精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Uncle Li and Uncle Wang are good friends.They live next to
each other and their farms are both at the foot of the mountain.So they can help each other.But neither of them likes to use his head.They're both poor though they work hard.Most villagers have built new houses,but they still live in the low and broken houses.They never find out why.Once Uncle Li went to town to buy some medicine for his wife.In the town he heard the apples in a city were expensive.He told Uncle Wang about it as soon as he went back.They decided to carry some apples to the city.They borrowed some money from their friends and bought nearly 1,000kilograms of apples in the villages and carried them to the city on a tractor.Bad luck!A lot of apples has already been carried there when they arrived.A few days later they had to sell them at a low price (价格).They felt unhappy and returned to their village.I can't understand why we sustained (蒙受) losses in business while others always profit (盈利)"Uncle Li asked one day."The tractor was too small"Uncle Wang said without thinking."We'll carry more apples on a truck next time!"I agree!"said Uncle Li."How foolish (傻的) we were!"

46.Uncle Li and Uncle Wang live in the low and broken house becauseB.
A.they hope to save money    
B.they're both poor
C.their farms are at the foot of the mountain   
D.they're not far from their farms
47.The two farmers carried the apples to the city toD.
A.make a journey           
B.visit some places of interest
C.meet their friends      
D.make a profit
48.the two farmers had to sell their apples at a low price becauseC.
A.theirs weren't as good as the others'
B.theirs were much less than the others'
C.a lot of apples had been already carried to the city 
D.they forgot to carry them on a truck
49.Uncle Li and Uncle Wang were unhappy becauseA.
A.they had sustained losses in business  
B.they had lost some money in the city
C.something was wrong with the tractor 
D.other people profited in the city
50.Which of the following is true?C
A.The two farmers found out why they were poor.
B.The two farmers will soon get rich.
C.Neither of the farmers is clever.
D.The two farmers decided to buy a truck.

分析 文章大意:本文主要介绍了两个不喜欢思考的人发生的愚蠢又令人发笑的故事.王叔叔和李叔叔住的很近,他们的农场都在山脚下,所以他们经常帮助彼此但是他们都不喜欢思考,所以尽管他们工作很努力但却很穷.大部分村民都建了新房子,但是他们仍住在低矮又破旧的房屋里,他们从不知道为什么.一次李叔叔进城买药,他听说这个城市苹果卖的很贵,回来后赶紧告诉了王叔叔,他们决定拉苹果到城里去卖.但是不幸的是,当他们到达城里的时候,这里已经运来了很多苹果.最后他们不得不廉价处理了这些苹果.他们很不开心的回到了农村,无法理解为什么别人做生意总是盈利,而他们却总是亏损,最后他们一致认为是拖拉机太小了,他们下次要带更多苹果去城里,多么愚蠢的人啊!

解答 46.答案B.细节理解题.根据"They're both poor though they work hard.Most villagers have built new houses,but they still live in the low and broken houses."可知他们都很穷,因此无法建新房屋,只能住在破房子里.故选B.
47.答案D.理论推断题.根据"In the town he heard the apples in a city were expensive.He told Uncle Wang about it as soon as he went back.They decided to carry some apples to the city."可知李叔叔听说城里苹果很贵,他们才决定到城里去卖苹果的,因此他们将苹果运到城里是为了卖出去赚钱盈利,故选D.
48.答案C.细节理解题.根据"A lot of apples has already been carried there when they arrived.A few days later they had to sell them at a low price (价格)."可知不幸的是当他们到城里的时候许多苹果已经被运到了那里,所以几天后他们不得不廉价处理苹果,故选C.
49.答案A.细节理解题.根据"They felt unhappy and returned to theivillage.I can't understand why we sustained (蒙受) losses in business while others always profit (盈利)"可知他们很不高兴是因为其他人做生意总是盈利,而他们却总是蒙受损失,故选A.
50.答案C.细节理解题.根据"neither of them likes to use his head"可知他们都不喜欢思考,所以他们不会聪明;并且卖苹果亏损这件事他们将原因归结于拖拉机太小,拉的苹果太少,因此可推断出他们俩都不聪明,故选C.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7._______ dangerous it is to ride fast on a busy road!(  )
A.WhatB.What aC.HowD.How a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.把垃圾投放到不同的垃圾箱中,会便于我们对垃圾的回收利用.
It will be easier for us torecycle the rubbish if it isput into different dustbins.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.His leg is seriously injured in the accident.              a doctor at once.(  )
A.Ask forB.Send forC.Wait forD.Look for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.为什么不让孩子去他们想去的地方呢?
Why not let the children go where they want?(why)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Nowadays schools should care for the full ______of a student's talents.(  )
A.satisfactionB.developmentC.communicationD.preparation

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.A:you (59)allright?
B:Don't worry.I'm OK.
A:You'd (60)betternot look at your phone while walking.
B:OK,I won't.
A:By the way,you (61)didn'tlook very happy on the Wechat(微信)yesterday.
B:Haha,you saw my pictures in the friend circle!
A:Yeah.I'm (62)usedto looking through it every day.I found your car was broken.What was wrong?
B:There was (63)nothingserious.Just a little traffic accident.
A.I'm sorry to hear that.Was anybody hurt?
B:No one,because we wore the seat belts(安全带).
A:Well done!We should know how to protect ourselves.
B:I can't agree (64)withyou more.Safety rules are really worth learning.
A:But you still need a rest.(65)Takegood care of yourself.Bye.
B:I really appreciate your care.Bye-bye.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

6.There are many books and pictures.The kids like them very much.(合并为一句)
There are many books and picturesthat/which the kidslike very much.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Mother's Day is on the ___________ Sunday in May every year.(  )
A.twoB.secondC.sixD.sixth

查看答案和解析>>

同步练习册答案