精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.How does a young dog or cat get to know a new home?The animal uses its nose.Right away it smells its new places.Then it makes wider and wider circles,smelling all the time.Before long it can find its way home very well,even in the dark.It simply follows something it knows well.
Stories happen about animals who found their way across land they had never smelled before.Take the case of Smoky,a small white cat.Smoky had some funny red hair around its right ear.One day Smoky and his owner began a long journey.They were moving from Oklahoma to Tennessee.When they were just eighteen miles from their Oklahoma home,Smoky jumped out of the car.Then he found his way back to the old house.There he wandered around outside for many days.Finally he disappeared.
A year later Smoky meowed at the door of a house in Tennessee.A man opened the door."Is that you,Smoky?"he said in surprise.At first he couldn't believe it.Then he saw the red hair around its right ear.It was Smoky!⑦

41.What is the first thing a pet does in a new place?B
A.It travels a long way.
B.It smells the new place.
C.It finds its way in the dark
D.It follows something it knows.
42.Put these events in the right order that they happened.C
①Smoky got to Tennessee.
②Smoky jumped out of the car.
③Smoky went to his old house.
A.③①②B.①③②
C.②③①D.③②①
43.What does the underlined word"wandered"mean in the passage?A
A.游荡     B.思考     
C.搜寻     D.围绕
44.What is the best title of the passage?C
A.A Kind Owner        
B.A Humorours Cat
C.A Surprising Journey   
D.An Excellent Memory.

分析 一只年轻的狗或猫如何了解一个新家?动物用它的鼻子.它马上闻它的新地方,然后闻得圈子更广泛,一直闻.在短时间内,它可以很好地找到回家的路,即使在黑夜.它只是简单地遵循它知道的事情.故事发生在一群动物身上,他们发现了从未有过的气味.一只名叫Smoky的白色的小猫,它的右耳朵有一撮有趣的红毛.有一天,Smoky和主人开始了一段很长的旅程,从奥克拉荷马到田纳西.当他们离奥克拉荷马的家里十八英里时,Smoky从车里跳了出来,然后回到了老房子,它在外面游荡了好几天,最后消失了.一年后,Smoky在田纳西的房子的门前叫.一个男人打开了门."是你吗,Smoky?"他惊讶的说,起初他不相信,然后他看见它的右耳有红毛,是Smoky!

解答 41.答案B   细节理解题 由文中 How does a young dog or cat get to know a new home?The animal uses its nose.Right away it smells its new places可知 一只年轻的狗或猫如何了解一个新家?动物用它的鼻子.它马上闻它的新地方,故选B
42.答案C   排序题 由文中 Smoky jumped out of the car.Then he found his way back to the old house可知 Smoky从车里跳了出来,然后回到了老房子,A year later Smoky meowed at the door of a house in Tennessee 一年后,Smoky在田纳西的房子的门前叫,后来它又回到了田纳西,故选C
43.答案A   词义猜测题 由文中 There he wandered around outside for many days.Finally he disappeared可知 它在外面…了好几天,最后消失了,根据它最后消失了,可知它在外游荡,这里游荡最为合适,故选A
44.答案C   文章理解题 由文中可知,本文是通过讲述了一只小猫随主人在搬家的旅程中丢失,很多年以后找到回家的路的故事,来讲述动物的鼻子非常灵,所以这故事最好的题目是一个非常奇妙的旅程,故选C

点评 本文并不算难,文章较好理解,题目也不难.只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.理解排序题则根据句意以及自己对文章的把握来解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Jim has____useful book.____book is very interesting.(  )
A.the;AB.an;AC.a;TheD.an;The

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.--Frank will have his birthday party tomorrow.
--It          be!He had it yesterday.(  )
A.can'tB.mustC.mayD.needn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.--Do you know_____?
--Sorry,I don't know.(  )
A.if she will come to the concert or not
B.whether she will come to the concert or not
C.if will she come to the concert

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

6.Tom felt really pleased.When he arrived (66)athis seat in the classroom that morning,he (67)foundan invitation on his desk.It was from several of his classmates asking him to join them in a camping trip.This was the first time he was asked to join in an out-of-school activity.Why were they asking him now?Nobody seemed to like him.In fact,he had been so lonely that he had drowned(掩盖) his felling with food.As a result,he had put on a lot of (68)weight/weit/,and this gave the kids something more to make( 69)funof him.
  When Tom read the invitation,Nancy went out quickly to tell the others that the trick(恶作剧) had worked.Everyone was happy that Tom thought that was true.But there was no camping trip.The whole thing was (70)made(make) up.
  First of all,Nancy thought it was fun.But later,when Tom told her that he was going to buy a (71)sleeping(sleep) bag with his savings(积蓄),Nancy had a (72)secondidea.She (73)knew/nju:/that Tom's family had (74)Iittlemoney,and she hated to see him spend his savings on something he would never use.Nancy also hated to tell Tom the (75)truth(true).Her close friends would be angry with her.
  What could she do now?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.I'd like to have some more soup.______ delicious it is!(  )
A.WhatB.What aC.HowD.How a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3."What would you like to be when you become an adult?"The teacher asked me.(  )
A.become a high school studentB.become a person
C.are growingD.grow up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.One day,I want to ________/?tr?v?l/all over the world.(  )
A.trainB.travelC.trashD.trouble

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.She always listens to the teacherscarefully(仔细)in class.

查看答案和解析>>

同步练习册答案