精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

All students need to have good study habits. When you have good study habits, you learn things quickly. You also remember them easily.
Do you like to study in the living room? This is not a good place because it is usually too noisy. You need to study in a quiet place, like your bedroom. A quiet place will help you only think about one thing, and you will learn better. Before you begin to study, do not forget to clean your desk. A good desk light is important, too. It’s good for your eyes if there is enough light.
根据短文内容,选择最佳的答案。

  1. 1.

    To learn things quickly, you should ______.

    1. A.
      have good study habits
    2. B.
      study in the living room
    3. C.
      study in the bedroom
    4. D.
      study with a good desk
  2. 2.

    Living room is not a good place to study because______.

    1. A.
      it is too small
    2. B.
      it is too noisy
    3. C.
      it is too big
    4. D.
      it is very quiet
  3. 3.

    You’ll learn things quickly if the desk is______.

    1. A.
      high
    2. B.
      low
    3. C.
      clean
    4. D.
      hard
  4. 4.

    ______is important for students to study well

    1. A.
      A high desk
    2. B.
      A noisy place
    3. C.
      An expensive chair
    4. D.
      Enough light
  5. 5.

    The best title(题目) of the passage is______.

    1. A.
      How to learn well
    2. B.
      Study in a quiet place
    3. C.
      Study with a good desk
    4. D.
      Good study habits
ABCDD
试题分析:这篇短文讲述了所有学生都应有个好的学习习惯,可以帮助我们更好的学习。例如安静的学习环境,干净的书桌和充足的光线。
1.细节理解题。根据文中第一段描述When you have good study habits, you learn things quickly当你有了好的学习习惯,你可以学得很快。故选A。
2.细节理解题。根据文中第二段描述This is not a good place because it is usually too noisy.这不是个好的地方因为它经常都太吵了。This指代前面的living room起居室,故选B。
3.判断推理题。根据文中第二段描述Before you begin to study, do not forget to clean your desk在你学习前不要忘了清理桌子。故判断干净的桌子有利于学习,故选C。
4.细节理解题。根据文中第二段描述It’s good for your eyes if there is enough light.如果光线足的会你的眼睛有好处,故选D。
5.标题归纳题。这篇文章主要讲述了要有好的的学习习惯,如安静的地方,干净的书桌,足够的光线等,故选D,好的学习习惯。
考点:教育类短文阅读。
练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:053

阅读下面短文,在空白处填上一个适当的单词.(首字母已给出)

  All students n________(1)to have good study habits(习惯).When you have good study habits,you learn things q ________(2).You also remember them e________(3).Do you like to s________(4)in the living room?

  This is not a good place because it is usually too n ________(5).You need to study in a q ________(6)place, like your bedroom.A quiet place will help you o_____(7)think about one thing,and you will learn b________(8).Before you begin to study,do not f ________(9)to clean your desk.A good desk light is important,too.You'll s________(10)easily if there is an enough light.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:人教新课标初二上册练习 人教新课标 题型:053

阅读下面短文,在空白处填上一个适当的单词.(首字母已给出)

  All students n________(1)to have good study habits(习惯).When you have good study habits,you learn things q ________(2).You also remember them e________(3).Do you like to s________(4)in the living room?

  This is not a good place because it is usually too n ________(5).You need to study in a q ________(6)place, like your bedroom.A quiet place will help you o_____(7)think about one thing,and you will learn b________(8).Before you begin to study,do not f ________(9)to clean your desk.A good desk light is important,too.You'll s________(10)easily if there is an enough light.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013届江苏姜堰溱潼第二中学初三二模英语卷(带解析) 题型:完型填空

“I can't believe what I'm hearing!” I thought to myself. Jeff was the last candidate (候选人) for president of Students’ Union. My best friend Tony came to me and said, “I'm   1 , Mike. I really thought you should be   2 .”

