精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.A 13-year-old American has made a cheap machine that can help blind people read.
The blind can read by using Braille-a system of small bumps (隆起物) that the blind touch to read the letters.The machine that makes these small bumps usually costs at least 2,000.It is called Braille writer.The American schoolboy,Shubham Banerjee,made a new Braille writer from a Lego tool that lets people create robots.Banerjee has called his new machine the Braigo-a combination (组合) of the words Braille and Lego.It costs just  350.It works by changing electronic text into Braille and then printing it using a computer or mobile machine.
Banerjee designed (设计) his Braigo last year for a school science exhibition.Since then,he has caught the interest of Silicon Valley in the USA.The big technology company Intel spent money on Banerjee's machine last November,but they did not say how much money they put in.Banerjee also got 35,000from his father to help him start the project.His father works as a computer engineer (工程师) at Intel.He spoke about why he gave so much money to his son,saying:"We as parents started to be interested more,thinking that he's on to something and this invention has to continue."Banerjee told the AP News:"My dream would probably be having most of the blind people…using my Braigo."

41.What is Braile in Line 2?A
A.A system of bumps to help the blind read.
B.The name of a new invention.
C.A very cheap machine.
D.A Lego robot.
42.How much will one save if he buys a Braigo instead of a usual Braille writer?D
A.Over 2,000.
B.Less than 350.
C.Exactly 35,000.
D.At least 1,650.
43.What does the Braigo change into Braille?
A.Photocopies.                     B.Voices.
C.Electronic text.                  D.Computer languages.
44.Why did Banerjee design his invention?C
A.He did it as a hobby.
B.Intel told him to do it.
C.He did it for a school science project.
D.He wanted to get money from his father.
45.Banerjee's parents wanted him to continue toB.
A.catch Intel's interest 
B.work on his invention
C.be a computer engineer 
D.use the new Braille writer.

分析 一名13岁的美国人创造出了一种能够帮助盲人阅读的廉价机器. 盲人可以通过盲文来阅读,这一系统有许多小突起,盲人可以通过触摸来识别文字. 这一机器将这些小突起变成了文字、句子、段落,这一机器价格昂贵.人们把它叫作盲文打字机,最便宜的也在2000美金.Shubham Banerjee发明了一种更廉价的叫作Braigo的盲文打字机.在学校的科技展览中,Banerjee设计出了Braigo,它的价格只有350美金.自此以后,他引起了美国硅谷的兴趣.科技巨头因特网在去年对Banerjee的机器进行了投资,但是并没有透露具体数额.Banerjee的爸爸提供了他35,000美金,帮助他开始这一计划.他的爸爸是因特网的一名电脑工程师.他说出了为儿子投资的原因,他说:"我们作为父母会更多地参与其中,我们会认为他在做什么大事情,他的发明之路还将继续."Banerjee对美联社新闻说:"我最终的目标就是让大多数盲人使用我的盲文打字机."

解答 41.A. 细节理解题.根据The blind can read by using Braille-a system of small bumps (隆起物) that the blind touch to read the letters.可知这是一个帮助盲人阅读的隆起物的系统.故选A.
42.D.推理判断题.根据The machine that makes these small bumps usually costs at least 2,000.It is called Braille writer和Banerjee has called his new machine the Braigo-a combination (组合) of the words Braille and Lego.It costs just  350.可知Braille writer至少2000美元,而Braigo刚好售价350美元,2000-350=1650美元,至少节省1650美元.故选D.
43.C. 细节理解题.根据It works by changing electronic text into Braille and then printing it using a computer or mobile machine.可知,它通过把电子文档转换成Braille.故选C.
44.C.细节理解题.根据Banerjee designed (设计) his Braigo last year for a school science exhibition.可知他是为学校的科技展览设计的.故选C.
45.B.细节理解题.根据We as parents started to be interested more,thinking that he's on to something and this invention has to continue.可知父母希望他继续从事他的发明.故选B.

点评 本篇是一篇逸闻趣事类阅读短文.解答时注意细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息,选择正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.去年我的姑姑带我去参观颐和园了.
Last year my auntshowed mearound the Summer Palace.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-There are so many old temples in Quanzhou.
-Thanks to the government's effort,most of the ancient buildings ________.(  )
A.well protectB.well protected
C.are well protected   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Everyone in our class wantto take part in the activity now.B-wants
               A                  B                              C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.China will nevergive up (放弃) searching the lost airplane MH370.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Kate is often late for class.Mr.Brown is very angry ________ her.(  )
A.ofB.withC.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-What will you talk about at the class meeting?
-We plan to discuss          to realize China Dreams.(  )
A.why should we doB.how should we do
C.what we should do   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.We            Chinese.We come from Liuzhou.(  )
A.isB.areC.am

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.The river has become much ______ than before because of the waste water from the factories.(  )
A.dirtyB.dirtierC.dirtiest

查看答案和解析>>

同步练习册答案