精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.We all know the dangers of fires.It's good and necessary for a family to learn how to prepare for a fire.Here are some suggestions.
Put a smoke alarm(火警) in the house.Smoke from a fire causes the alarm to go off.The alarm makes a loud sound.The sound tells everyone to leave the house at once.  Make escape(逃脱) plans.We should know all the ways out of the house.If there is a fire,everyone follows the plan to get out.Part of the plan is to check all the windows to make sure they can be opened easily.
Buy fire extinguishers(灭火器) in the house.Everyone in the family should know how to use them.
Practise for a fire.We do fire practice because we teach children about fire safety.Everyone in the family should know the following fire rules:
★Don't open a hot door!The fire can grow more quickly if you open the door.
★Stay close to the floor!Smoke can be more dangerous than fire.The best air is near the floor because smoke rises.
★What will you do if your hair or clothes start to burn?First,stop!Don't run!The fire burns faster because of more air.Drop!Fall to the floor.Then roll!Turning over and over will make the fire go out.Put a blanket(毯子) around you to keep air away from the fire that may still be on you.
There are many possible causes for fires.A wise family is ready all the time.If there is a fire,don't forget to call 119for help.
61.When a smoke alarm rings at home,it meansC.
A.you have to get up                         B.water is running to the floor
C.something is burning                       D.someone breaks your window
62.The writer advises us to do the following to prepare for a fire except thatD.
A.we practise for a fire                       B.we make escape plans
C.we buy fire extinguishers                    D.we use electrical cookers
63.When a fire happens,C if you open the hot door.
A.the door will soon be on fire                 B.the electricity will be cut off
C.the fire will grow more quickly             D.the house will fall down
64.What are the right steps you should take when your hair or clothes catch fire?B
A.Stop,run,roll.B.Stop,drop,roll.
C.Run,drop,roll.D.Roll,drop,stop.
65.What is the best title for this passage?A
A.Be Ready for a Fire.B.The Causes of a Fire.
C.Learn to Use a Fire Extinguisher.D.The Dangers of a Fire.

分析 文章大意:这篇短文主要介绍了预防火灾的建议.安装一个烟雾报警器,设置逃跑的计划,买灭火器,练习火灾逃生.

解答 61-65:CDCBA
61题答案:C 细节理解题.根据短文第二段Smoke from a fire causes the alarm to go off.来自火的烟会造成铃响,即,铃响了就是有东西着火了.故选C.
62题答案:D 是非判断题.根据第二段作者建议Make escape plans.,Practise for a fire.,Buy fire extinguishers(灭火器) in the house.,没有提到D,故选D.
63题答案:C 细节理解题.根据第五段The fire can grow more quickly if you open the door.如果你开着门火会燃烧的更快.故选C.
64题答案:B 细节理解题.根据短文最后一段描述First,stop!Drop!Then roll!故选B.
65题答案:A 标题总结题.根据文章第一段内容We all know the dangers of fires.It's good and necessary for a family to learn how to prepare for a fire.Here are some suggestions.我们都知道火灾的危险,对于一个家庭来说,学习如何准备火是很好和必要的.及所给选项A为火灾做好准备B火的造成原因C如何使用灭火器D火灾的危害故选A

点评 题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.令我们吃惊的是,越来越多的老年人死于空气污染.
To our surprise,more and more old peopledied from air pollution..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.My pen is red.The green pen is____.(  )
A.sheB.herC.hers

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

10.
have  shoe  woman  buy  arm
6.-Who are the twowomen?
-They're my teachers.
7.Paul is short and hehasblue eyes.
8.-Are these yourshoes?-Yes,they are.
9.-Do you want tobuy
a skirt for Mary?
-No,I don't.
10.We have two longarms
 and two short hands.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Everyone knows that chickens lay eggs(产卵).Most people know that all the other birds do as well.But have you ever thought about other animals that lay eggs?They include bees,snakes and some sea animals.
When a mother lays eggs,many more babies can be born at once,or in a few days,because there is very little development inside the parent.Animals that do not lay eggs often have fewer babies.Animals lay many eggs because other animals may eat the babies.However,even though some of their babies are eaten,they will still have some more to continue their family.
Some animals that lay eggs do not take care of their young.Turtles come on to the beach and dig(挖)holes.Then they put their eggs in the sand and leave.A turtle mother can lay as many as 150eggs.When the babies come out of the eggs,they must find their own way to the ocean.They must learn how to live on their own.Many young turtles get eaten by other animals.
Most eggs have an outside shell(壳)that keeps the growing animal inside safe.The egg shell also keeps the young animal from drying out.After the animal is fully developed,it comes out of the egg.
The animal grows bigger and bigger.Then it can have its own young.
51.Which animals lay eggs?C
①Snakes.②Turtles.③Camels.④Bees.⑤Chickens.
A.①③④⑤B.①②③⑤C.①②④⑤D.②③④⑤
52.Why do animals lay many eggs?A
A.Because other animals may eat their babies.B.Because they use their eggs for food.
C.Because they want to have fewer babies.D.Because they want to eat their babies.
53.What do we know about turtles?A
A.They don't look after their babies.B.Baby turtles hate their mother.
C.Other animals can't eat turtle babies D.Turtle babies can't take care of themselves.
54.Egg shells can be used toD.
A.make eggs more beautiful B.make eggs more tasty
C.let the young animals dry D.protect the young animals
55.The passage is probably fromB.
A.a newspaper B.a science book
C.a sports magazine D.a story book.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.A fish that lives in America can live out.of water for months at a time,similar to how animals got used to land millions of years ago,a new study shows.
  The Mangrove Rivulus,a kind of little fish,lives in small pools of water.When their living place dries up,they live.on the land,said Scott Taylor,a researcher in Florida.
  The fish can grow as large as three inches.They group together and breathe air through their skin before they can find water again.
   The new scientific discovery came during a trip.
"We were travelling for fun.and one day I kicked over a log (圆木) and the fish came out,"Taylor told reporters by telephone.He said he would make his study on the fish known to the public in an American magazine early next year.
  In lab tests,Taylor said he found the fish can live up to 66days out of water without eating.
  Some other fish can live out of water for a short period of time.The walking catfish found in Southeast Asia can stay on land for hours at a time,while lungfish(肺鱼) found in Australia,Africa and South America can live out of water,but only in a not active(活波的)way.But no other known fish can be out of water as long as the Mangrove Rivulus and keep active,according to Patricia Wright,a biologist at a Canadian University.
  More studies of the fish may tell how animals changed over time.
"These animals live in conditions similar to those millions of years ago,when animals began to move from water onto land,"Wright said.