Later that day, I happened to pass Jeff in the dining room. I offered him a polite “  3 ” and walked to my usual table. To my surprise, Jeff put his plate beside mine.
“I'm, er-I'm just wondering  4 you would…consider coming to work on my team,” he said  5 . “You are really smart, and you would be a great manager.”
“I don't think so,” I replied, feeling  6 .
“Well, if you change your mind, we are meeting tomorrow,” he said before moving to  7 table.
All that night, I thought about the offer from Jeff. Maybe being a part of the election process (选举过程)would give me a chance to make important changes at our school. I  8 to join them.
My first goal was to 9 an attractive advertisement. Within a few days, we designed a
 10 with Jeff's pictures showing him in a number of activities. No one could walk through any hallway without passing Jeff's smiling face.
My next step was to  11  which new activities students would like to have at our school. Many of them wanted a chess club and a volleyball team. With the information I had collected, Jeff met with the headmaster. The headmaster  12 to add these activities to our school program.
With my help, Jeff and our ideas were well received at school.
An eighth grader said, “It'll be like attending a new school with Jeff as president.”
Hearing these words made my heart filled with  13 . I had wanted to become president of Student Council to make a difference. I achieved that and more by working as a member of Jeff's team. He became the most popular candidate and I was a large part of his 14 . The fact that it has made a(n)  15 in other people's lives is the real prize. What a great feeling!

【小题1】
A.luckyB.happyC.sorryD.angry
【小题2】
A.heardB.chosenC.invitedD.followed
【小题3】
A.Good luckB.congratulationsC.see youD.help yourself
【小题4】
A.howB.ifC.whenD.that
【小题5】
A.proudlyB.quicklyC.nervouslyD.shyly
【小题6】
A.unhappyB.uncertainC.unnecessaryD.unfair
【小题7】
A.otherB.the otherC.anotherD.others
【小题8】
A.triedB.refusedC.failedD.decided
【小题9】
A.printB.inventC.createD.copy
【小题10】
A.posterB.projectC.programmeD.perfomance
【小题11】
A.make sureB.look upC.work onD.find out
【小题12】
A.agreedB.offeredC.expectedD.managed
【小题13】
A.prideB.courageC.kindnessD.hope
【小题14】
A.dreamB.futureC.lifeD.success
【小题15】
A.differenceB.progressC.mistakeD.effort

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013届江苏省泰州市姜堰四中九年级上学期第一次月考英语试卷(带解析) 题型:单词拼写

根据所给的首字母填写单词(10分)
If you think of after-school activities as a waste of time, you are wrong! After-school activities help us grow up in many w  【小题1】 . Above all, they offer us chances to practise  what we learn in c  【小题2】. Through various activities, we can also learn more about today's society (社会) and a lot of n 【小题3】  things that we can't learn from our hooks. What's more, they help to develop our abilities that we need both for our studies now and for our work and life in the f  【小题4】  .
We are busy with our studies in school, so after school we all need to r  【小题5】 ourselves. After-school activities just make it possible for us to breathe f  【小题6】  air and remove tiredness. Then, we can pay a  【小题7】  to our studies and achieve good results.
Some after-school activities will make us useful and helpful to o  【小题8】 ; some can keep us strong and h  【小题9】  ; some may even change our life. So, all the students, get out and take an a  【小题10】  part in various after-school activities!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2012-2013学年浙江省桐乡市九年级文理联赛模拟英语试卷(解析版) 题型:其他题

根据首字母提示填空,每空一词(本题有10小题,每小题1分,共10分)

Experts say that students usually need eight or ten hours’ sleep at night, but most Chinese students don’t get e       1. sleep. Some Chinese parents are usually glad to see their children s       2. late. They will think their children work hard. But not all parents are happy about this. Once a mother t      3. us that every morning her ten-year-old boy put up one finger w       4. his eyes still closed, begging (乞求) for one minute to sleep. Like thousands of “early birds” in China, he has to get up b      5. six every morning.

A report s       6. that without a good night’s sleep, students seem to be weaker t     7. they should be. Many students have fallen asleep during class at one time or another. Too much homework is not the only reason w       8. students stay up late. Watching TV or playing computer games late into night is a       9. a reason.

Experts have ever said that students should have good study habits. So some clever students n       10. study late, they are able to work well in class.

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案