【题目】
![]()
In China, more and more villagers have left home to make a living in big cities. As a result, their children have become leftover children (留守儿童) and they need more care. The survey below is from some villages in China. Three hundred children were chosen to answer the questions.
What they want | Love | Pocket Money | Freedom | Control | Something else |
40% | 18% | 28% | 10% | 4% | |
Who to talk with | Oneself | Family members | No one | ||
27% | 55% | 18% | |||
Communicate with their parents freelyornot | Yes | A little difficult | No | ||
46% | 44% | 10% | |||
The way they like to live | Living with parents | Livingwithoutparents | No idea | ||
58% | 14% | 28% | |||
What they think of their parents’ Working in cities | Bad | Good | No idea | ||
20% | 39% | 41% | |||
Happiest place | School | Home | Friend’s home | ||
48% | 34% | 18% | |||
【1】In the survey, the children were asked about many things EXCEPT ______.
A. places they like B. pocket money
C. their needs D. their parents’ working in cities
【2】Of all the four things, the leftover children need ______ most.
A. love B. money C. control D. freedom
【3】Which of the following is True according to the passage?
A. About 18% of the leftover children often talk with their family members.
B. All the children like to stay at home without their parents.
C. About 1/3 of the children think their parents’ working in cities is bad.
D. More than half of the children think it is good to live with their parents.
【4】How many children think their happiest place is their school?
A. 48. B. 102 C. 144 D. 156
【5】The survey tells us that ______.
A. most leftover children want money from their parents
B. over 40% of the children have difficulty talking to parents freely
C. all the leftover children dream of making money in big cities
D. most villagers like living a life in the countryside
【答案】
【1】A
【2】A
【3】D
【4】C
【5】B
【解析】
试题本文是一篇调查报告,通过对300个留守儿童的问卷调查,指出留守儿童需要更多的照顾和关爱。
【1】题意:在这项调查中,孩子们被问到了许多事情,除了 。考查细节理解题。A. places they like他们喜欢的地方;B. pocket money零花钱;C. their needs他们的需要;D. their parents’working in cities他们父母在城市的工作。根据表格左侧栏信息,可知没有出现places they like这个问题,故选A。
【2】题意:在这四件事中,留守儿童最需要的是 。考查细节理解题。A. love爱;B. money金钱;C. control管理;D. freedom自由。根据第一栏相关信息,可知Love比例最高,达40%,故选A。
【3】题意:根据文章,下列哪一项是正确的?考查细节理解题。A. About 18% of the leftover children often talk with their family members.大约18%的留守儿童经常和家人谈话;根据第二栏相关信息No one:18%,可知说法错误。B. All the children like to stay at home without their parents. 所有的孩子都喜欢呆在家里而不在父母身边;根据第四栏相关信息Living with parents:58%,可知说法错误。C. About 1/3 of the children think their parents’working in cities is bad. 大约1/3的孩子认为他们的父母在城市工作是不好的;根据第五栏相关信息Bad:20%,可知说法错误。D. More than half of the children think it is good to live with their parents. 超过一半的孩子认为和父母住在一起很好;根据第四栏相关信息Living with parents:58%,可知说法错误。综合以上分析,故选D。
【4】题意:有多少孩子认为他们最快乐的地方是他们的学校?考查数字理解题。根据最后一栏相关信息School:48%,可知300x48%=144(人),故选C。
【5】题意:这项调查告诉我们 。考查文意理解题。A. most leftover children want money from their parents大多数留守儿童都想从父母那里得到钱。B. over 40% of the children have difficulty talking to parents freely超过40%的儿童难以与父母自由交谈。C. all the leftover children dream of making money in big cities所有的留守儿童都梦想在大城市赚钱。D. most villagers like living a life in the countryside大多数村民喜欢在乡下过日子。根据表格可知,C项内容不合,D项对象不符,都可排除。A项与第一栏相关信息Pocket Money:18%,可排除。根据第三栏相关信息A little difficult占比高达44%,可知说法正确,故选B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 My mom is a wonderful _____.The food she cooks tastes ______.
A. cook, good B. cooker, delicious
C. cook, well D. chef, nicely
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Scott has an interesting ______. He ______ at a radio station.
A. job; works B. job; jobs
C. work; works D. work; jobs
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】请根据句意从方框中选择合适的动词,并用其适当时态填空,使句子通顺。
![]()
【1】---Why does Li Ming look so excited?
---He _________ the first prize in the school writing competition.
【2】Listen! How beautiful the song “You and me” _________! Are you familiar with it?
【3】---Why were there so many students at the school gate when we passed by?
---They __________ for a bus home.
【4】Mr. Smith ___________in China for 10 years and now he teaches Chinese in Britain.
【5】---My dream is to be a well-known star.
---I believe you your dream if you keep on working hard.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】(题文)假如你是John,今天你在网上看到了下面的贴子。请根据贴子内容,谈谈你的看法,并提出一些建议。
![]()
注意:(1)句子通顺、连贯、语法正确;
(2)70词左右。开头与结尾已给出,但不计入总词数。
Dear Madam,
I'm sorry to learn that you have so much trouble with your daughter.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
假如你校有几位来自美国的交换生,他们打算周末步行去翠湖公园。请根据提示为他们写出前往的路线,并简要介绍公园情况。
要点提示:①路线(见下图);②公园环境优美.凉爽,还可游泳.野餐等;
要求:①词数:80词左右,开头已给出,不计入总词数。②文中不能出现自已的姓名和所在学校的名称。![]()
Cuihu Park is not far from here. It's easy to get there. Just go straight
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】China ________ the Great Wall in the world.
A. is knew for B. is famous as
C. is known for D. is known to
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
班队课上大家介绍自己的朋友。假如 Lucy 是你的好朋友,请根据提示向你的同学介绍她 的情况.
注意:1. 词数 80-100 词。首句已给出,不计入总词数。
2. 内容必须包括表格中的信息,语言准确得当,条理清楚,可适当发挥。
![]()
Hi, everyone! I am going to say something about my best friend Lucy.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
【1】Sydney Tower is ______ in Sydney, Australia.
A. the busiest street B. the biggest station
C. the most beautiful park D. the highest point
【2】If you Want to book a ticket to Sydney Tower, you can' t _______ .
A. email sydneytower@ hotmail. corn
B. fax 02 9333 9203
C. search www. sydneytower. com. au
D. dial 02 9333 9222
【3】Frank wants to go to Sydney Tower with his two children, he will pay ______ .
A. $60 B. $90 C. $120 D. $150
【4】Last Saturday, Johnson went to visit Sydney Tower. He had to get down the tower _____ .
A. after 11:30 pm B. before 11:30 pm
C. at 10:30 pm D. by 10:30 pm
【5】The passage above is probably________ .
A. a piece of news B. a report C. a story D. an advertisement
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com