精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Who designed(设计)the first helicopter(直升飞机)?Who painted one of the most famous pictures in the world?(56)C There is an answer to all these questions-Leonardo de Vinci.
Leonardo may have been the greatest genius(天才)people have ever known.He lived in Italy around the year 1500,but many of his inventions seem modern to us today.For example,one of his notebooks has drawings of a helicopter.(57)ABut scientists say his idea would have worked.
Leonardo wasn't just an inventor.(58)D By the time he was twenty years old,he was called a master painter,and as he got older he became even more famous.Sometimes he drew a hand in ten different ways before he was ready to paint.
(59)B You may know one of his most famous works-the smiling woman known as the Mona Lisa.
A.Of course,he couldn't build a helicopter with the things he had.
B.Many of Leonardo's wonderful paintings are still with us today.
C.Who knew more about the human body than most doctors?
D.He was one of the greatest artists of his day.
60.What is not mentioned in the passage?D
A.Leonardo is a famous inventor.
B.Leonardo knew more about the human body.
C.Leonardo drew the helicopter.
D.Leonardo painted the most famous painting in the world.

分析 谁设计了第一架直升机?谁绘制了世界上最著名的画作之一?谁比大多数医生更了解人类的身体?这些问题的答案就是--莱昂纳多•达•芬奇.
莱昂纳多可能是人们所知道的最伟大的天才.他出生于1500年左右的意大利,但他的很多发明在我们今天看来仍是很现代的,例如,他其中一个笔记本内画了张直升机的图画,当然,他不能用他手上的东西制造直升机,但科学家说他的想法可能(对发明直升机)起到作用.
但莱昂纳多不仅仅是个发明家,他还是他那个时代最伟大的艺术家之一.到他二十岁时,已被称为大师级画家,随着成长他变得更加有名气.有时在准备好绘画之前他会尝试十种方法画一只手.
莱昂纳多的很多精彩的绘画今天仍和我们在一起,你可能知道其中最著名的作品之一:蒙娜丽莎.

解答 56.答案:C 句子还原题,根据前面两句"Who designed(设计)the first helicopter(直升飞机)?Who painted one of the most famous pictures in the world?"这两个都是以who开头的疑问句,引用了设问手法以便引出下文话题人物━━达芬奇,由此可以推断出:"谁比大多数医生更了解人类的身体?故选:C.
57.答案:A 句子还原题,根据上文可知:"例如,他其中一个笔记本内画了张直升机的图画."结合下文"科学家说他的想法可能(对发明直升机)起到作用."由此可以推断出:达芬奇那个时候无法用他手上的东西制造出直升机,但他的想法对发明直升机起到作用.故选:A.
58.答案:D句子还原题,根据上文可知:"但莱昂纳多不仅仅是个发明家."注意句子中的just,仅仅,只,这说明还有其它身份,结合下文"谈到他20岁时成为大师级画家",由此可以推断出:他还是他那个时代最伟大的艺术家之一.故选:D.
59.答案:B 句子还原题,根据下文"你可能知道其中最著名的作品之一:蒙娜丽莎的微笑."这说明今天仍然可以莱昂纳多的作品,由此可以推断出:莱昂纳多的很多精彩的绘画今天仍和我们在一起,故选:B.
60.答案:D 细节理解题,根据题目"短文中没有提到什么?"根据短文信息"Leonardo wasn't just an inventor.莱昂纳多不仅仅是个发明家."答案A正确;根据短文信息"Who knew more about the human body than most doctors?There is an answer to all these questions-Leonardo de Vinci.谁比大多数医生更了解人类的身体?这些问题的答案就是--莱昂纳多•达•芬奇."答案B正确;根据短文信息"For example,one of his notebooks has drawings of a helicopterFor example,one of his notebooks has drawings of a helicopter.例如,他其中一个笔记本内画了张直升机的图画."答案C正确;根据短文信息"谁绘制了世界上最著名的一张画作之一?"下文回答是达芬奇,由此可以知道:没有直接说世界上最有名的画,而是其中之一,故选:D.

点评 首先通读全文,了解文章大意,然后弄清题干意思,根据所给语境,完成句子填空.最后一个题目,要根据信息,逐一进行排除,切不可凭自己的观点答题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.There areat least(至少) 5000workers in that factory.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.--Do you know___?
--Sure.On August 5th,2016.(  )
A.when will the 31st Olympic Games open
B.where will the 31st Olympic Games open
C.when the 31st Olympic Games will open
D.where the 31st Olympic Games will open

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Is that girl under the tree mary?
-No,it      be Mary.she is in beijing now.
A.can'tB.needn'tC.wouldn'tD.shouldn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.聚会结束时我唱了一首歌.
Isang a song at the end of the party.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.My cousin Andrew is crazy about doing many things by      (  )
A.herselfB.himselfC.himD.her

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-_____do you have dinner with your family at restaurants?
-Hardly ever.(  )
A.How oftenB.How longC.How manyD.How much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.-What's theshape(color/shape)of your present?
-It's round.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.The old manno longer (不再)lived in this city.He moved to Beijing to live with his son last year.

查看答案和解析>>

同步练习册答案