精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.23 April is World Book and Copyright Day (世界读书日).The Day is celebrated by a growing number of people in the world and has made them discover,make the best use of books.Books are windows onto different cultures and tools for dialogue.
  Do you like reading books?Which would you prefer?E-books(电子书)or printed books?
  In recent years,more and more people like e-books rather than printed books.But there are still many people who enjoy printed books.That depends on the people's reading habits and where they read them.For example,when parents read to their children and people share books with others,most people will choose printed books.
  There is a survey.When some 16-year-old students are asked which would they choose when they want to get a book quickly,when they read while traveling,and when they read in bed,here is their choice.Please read the figure(图表)and try to get some information.
41.Dstudents who are surveyed like printed books when they read in bed.
A.19%   
B.83% 
C.13% 
D.43%
42.According to the passage,most people would choose e-books forA.
A.traveling  
B.reading to the children 
C.sharing with others  
D.both B and C
43.From the passage we can learn thatA.
 A.more and more people are studying how to read books effectively(有效地)
 B.it's not a good habit for people to read e-books
 C.according to the figure,most of the surveyed students like printed-books
 D.the survey was made by some students.

分析 由每年的4月23日是世界读书日,引出人们现在读书习惯的变化:在最近的几年里,越来越多的人喜欢阅读电子书而不再是印刷书籍;同时针对于16岁的年轻人读书的三种情况,他们做了调查和统计,分别是:快速得到书的方式这一项绝大部分人选择了电子书;在旅游的时候看电子书的比例高达73%;在床上读书的时候阅读电子书和印刷书的数量基本持平.

解答 41.D.细节理解题.根据柱状图的最后一部分,可知当在床上读书时,43%的孩子们愿意选择印刷的书籍.故选D.  
42.A.细节理解题.根据柱状图的第二部分可知在旅游的时候,大部分的孩子愿意选择电子书籍. 故选A.
43.A.主旨大意题.纵观全文,并结合Do you like reading books?Which would you prefer?E-books(电子书)or printed books?这一系列的有关读书的问句可知文章是在说明人们正在研究如何读书更有效.故选A.

点评 本篇考查新闻报道类阅读.主要介绍世界读书日的一些情况.做题时先快速通读文章了解其大意,再根据题目的问题去相对应的消息中找答案,要抓住题目涉及的关键词及关键句子去选择正确的答案,一定不能违背原文的意思;对于一些归纳题要善于寻找发现文章的中心句,以节省时间.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Please give me a hand.I'm not tall enough to reach the book on the top of the bookshelf.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.When times become difficult,remember a moment in your life _______ was filled with joy and happiness.(  )
A.whatB.whenC.thatD.where

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Who is the girl sitting in front of your parents in the picture?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Doris ______on the ______floor.It is too high,so she has to take a lift every day.(  )
A.live;fortiethB.lives;fortyC.live;fortyD.lives;fortieth

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Actually,I don't think Spiderman II is as interesting as the first,      ?(  )
A.does itB.doesn't itC.isn't itD.is it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.There _____a teacher and many students          games in the classroom.(  )
A.are; playB.is; playingC.have; to play

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Peter was so tired that hedidn't wake up until (直到…才醒来) half past eight yesterday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.-How long does it take you to cook these potatoes?
-Itdepends on(取决于) the size of them.(depend)

查看答案和解析>>

同步练习册答案