精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Why play games? Because they are fun, and a lot more besides. Following the rules, planning your next move, acting as a team member------these are all “game” ideas that you will have throughout your life.

Think about some of the games you played as a young child, such as rope-jumping and hide-and-seek. Some games are entertaining and fun. But perhaps more importantly, they translate life into exciting dreams that teach children some of the basic rules they will be expected to follow the rest of their lives, such as taking turns and teamwork.

Many children’s games have a practical side. Children around the world play games that prepare them for work they will do as adults. For example, some Saudi Arabian children play a game called bones. It can be very helpful to exercise their hands and eyes, which is needed in hunting.

Many sports encourage national or local pride. The most famous games of all, the Olympic Games, bring athletes from around the world together to take part in the friendly competition. People who watch the event wave flags, knowing that a gold medal is a win for a whole country, not just the athlete who has got it. For countries experiencing natural disasters or war, an Olympic win can mean so much.

Sports are also an event that brings people together. Soccer is the most popular sport in the world. People on all continents play it------some for fun and some for a living. Nicolette Iribarne, a Californian soccer player, has discovered a way to spread hope through soccer. He set up an organization which can provide poor children with not only soccer balls but also a hopeful future.

Next time, when you play your favorite game or sport, think about why you enjoy it, what skills are needed, and whether these skills will help you in your life.

1.The underlined part “translate life into exciting dreams” in Paragraph 2 most probably

means that games can ________.

A. describe life in an exciting way

B. turn real-life experiences into a play

C. change people’s views of sporting events

D. teach children something useful and important

2.What does the underlined word “it” in Paragraph 4 refer to?

A. The whole country.

B. The gold medal.

C. The event.

D. The game.

3.According to the passage, why is winning Olympic medals so encouraging?

A. It means a lot for a whole country.

B. It proves how excellent the winners are.

C. It helps the country out of natural disasters.

D. It brings the winners satisfaction and money.

4.Which of the following statements is NOT true?

A. The most famous games are the Olympic Games.

B. People around the world play soccer just for fun.

C. The game called bones can be helpful to the Arabian children.

D. Nicolette Iribarne gives poor children a chance for a better life.

5.What is the passage mainly about?

A. The popular games.

B. Games and real life.

C. The advantages of games.

D. Children’s games and the future.

 

1.D

2.B

3.A

4.B

5.B

【解析】

试题分析:本文讲述一些受欢迎的竞技项目和游戏。有些游戏可以帮助孩子们成长,而全球万众瞩目的奥林匹克运动会关系着整个国家的荣誉。因此运动还和我们的生活息息相关。

1.句意理解题。根据这句话后文teach children some of the basic rules they will be expected to follow the rest of their lives, such as taking turns and teamwork. “教会孩子们一些未来生活中期盼得基本法则,例如轮流和团队精神。”可知,将生活转化成梦想的意思是教会孩子一些有用的东西。故选D。

2.词义猜测题。联系上下文People who watch the event wave flags, knowing that a gold medal is a win for a whole country, not just the athlete who has got it.“人们看运动会时挥舞着旗帜,知道金牌是一个国家获胜的标志,不只是运动员获得了金牌。”可知it指代的是上文提到的金牌,故选B。

3.细节理解题。根据文章第四段最后一句话For countries experiencing natural disasters or war, an Olympic win can mean so much.“对于经历了自然灾难和战争的国家来说,在奥林匹克上获胜意味着很多。”可知赢得金牌对一个国家意味着很多,故选A。

4.细节理解题。根据文章第四段第二句话The most famous games of all, the Olympic Games,可知A正确;根据第三段最后一句话For example, some Saudi Arabian children play a game called bones. It can be very helpful to exercise their hands and eyes, which is needed in hunting.可知C正确;根据第五段最后一句话He set up an organization which can provide poor children with not only soccer balls but also a hopeful future.可知D正确。选项B没有提到,故选B。

5.主旨大意题。文章讲述一些受欢迎的游戏和运动,这些不只只是运动,和我们的生活息息相关,甚至牵系着整个国家。故选B。

考点:政治经济文化类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年广东省汕头市金平区中考模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空

— There ________a football match on TV tonight. I can’t wait to watch it.

