精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14."My dear lady,"says Holmes."You're shivering.Are you cold?Do you want a cup of hot tea?"
"I'm not cold,"the woman replies,"I fear for my life!"
"We are here to help you.Don't worry about anything.I don't know you.But I know many things about you.For example,I know how you travel.You came to London by train.You also ride to the train station on a horse-drawn wagon(马车)."
"Why,yes.You're right.But how do you know these things?"
"I see a return ticket in your glove.I see fresh mud on the left arm of your dress.Now tell us your problem."
"My name is Helen Stoner,"she states,"My mother and father are dead.I am living with my stepfather,Dr Grimesby Roylott.He comes from a rich family.But they are no longer rich.They have nothing except a small piece of land and a huge old house.We are living in the house.Dr Roylott is using my mother's money for expenses(开支).Part of it was for my sister and me.It was for our marriages."
Holmes is sitting in his chair.His eyes are closed.He is listening carefully to Helen's story.He hears every detail.
Helen continues."My stepfather has no friends.He fights with everyone.He is strong and gets angry quickly.Everyone is afraid of him."
"He has no friends at all?"asks Holmes.
"No.He talks to no one except the gypsies.They are poor people who travel from place to place.A band of gypsies is staying on our land right now."
"Are you and your sister afraid of the gypsies?"
"My dear Mr Holmes.You are making me so sad.My sister is dead.That is why I am standing here in this room."

32.Paragraph 6 beginning with"My name is …"is mostly aboutD.
A.Helen's dead sister                        B.Helen's trip to London
C.the house Helen lives in                    D.Helen's stepfather and the family
33.What is Holmes doing while Helen is telling her story?B
A.Walking slowly                            B.Listening carefully
C.standing sadly                            D.Writing quickly
34.Which of the following can best describe the gypsies according to the passage?D
A.They are very rich                          B.They are afraid of other people
C.They live on a horse-drawn wagon            D.They move from one place to another
35.The passage is probably fromA.
A.a novel          B.a guide            C.a poem           D.an advertisement.

分析 翻译:
"我亲爱的女士,"福尔摩斯说."你在颤抖.你冷吗?你想要一杯热茶吗?""我不冷,"女人回答,"我为我的生活担忧!""我们是来帮你的.不要担心任何事情.我不认识你.但我知道很多关于你的事情.
例如,我知道你的旅行方式.你乘火车来到伦敦.你还乘马车到火车站.""为什么,是的.你是对的.但你怎么知道这些事?""我在你的手套里看到了一张罚单.我看到你衣服的左胳膊上有新鲜的泥.现在告诉我们你的问题.""我的名字是海伦斯托纳,"她陈述,"我的母亲和父亲都死了.我和继父格林斯比莱洛兹博士住在一起.他来自一个富有的家庭.但他们不再富有.除了一小块土地和一个巨大的旧房子,他们什么都没有.我们住在这所房子里.莱洛兹博士用我妈妈的钱开支.是我妹妹和我的那部分.它是为我们的结婚准备的."福尔摩斯坐在椅子上.他闭上了眼睛.他正在仔细听海伦的故事.他听到每一个细节.海伦继续."我的继父没有朋友.他与每个人打架.他很强壮,并且很容易发怒.人人都怕他.""他没有朋友吗?"福尔摩斯问."没有.除了吉普赛人他不和任何人说话.他们是从一个地方到另一个地方旅行的穷人.此时一群吉普赛人呆在我们的国家.""你和你妹妹害怕吉普赛人吗?""我亲爱的福尔摩斯先生.你让我如此悲伤.我妹妹死了.这就是我为什么站在这里的原因."

解答 32.D.段落大意题.根据语境"My mother and father are dead.I am living with my stepfather,Dr Grimesby Roylott.He comes from a rich family.可知在这一段中Helen描述了她的继父和她的家庭情况.故选:D
33.B.细节理解题.根据语境Holmes is sitting in his chair.His eyes are closed.He is listening carefully to Helen's story.He hears every detail.可知福尔摩斯坐在椅子上,他的眼睛闭着,他仔细的听着Helen的故事,听着每一个细节.故选:B
34.D.细节理解题.根据语境He talks to no one except the gypsies.They are poor people who travel from place to place,可知他只跟吉普赛人说话,他们是从一个地方游荡到另一个地方的穷人.故选:D
35.A.主旨大意题.根据语境"My dear lady,"says Holmes."You're shivering.Are you cold?Do you want a cup of hot tea?可知文章是关于福尔摩斯断案的故事,因此它应该节选自一部小说,而不是诗歌、旅游或广告.故选:A

点评 本题考查逸闻趣事类阅读.文章讲述的是福尔摩斯断案的故事.阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.I know you are shorter than your brothers,but you run _________(  )
A.more fasterB.fastestC.more fastD.fast

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.My grandpa told a good story,but I told a ______ one.(  )
A.goodB.betterC.bestD.worse

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.--What did you get _______ your mother ______ Mother's Day?
--A beautiful card and a scarf.(  )
A.for;inB.for;onC.to;for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-How often do you chat with your friends online?
-           .I'm busy with my study.(  )
A.Only one month.B.About twice a month.
C.Almost every day.D.Maybe in two weeks.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.I think this dictionary ishelpful (help) for your study.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.The shops were closed _________ I didn't get any milk.(  )
A.soB.asC.orD.but

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Have you finished your project?
-Not yet.I'll finish it if I             ten more minutes.(  )
A.giveB.am givenC.will giveD.will be given

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.______ a light when necessary.You will bring light to other people and yourself.(  )
A.Try onB.Get onC.Turn onD.Put on

查看答案和解析>>

同步练习册答案