精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Birthdays are celebrated all over the world.Some ways to celebrate birthdays are rather similar from county to country---candles,cakes and birthday wishes.But there are also different ways to celebrate birthdays.Here are a few:
Denmark
A flag is flown outside a window to show that someone who lives in the house is having a birthday.Presents are placed around the child's bed while he is sleeping so he will see them at once when he wakes up.
India
Usually Indian children wear white to school.However,on their birthdays,children wear colored clothes to school and give out chocolate to everyone in the class.Their best friends help them to do this.
Japan
The birthday child wears new clothes to mark the special time.Certain birthdays are more important than others.These are the third and seventh for girls and fifth for boys.
Holland
The birthday child receives an especially large present.The family also puts flowers on the birthday child's chair to make it beautiful.
25.When someone is having a birthday in Denmark,what can you see outside the window?C
A.flowers
B.presents
C.a flag
D.a chair
26.Flowers are put on the chair of the birthday child inD.
A.Japan
B.Denmark
C.India
D.Holland
27.In India,birthday childrenA.
A.give out chocolate to their classmates
B.share chocolate with their best friends
C.go to school in white clothes
D.wear new clothes to mark the special time.

分析 全世界的人们都会庆祝生日.一些庆祝生日的方式都是相同的,有蜡烛,蛋糕和生日祝福.但是有一些国家庆祝生日的方式是不同的.作者列举了丹麦、印度、日本和荷兰四个国家独具特色的过生日方式,让我们对各国的风俗习惯有所了解.

解答 25.C 细节理解题.题干意思:当某人在丹麦正在过生日的时候,你往窗外能看到什么?根据A flag is flown outside a window to show that someone who lives in the house is having a birthday.句意:一面旗帜放在窗外,展示这个家庭中有人过生日.因此选择第三项.故选C
26.D 细节理解题.题干意思:在哪一个国家孩子们过生日的时候,鲜花被放在他的椅子上.分析第四栏信息,要给过生日的孩子的椅子上放鲜花,明确指出国家是荷兰.故选 D
27.A 细节理解题.题干意思:在印度,过生日的孩子们做什么?根据:on their birthdays,children wear colored clothes to school and give out chocolate to everyone in the class.句意:在他们过生日的那天,孩子们穿彩色的衣服去上学,并且给班级里的每一位同学分巧克力.结合选项,第一项符合实际.故选A

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.许愿make a wish.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.One day a rich woman lost her purse with a lot of money in it.So she made a (71)promise,"If anybody finds my purse and (72)returnsit to me,I'11give half the money to him."
A poor man found the purse near a shop.He sent it (73)backto the woman,but the rich woman changed his mind."'There was an expensive ring(戒指) in my purse (74)besidesmoney,"said the woman,"I won't give you half the money in my purse (75)untilyou return it to me.""But I've never seen an expensive ring in your purse,"said the man.
They began to quarrel(争吵).The man became (76)angryand took her to a judge(法官).After the judge (77)heardwhat had happened to them,he said to the woman,"I'm sure that you have lost a purse,and there is an expensive ring in it.But there is (78)onlya lot of money in this purse.So I don't think it's (79)yours.Wait for some time.Maybe somebody will give your purse back."
Then the judge turned to the man and said,"Take the purse home.If the (80)owner doesn't come to get it back in two days,it will be yours."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Have you ever been annoyed with yourself when you forget something important?Maybe you think you have a bad memory.Do you know your memory can be developed?Here are some ways for you to have a try.
51.Do not tell yourself your memory is bad,or your mind will believe it and you won't remember things easily.If you think you can,then you can.D
52.People are too nervous to remember thing well.Relaxing will help you a lot.Take deep breath(呼吸) and you can remember things easily.C
53.Things you know may help you to remember something new.For example,when you remember the word"classroom",think of the old words"class"and"room",it will help you remember quickly.E
54.Like your body,memory can be improved through exercise.The more times you practice,the more easily you will remember something.A
55.Healthy eating can improve your memory.It is reported that fish is good for improving memory,so try to eat more fish from now on.B
A.Do more practice.
B.Eat healthy food.
C.Relax yourself
D.Be positive
E.Think more

