被毁坏了,从上到下,大气没有氧气和水分了,可知选C.
39:答案:D.主旨大意题.根据第一段Because of the pollution,the earth has been completely destroyed,from top to bottom.因为污染,地球已经完全被毁坏了,从上到下,第三段Luckily,the sea is not destroyed by human.So,we have to move into the sea 海洋没有被污染,只能居住在海底,故我们不应该污染环境应该保护环境,可知选D.
40:答案:D.标题归纳题.根据It is December 25th,2050.…But please do not feel excited,you should feel sad because we have to live under the sea.今天是2050年12月25日…但是请不要感觉兴奋,你应感觉难过因为我们不得不生活在海底,结合全文内容可知本文是在介绍人类未来在海底的生活,可知选D
点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,找出相关信息,就可以确定正确答案.