| Title:Let's do something to fight (56)against. smog | ||
| Problem | Many (57)cities in China often suffer from smog. | |
| (58) | We burn too much poor coal and oil to produce more harmful gas. | |
| Suggestions | (59) | Clean our coal and oil,or replace them with cleaner energy. |
| Ordinary people | Do something to help control smog like living a (60)greener life or stopping anything that (61)harms the environment. | |
| We | •Use public transportation. •Call the hotline and(62)complain about environmental problems. •Clean the cooking area regularly. •Expose (曝光) pollutant source with(63)social media. •Add"@local environmental departments"on weibo. •(64)to buy products made from factories polluting the environment. | |
| Chen Jining said the film encouraged us to pay more(65)attention to the environment for the future. | ||
分析 这篇文章主要介绍了通过记者柴静拍摄的一部纪录片《穹顶之下》,告诉人们什么是导致雾霾的主要原因,并通过这部纪录片告诉人们在日常生活中应该怎样做才能减少雾霾.
解答 56.against.介词考查.通读本文是讲述怎样和雾霾做斗争,根据fight用介词against,故答案是against.
57.cities.名词考查.根据第一句Smog is a big problem in many Chinese cities可知中国许多城市遭受雾霾,many后加名词复数cities,故答案是cities.
58.Cause.名词考查.根据第二段She concludes that burning too much coal and oil is the main cause of PM2.5and smog.可知雾霾的原因是燃烧了太多的煤和室友,这是原因,故填名词cause,第一个字母大写,故答案是Cause.
59.Factories.名词考查.根据第四段Chai suggests that factories should clean our coal and oil,or replace them with cleaner energy.可知建议工厂清理他们的煤和石油,故填Factories.
60.greener.形容词考查.通读文章以及第五段we can live a greener life by using more public transportation可知绿色的生活可以帮助我们减少雾霾,故这里填greener.
61.harms.动词考查.根据第五段Or if we see something that could harm the environment,we can try to stop it.可知是说要阻止对环境有害的一切动词,that作为关系词的定语从句,谓语与先行词anything一致,故harms.
62.complain.动词考查.根据第八段Call the hotline 12369for complaints about environmental problems拨打热线抱怨环境问题,and连接两个动词短语,故用动词complain.
63.social.形容词考查.根据第十段Take a picture of any pollutant source and post it on your social media accounts.可知把污染的图片张贴在社会媒体上,故用social社会的,故答案是social.
64.Refuse.动词考查.根据倒数第二段Don't buy products made from factories that pollute the environment.可知要拒绝从污染环境的工厂买动词,故填动词refuse拒绝,首字母大写,故答案是Refuse.
65.attention.名词考查.根据最后,"This film encourages us to care more about the environment.这部纪录片是告诉我们要更多的关注环境,故pay attention to关注…,故答案是attention.
点评 配对的阅读理解,需要学生对题干与所有选项的意义都要有所了解,现通读全文,对材料介绍的内容有大致的了解,再根据上下文结合全篇内容和关键词进行搭配,即可选出正确答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | taught | B. | has taught | C. | teaching | D. | teaches |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | don't notice | B. | didn't notice | C. | haven't notice | D. | wasn't notice |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | Thanks to | B. | Thanks with | C. | Thanks about | D. | Thanks for |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com