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Returning a father's love
He was a single father,raising a 5-year-old boy by himself.He was often worried about his son growing up without a mother to care for him.
One day,he went away on business,leaving the child alone.He worried about the child all the way,not knowing if he had eaten.But his child always told him not to worry.He went home after he finished his work.
When he got home,the child was deep asleep.He was tired out.He was about to sleep when he was surprised to find  an overturned(翻倒) bowl of noodles under the quilt,(被子)He hit his sleeping son angrily,"Why are you so careless,making the quilt dirty?Who will wash it?"It was the first time that he had hit his boy after his wife's death.
"sorry,but…"the child explained with tears in his eyes,"This is your supper,Daddy."In order to let his father eat dinner the moment he got home,the child prepared two bowls of noddles:one for himself,the other for his father.He was afraid that his father's noodles would get cold,so he placed them under the quilt.
Hearing this,the father hugged his boy tightly without saying a word.

根据短文内容填空,每空填一词.
61.The father oftenworriedabout his son because the son's mother wasdead.
62.Theboy cooked the noodles and put them under the quilt to keep themwarm.63.When the fatherfound an overturned bowl of noodles under the quilt,he gotangry.
64.Afterhearing what his son explained,the father feltmoved
65.The boy was soyoung,but he knew how toreturnhis father's love.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Mary told me to wait for her at the school gate,but she didn't appear at all.(  )
A.seeB.comeC.show offD.show up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-____ your mom ____ Tom?
-No,she ____.(  )
A.Do;know;doesn'tB.Does;know;doesn't
C.Do;knows;doD.Does;know;don't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.
One of a Kind Craft(工艺)Show
The show is held twice a year,in spring and at Christmas.There are hundreds of artisans(手艺人)from across Canada selling jewellery,pottery,glass,ironwork and clothing.
When:26Nov.-6Dec.
Mon.-Fri.11am-10pm.
Sat.10am-9pm;
Sun.10am-6pm
Where:Direct Energy Centre
Cost:C10
Phone:+1 416 263 3000
Email:askus@oneofakindshow.com.
Young Music Scene Concert
Young musicians from throughout Germany perform at Young Music Scene Concert at Berlin's famous Quasimodo music hall.The concert is part of the Berlin Festival.
When:26-30Nov.
Where:24,10719Berlin,Germany
Cost:Various
Email:info@quasimodo.de
Phone+49 ( 0 ) 30 312 8086
Documentary Film Month
Cinemas,schools and libraries across France and the French-speaking world take part in November's Documentary Film Month.About 120,000visitors take part each year.
When:1-30Nov.
Where:25rue des Pyramides,75001Paris
Cost:Various
Phone:+33 (0)1 43 38 19 92
Email:info@paris-touristoffice.com
Canada Blooms:Toronto Garden and Flower Show
The Canada Blooms show every year at the Metro Toronto Convention Centre is the country's largest indoor garden show.
When:Mar.10am-9pm;
Sun.10am-6pm
Where:Metro Toronto Convention Centre
Cost:C18; under 12free
Phone:+1 416 447 8655
Email:info@mtccc.com
51.You buyD at One of a Kind Craft Show.
A.some books about film           
B.classic music CDs
C.different kinds of flowers         
D.glass,ironwork and clothing
52.Young Music Scene Concert is held fromD.
A.6Nov.-6Dec.
B.1-31Mar.
C.1Mar.-30Nov.
D.26-30Nov.
53.You can e-mailC when you want to see Documentary Film Show.
A.askus@oneofakindshow.com         
B.info@quasimodo.de
C.info@paris-touristoffice.com         
D.info@mtccc.com
54.If two adults and a boy of 7want to see Toronto Garden and Flower Show,it will cost themB.
A.C54      
B.C 36          
C.C 24       
D.C48
55.Which of the following is NOT true according to the passage?D
A.One of a Kind Craft Show is held twice a year.
B.Young musicians from throughout Germany perform at Quasimodo music hall.
C.Cinemas,schools and libraries across France take part in Documentary Film Month.
D.Toronto Garden and Flower Show is the world's largest garden show.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Medical teams are asked to be kind to theirpatients (患者).

查看答案和解析>>

同步练习册答案