   — Me, too. It’s ________ Guangzhou Evergrande and the Australian team Melbourne Victory.

A. will be; between  B. will be; both    C. will have; between   D. will have; both

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年广东省汕头市潮南区中考模拟考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

配对阅读。左栏是五位母亲打算为各自的孩子选一所合适的学校,请仔细阅读左栏的个人情况说明,选出符合个人要求的最佳选项,并将其字母编号填写在题号前的括号内。

1.Betty has a six-year- old daughter. She wants her to be a musician when she grows up, so she is looking for a famous music school for her.

2. Sara’s son is 10 years old. He is interested in water sports. He said that he hoped to be a sailor in the future.

3.Alice learned to dance when she was young. Now she is a successful dancer. She wants her little daughter to follow her steps.

4.Mary is always worried about her daughter , who is poor at math and English at school, so she is looking for a training centre to help her daughter.

5.Gina has a son who is a football fan. He knows about almost all the well-known football players. He wishes to be a football star.

A. EQUABILITY

Making water safe and fun. Swimming lessons are for all ages from birth .Small groups are in warm pools in Rwigate on Monday & Friday afternoons. Call 07914688826

B. Manor House

A small and friendly school for girls 2-16 offers a modern and caring environment. Bring your daughter and come and see why our girls are so happy and do so well. Call 0137245768

C. Little Kickers

Why do we get a kick out of every class? It’s fun. The children have fun learning new skills. So if you want your kids to be a football star or just to be happier, why not come and have a ball with us? Call 0175383109.

D. Monkey Music

Since 1993, thousands of children across the UK have grown up with Monkey Music .Our wonderful teaching program introduces music to young children in a way they can easily understand and enjoy. Call 019382866.

E. Kip McGrath

Do you want your child to succeed at school? We have very good math and English teachers. We are for children aged 6-16 . Call 01483303233

F. Farnham Dance

New ballet classes at the St. John’s Centre, 19 Tilford Rd, Farnham GU98DJ

G. Kip House

Do you want your child to improve English? We have very good English teachers. We are for children aged 6-16. Call 01463302335

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年广东省汕头市潮南区中考模拟考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The little monkey a way to get the bananas from the tree.

A. came out B. caught up withC. came up D. came up with

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年广东省广州市海珠区中考一模英语试卷(解析版) 题型:书面表达

你学校最近开展“美好校园”的系列活动,你参加了“美好校园,从我做起”的演讲,请以 “Start out small”为题, 写一篇演讲辞,内容必须包括:

1. 描述图中校园内的不良行为;

2. 自由发挥,描述其他一至两点校园内的不良行为;

2. 发表你的校园文明倡议。

注意:1. 词数80左右(文章开头已给出,不计入词数);

2. 不得透露学校、姓名等任何个人信息,否则不予评分。

Start out small

Hello, everyone. It’s nice to speak about what we can do for our school…

 

 

 

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年广东省广州市海珠区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Look at the poster! It says that there ________ a concert in our school next Saturday.

A. is B. will have

C. will beD. is going to have

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年广东省广州市海珠区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Sports are popular with students. According to the report, about ________ of the students like more than one sport.

A. third-fourth B. three-fourth

C. third-fourthsD. three-fourths

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年广东省中考英语模拟(十二)试卷(解析版) 题型:单项填空

Barack Obama is the US president ________ always makes really exciting speeches.

A. whoB. whoseC. which

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年广东省中考英语模拟试卷(解析版) 题型:单项填空

After the controlling of the transportation in Xiamen, there will be ______ cars on the road.

A. fewerB. lessC. more

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案