精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.I am from South Africa.I didn't at all know the weather here was so cold,but I am glad to say that I have all the clothes for this freezing weather.
When I first got to know that I would be attending this international conference here in Finland,I had no idea what kind of clothes I should take along.I didn't know what to do when I thought of this two-week stay here,with a very formal dinner,a few parties,social gatherings and a dance during the conference.
Luckily,my friend Julia has been to northern Europe.Yes,she was a great help.She helped me with my biggest problem.She placed an order for some warm suits and dresses,business-type clothes,of course,of dark colors.She also bought me some skirts and blouse so that I could wear the same clothes in several different ways.A couple of lively colored dresses will give me a nice change from time to time.She also helped to choose a very warm raincoat and a pair of boots.
Oh,how lucky I am to have such a helpful friend.She saved me a lot of trouble,nothing worries me about the meeting,nor my clothes.

31.Why does the writer go to FinlandC?
A.To hold a party.
B.To visit her friend.
C.To have a meeting.
D.To buy some clothes.
32.How long will the writer stay in FinlandB?
A.For one week                             
B.For two weeks
C.For a month                           
D.For half a year
33.Why does the writer feel luckyC?
A.She lives a rich life
B.She gets to Finland on time.
C.She has enough warm clothes.
D.She can see the beautiful country.
34.Why did they buy a few colored dressesD?
A.For health.
B.For friendship.
C.For different weather.
D.For a change from time to time.
35.How did the writer feel when she talked about her friend JuliaA?
A.Thankful.
B.Hopeful.
C.Interested.
D.Worried.

分析 我来自南非.我根本不知道这里的天气那么冷,但我很高兴地说,我有适应这寒冷天气的所有衣服.
当我第一次知道我要参加芬兰的国际会议,我不知道应该带什么样的衣服.与会期间,想起我要在这里呆两周,参加一个非常正式的晚宴,一些派对,社交聚会和舞会,我都不知道要怎么办.
幸运的是,我的北欧朋友朱莉娅帮了我大忙.她帮我订购了一些温暖的礼服和裙子,商务型的衣服,当然是深色的.她也给我买一些裙子和上衣,这样我可以在几个不同的场合穿同样的衣服.几件活泼颜色的衣服,可以时不时地给我一次很好的转变.她也帮我选择了一件非常温暖的雨衣和一双靴子.
哦,我是多么幸运有这样一个朋友.她帮助了我很多,现在关于会议,没有什么能令我担心的了,包括我的衣服.

解答 本文属于日常生活类的阅读理解.讲述了作者的朋友茱莉娅帮助作者解决了很大的麻烦,作者非常感激她.
31.答案C 细节理解题 由文中 When I first got to know that I would be attending this international conference here in Finland 可知 当我第一次知道我要参加芬兰的国际会议,故选C
32.答案B 细节理解题 由文中 thought of this two-week stay here 可知 想起我要在这里呆两周,故选B
33.答案C 逻辑推理题 由文中 Luckily,my friend Julia has been to northern Europe.Yes,she was a great help.She helped me with my biggest problem 可知幸运的是,我的北欧朋友朱莉娅帮了我大忙,这句话之后的一段都是在讲作者是如何的幸运,帮她解决了没有温暖衣服穿的大问题.故选C
34.答案D 细节理解题 由文中 A couple of lively colored dresses will give me a nice change from time to time 可知几件活泼颜色的衣服,可以时不时地给我一次很好的转变,故选D
35.答案A 逻辑推理题 由文中 Oh,how lucky I am to have such a helpful friend.She saved me a lot of trouble 可知 哦,我是多么幸运有这样一个朋友.她帮助了我很多,作者的朋友茱莉娅帮了作者的大忙,所以作者对她心怀感激.故选A

点评 在解答阅读理解题型时,要注意细节理解题,从文中找答案才可确保万无一失.理解文章内容,明白文章要表达的意思.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Excuse me,sir.You ____ open the door before the train stops.(  )
A.mustn'tB.needn'tC.may notD.don't have to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.What opinions did experts have about movements and transportation throughout history?
Take a look.

28.Which of the following experts was a science fiction writer?D
A.Lord Kelvin       B.Lee Deforest     C.Leonardo da Vinci   D.Jules,Verne
29.Leonardo da Vinci's opinion was thatC
A.airplanes would never fly
B.no person would ever reach the moon
C.people would fly in a machine with an overhead propeller
D.people would be able to travel under water in airtight ships
30.How many experts'opinion proved right according to the passage?B
A.One              B.Two            C.Three             D.Four.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.--How will you go to          post office?
一By        bike.(  )
A./; theB.a;/C.the; aD.the;/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.When I was 12,all I wanted was a signet {图章}ring.On my 13th birthday,my mum gave me a signet ring with my initials (首字母)in it.It was very special,and it was the only thing that couldn't be replaced(取代) I love it very (A)much.
    Then,only one month later,I couldn't find it.I took it off before bed and put iton the table,but it was (B)missing in the morning.I looked for it under the bed,in the wardrobe and everywhere I remembered.But I didn't find it.At last,I stoppedlooking for it.And two years later,we (C)卖掉了房子and movedaway
Eleven years passed,and after we moved twice,I visited myparents.Mum told me she had something for me.It wasn't my birthday,(D)neither (nor).wasit Christmas or any other gift-giving time.Mum noticed my questioning look"You'll recognize (认出) this one,"she said,smiling.
    Then (E) she handed me a small ringbox.I took it from her and opened it to find my beautiful signet ring inside.
The family who had bought our house thirteen years earlier found it under the carpet (地毯)  (F) As it had my initials in it,they realized who owned the ring.They sent it to my mother.
  And it still fits me.

84.在文中(A)和(D)的空白处分别填入适当的单词.much;neither (nor).
85.写出文中划线部分(B)和(F)的同义词或近义词.lost;Because (Since)
86.将文中划线部分(C)译成英语.sold our house
87.文中划线部分(E)指代的是:mum (mother)
88.从文中找出能说明本文主旨大意的短语.a signet ring.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.A.by bus.B.By bike.C.On foot.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.You can't expectto learn(learn) a foreign language in such a short time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.A.Nice to meet you,too.    B.How are you?C.I'm fine,thanks.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-We will have a new foreign teacher this term.Do you know      when he was in his hometown?
-A policeman.(  )
A.what he didB.what he wasC.what his job is

查看答案和解析>>

同步练习册答案