13.Dawn Loggins,a homeless girl from Burns High School,is going to Harvard University in the fall.
Dawn grew up in a poor situation.Her house had no electricity or running water,so she had to do her homework in the dark.She lived with her parents who took drugs.
One summer,Dawn left home for a one-month program in North Carolina for outstanding high school students.When she came back,she found her house empty,with a government notice on the front door.Her parents had left already and Dawn became homeless.
After learning that,teachers helped her in any way they could.Sheryl Kolton,a bus driver at Burns,even let Dawn live at her house.
Dawn didn't let her situation stop her drive to be successful.As a high school student,she joined indifferent school activities at Burns:band club,photography club and cross-country club.In her spare time,she gave out newspapers and did some other part-time jobs to make extra money.At the same time,she got A's in all her subjects.
"When I was younger,I was able to look at all the terrible situations,and made a decision for myself that I was not going to end up like my parents."Dawn said.
Dawn applied (申请) to four North Carolina universities and her dream one,Harvard.In March this year,she got a reply from Harvard.It said that she was not only admitted tothe university,but also offered a full scholarship (奖学金).
Dawn's story has gone around the world.People have sent best wishes and money to her.Dawn is thankful for their kindness."When I get to university,I hope to start an organization to help other students in trouble so that they can continue their education.And I know my future is going to be great."she said.
44.After Dawn came back from the summer program,sheB.
A.repaired her house with her friends
B.got help from teachers and Sheryl Kolton
C.lived with her parents in a dark house
D.worked as a writer for a newspaper
45.The underlined phrase"admitted to"probably meansD.
A.told to leave B.invited to report
C.asked to clean D.allowed to enter
46.The passage tells us that DawnA
A.applied to five universities B.wanted to live like her parents
C.gave up subjects to make money D.set up an organization at Burns
47.The best title for this passage might beC.
A.A Famous University B.A Young Teacher
C.An Amazing Girl D.A Kind Driver.
分析 文章大意:这篇文章作者向我们介绍了一个励志向上的叫Dawn Loggins的女孩,她没有向贫穷和恶劣的生活环境屈服,而是通过自己的努力考上了大学,并获得了全额奖学金.
解答 44、答案:B,细节理解题,由文章第四段After learning that,teachers helped her in any way they could.Sheryl Kolton,a bus driver at Burns,even let Dawn live at her house.可以知道Dawn Loggins从老师和Sheryl Kolton得到帮助,故选B.
45、答案:D,分析理解题.文章第七段的最后一句It said that she was not only admitted to the university,but also offered a full scholarship,可以知道Dawn Loggins不仅被大学录取,并得到了全额奖学金,故选D.
46、答案A,细节分析题,由文章第七段第一句话Dawn applied to four North Carolina universities and her dream one,Harvard,可知她申请了五所大学,故选A.
47、答案C,概括大意题.通篇文章作者向我们介绍了一个励志向上的女孩,故选C.
点评 解答此类题,根据文章上下文的语句和语段,采用不同的答题技巧来推理做题.