精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.On April 14,2010,a big earthquake hit Yushu in Qinghai.Buildings fell down.Many people were killed or hurt.Soon after the earthquake happened,soldiers,police and doctors from around
 the country rushed to Yushu to help with rescue(救援) work.But they did not have an easy time.
Yushu sits at about 4,000 meters above sea level.It is very cold there.The air is thin.Some rescuers got sick.They felt dizzy(头晕) and have trouble breathing.Some rescuers were serious-ly ill.At least 200 sick rescuers had to leave Yushu.
What caused their sickness?The sick rescuers had altitude sickness(高原反应).
The higher a place is above sea level,the less oxygen there is in the air.This causes problems for people who live in lower place.These bodies aren't used to working on so little oxygen.
All kinds of people can get altitude sickness.But some people get altitude sickness easier than others.Most people can go up 2,483 meters without getting altitude sickness.
How to deal with altitude sickness?Some of the first signs of altitude sickness are headache,weakness,trouble sleeping and stomachache.Some people may have trouble breathing.
What should people do if they get altitude sickness?The best treatment for altitude sickness is to go down to a lower place right away.If it isn't serious,you can stay there and let your body adjust(适应).But you should not exercise at all.
56.Some rescuers had to leave Yushu becauseC
A.they finished their work
B.they were hurt
C.they will ill
D.they had a hard time
57.What causes altitude sickness?D
A.Tiredness
B.an earthquake
C.Bad environment
D.Very little oxygen
58.All the following are the signs of altitude sickness EXCEPTB
A.headache
B.cold
C.stomachache
D.trouble breathing
59.If people get altitude sickness,they shouldn't doA
A.run fast
B.let their body adjust
C.walk slowly
D.go down to a low place
60.What's the story mainly about?C
A.The Yushu earthquake.
B.The rescue work in Yushu.
C.altitude sickness.
D.All kinds of diseases in Yushu.

分析 本文是一篇人物故事类短文,主要介绍了玉树发生地震的时候,很多参加救援的人员觉得头晕,呼吸困难,睡不着觉,原来他们患了高原反应,最后不得不离开了玉树.高原反应怎么发生的呢?由于在海拔高度地方,氧气含量比较少.在海拔比较低的地方的人受不了在氧气稀薄的状况下工作,很多人都会患高原反应,有的人会更容易患高原反应,高原反应的表现主要有头痛,虚弱,睡不着,肚子疼,得了高原反应之后要尽快到一个比较低的地方,不是很严重的话,你可以待在那里,让你的身体适应一下,但是不能锻炼.

解答 56.C.细节理解题.根据"Some rescuers were seriously ill.At least 200 sick rescuers had to leave Yushu."可知一些救援者离开玉树的原因是由于患了严重的疾病,不得不离开玉树,故选C.

57.D.细节理解题.根据"The higher a place is above sea level,the less oxygen there is in the air."可知由于海拔高的地方,氧气含量少,导致的高原反应,故选D.

58.B.细节理解题.根据"Some of the first signs of altitude sickness are headache,weakness,trouble sleeping and stomachache."高原反应的表现主要有头痛,虚弱,睡不着,肚子疼,可知除了感冒之外,其他几项都是高原反应的表现,故选B.

59.D.细节理解题.根据"The best treatment for altitude sickness is to go down to a lower place right away.If it isn't serious,you can stay there and let your body adjust(适应).But you should not exercise at all."可知得了高原反应之后要尽快到一个比较低的地方,不是很严重的话,你可以待在那里,让你的身体适应一下,但是不能锻炼,所以跑步是不正确的,故选D.

60.C.主旨大意题.本文主要叙述了参加玉树地震救援的人员有些患了高原反应,不得不离开玉树,然后分析了高原反应的原因,症状,以及应对措施.根据"The sick rescuers had altitude sickness"可知本文主要介绍了高原反应的有关内容,故选C.

点评 首先仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.What he saidsurprised_(surprise) us a lot.We wondered what had happened to him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Alice is reading an English book under the tree.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

2."Can I see my baby?"asked the new happy mother.Unluckily,she found her baby had been (31)Cwithout ears when it was in her arms.
 Time proved that the baby′s (32)B was perfect.He got on well with  his classmates.But one day,he rushed home and said to his mother (33)Dtears in his eyes."A boy,a big boy(34)Ame a freak(怪胎)."
As the boy (35)B,he developed a talent for art and music.
The boy′s father had a meeting with the family doctor."Could anything (36)Ddone?"He asked the doctor.
"I believe I could graft(移植)a pair of  outer ears (37)Ayou could get them,"the doctor said.
However,two years (38)C,nobody wanted to offer the young man ears.Then one day the father said,"Son,(39)Bwill offer his ears to  you.But it's a secret."The operation was a great (40)C.
Time kept the secret,but the day did come…The young man stood with his father(41)Dhis mother′s body.Slowly,the father held out a hand and raised the thick,brown hair.(42)B,the son found his mother had no outer ears.
"Mother said she was glad she (43)C let her long hair be cut,"the father said gently."and nobody ever thought mother (44)Abeautiful,did they?"
Real (45)Dlies not in what is done and known,but in what is done not known.

31.A.activeB.deadC.bornD.awake
32.A.speakingB.hearingC.writingD.reading
33.A.ofB.inC.aroundD.with
34.A.calledB.askedC.saidD.told
35.A.looked upB.grew upC.brought upD.caught up
36.A.isB.wasC.areD.be
37.A.ifB.untilC.unlessD.because
38.A.went  downB.got overC.went byD.arrived
39.A.nobodyB.someoneC.anyoneD.everyone
40.A.succeedB.successfulC.successD.failure
41.A.betweenB.besidesC.towardsD.beside
42.A.With interestB.To be surpriseC.In silenceD.What anger
43.A.alwaysB.oftenC.neverD.sometimes
44.A.lessB.moreC.mostD.least
45.A.ideaB.friendshipC.thoughtD.love.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Hi,Betty,______ you speak German?I need your help.
-Yes,I can.I have learnt it for 7years.(  )
A.canB.needC.mustD.should

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-What a(n) __________ day!Mum kept me playing the piano the whole afternoon.
-Calm down.No pain,no gain.(  )
A.boringB.excitingC.boredD.excited

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.There ________ still some milk in the kitchen.We don't need to go to the store.(  )
A.beB.isC.areD.will be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.---Hey,Bob.I can't find my favorite novel.
---Do you mean the one     by Hemingway?(  )
A.is writtenB.was writtenC.to writeD.written

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-What do you think of the science exam?
-Very difficult!We all find ______ the most difficult one we have ever taken.(  )
A.thisB.thatC.itD./

查看答案和解析>>

同步练习册答案