71.The Mangrove Rivulus is a type of fish thatB.
A.lives on land in Africa
B.can stay alive for months out of water
C.prefers living in dry places
D.is the longest living fish on earth
72.Who will write a report on Mangrove Rivulus?A
A,Scott Taylor.B.Some reporters.
C.Patricia Wright.D.Scientists from Europe.
73.According to the passage,lungfish canC.
A.breathe through its skin         B.be found in Asia
C.keep alive out of water            D.keep alive and walk on land
74.Which one of the sentences below is not true?A
A.The Mangrove Rivulus fish can live out of water as long as other animals if it has something to eat.
B.Millions of years ago,animals began to live onto land from water.
C.Lungfish found in Australia,Africa and South America can live out of  water in a not active way.
D.The walking catfish found in Southeast Asia can stay on land for hours at a time.
75.What can we say about the discovery of Mangrove Rivulus?D
A.ft was made by Scott Taylor,a researcher in New york.
B.It was helped by an American magazine.
C.It was helped by Patricia Wright.
D.It was made by a researcher while travelling.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Dictionaries say that"spring fever"is a lazy or restless feeling.People usually have the feeling on the first warm day of spring.Everyone has probably felt it at one time or another.people have talked about it for years.
Recently,scientists have taken a good look at spring fever.What they found is quite surprising.
In many places we live in,the winter months often seem dark and dreary.When spring comes late March,the world becomes colorful.The number of daylight hours grows with each passing day.According to many scientists,all the sunlight sets off chemicals in the brain (大脑).The chemicals make our feeling change and bring on spring fever.

57.How do people who have spring fever feel?D
A.active            
B.awake           
C.energetic       
D.restless.
58.Scientists think thatB cause(s) spring fever.
A.colors           
B.sunlight         
C.dark           
D.illness
59.According to the passage,the underlined word"dreary"means"A"in Chinese.
A.沉闷的         
B.暖和的           
C.晴朗的        
D.明亮的
60.The best title for the passage isB.
A.How to Get Over Spring Fever          
B.Spring Fever
C.Darkness in winter                    
D.Spring and winter.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Earthquakes happen without warning(前兆).They can happen any time of a day,at any point during the year. When an earthquake is happening,you should know what you should do or not do.
Do NOT go outside.You could get injured from falling glass or parts of buildings. If you are outside,stay away from buildings and power lines(输电线).
Stay under a desk,table,or other strong furniture.Hold on to it.Or stay in a corner of the building. Cover your face and head with your arms and cover your mouth with a towel or clothing. Stay inside until shaking stops and it is safe to go outside.
Keep away from windows,pictures or advertisements on the wall or the building,and anything else that could fall and hurt you.Most people get injured by falling things during an earthquake,not by the shaking itself.
Also keep away from a fire.You could fall down and burn yourself on the fire.
If you are driving when an earthquake happens,stop the car if it's safe.Stay inside your car until the earthquake stops,and don't drive near bridges.Try not to stop by power lines or trees.These could fall and hurt you.

54. It isn't safe for you toA while the earthquake is happening.
A. run out of the building                     B. stay in a corner of the building
C. cover your head with your arms              D. cover your mouth with a towel
55. From this passage,we knowB.
A.many people fear earthquakes                B.earthquakes maybe happen at any time
C.we can't save ourselves in an earthquake   D.people never get injured in earthquakes
56. The best title for this passage should be"C".
A.How Earthquakes Happen                  B.How to Drive a Car
C.What We Should Do in Earthquakes        D.Why Earthquakes Happen.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

17.can,excellent,from,they,get,ocean,the,fish ( 连词成句 )
They can get excellent fish from the ocean.

查看答案和解析>>

同步练习册答案