精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Smoking is bad for you,but what if your parents smoke?You might be worried about their health,be tired of smelling the smoke,or even a little embarrassed by it.You can't order your parents to stop smoking,but you can help them to give up this bad habit.Tell them smoking is not good for their health.
If you think it will help,you could find some articles like this one and give them to your parents.Many states now have free programs to help people give up smoking.You might even see them advertised on billboards(公告栏) in your town.Point these out to your parents and help them to find out more about these programs.
What if your parents get angry with you for mentioning the topic of smoking?People don't like to be told that they are doing something unhealthy,so it is possible your parents will be angry,especially if they are worried they won't be able to give up smoking.Maybe they have tried before but failed.
Remember to be kind and show respect(尊敬) when you discuss smoking with your parents.Also remember that it is not easy to give up smoking.Some people have tried several times before they're able to give up.Instead of shouting at them,tell them that you love them and want them to enjoy many healthy years ahead.They may finally realize you are right about smoking.
If your parents agree to stop smoking,be their biggest supporter.Ask if there is anything you can do when they feel the desire(渴望) to smoke.Maybe you could go for a walk,do a puzzle,or listen to music together.As they reach their goals,such as a month without smoking,remember to celebrate the achievement.
Topic●How to(56)help your parents give up smoking
Causes ●Smoking does(57)harm to their health.
●You either(58)worry about their health or are tired of smelling their smoke.
Ways●It may be helpful to find some articles for them about(59)giving up smoking.
●Ask them to read(60)freeprograms provided by many states.
●You should know that your parents may get(61)angry when you mention the topic
of smoking.
●Show your kindness and respect when you have a(62)discussion on smoking with them.
●It is important to remember that it is (63)hard to give up smoking.
To (64)support your parents in giving up smoking,you can have a lot to do.●Spend some time with them.For example,you may go for
a walk,do a puzzle,or listen to music together.
●Don't(65)forget to celebrate their achievement when they
stop smoking for a month.

分析 这篇短文主要给我们讲述了如何鼓励父母戒烟的方法.告诉他们吸烟有害,找一些有关的文章,记得要尊敬他们,戒烟不容易,告诉他们你爱他们希望他们健康,他们会理解的,你也可以帮助他们戒烟.

解答 56.help    57.harm   58.worry     59.giving        60.free
61.angry/unhappy  62.discussion    63.hard/difficult    64.support   65.forget
56:help.动词考查.根据短文描述,可知本文主要是将如何帮助你的父母戒烟的,联系前文不定式符号to,可知填原形动词help帮助,故答案是help.
57:harm.名词考查.联系右栏内容,可知此处指的是戒烟的原因Tell them smoking is not good for their health.吸烟有害健康,结合does和to用do harm to,故答案是harm.
58:worry.动词考查.根据第一段You might be worried about their health,be tired of smelling the smoke可知是担心他们的健康,表达的是客观事实用一般现在时,worry about担心,主语you,故答案是worry.
59:giving.非谓语考查.结合第二段If you think it will help,you could find some articles like this one and give them to your parents可知是找些有关戒烟的文章,about介词,后加动名词giving,故答案是giving.
60:free,形容词考查.根据第二段Many states now have free programs to help people give up smoking.可知是看一些免费的节目,故填形容词free免费的,故答案是free.
61:angry.形容词考查.根据第三段What if your parents get angry with you for mentioning the topic of smoking可知可能会生气,故用形容词angry生气的,故答案是angry.
63:hard.形容词考查.根据短文倒数第二段Also remember that it is not easy to give up smoking.描述,可知此处指的是,重要的是,要记住戒烟是件很困难的事情.结合语境可知填形容词hard,困难的.故答案是hard.
64:support.动词考查.根据右栏内容,可知此处指的是为了支持他们戒烟,结合语境及前文不定式符号to,可知填原形动词support,支持.故.答案是support
65:forget.动词考查.根据最后一段As they reach their goals,such as a month without smoking,remember to celebrate the achievement.描述,可知此处指的是不要忘了庆祝他们的成就.结合语境及前文助动词Don't,可知填原形动词forget,忘记. 故答案是forget.

点评 本题中个别小题不能直接从文中找到答案,需要自己根据相关内容分析总结.一定要弄懂全文后再动手解答问题.书写答案时,注意首字母大写.为避免不必要的错误,只要能使用原文的就尽量使用原文回答问题,自己总结的答案注意人称和数的变化,要符合语法规则.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.I will be happy if Sandyaccepts(接受)my offer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Every afternoon my grandpawaitsfor me at the school gate and takes me home.(waiter )

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Usually I go to see my uncletwice a year with my parents.(two)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

4.A:Have you ever read the novel"Jane Eyre"?
B:(61)E
A:What a pity(遗憾)!It's a wonderful book,you know.
B:Well,I've been wanting to read it for a long time,but I can't get one.The library
has only three and (62)D
A:Well,(63)GIf you like,I'll lend it to you.
B:Thank you.(64)ABy the way,when can I get it?
A:(65)FWill you please come to my house after school?
B:OK,I'll go as soon as school is over.

A.That's very kind of you.
B.I forgot where I had put it.
C.You really should read it.
D.they are all out
E.I'm afraid I haven't.
F.I haven't had it with me.
G.I have a copy of my own.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

14."Never give up!"It is my law of life.It has brought me (31)C.I learned the law from my father's (32)A story.
My father was (33)D in a poor village in the north of Jiangsu,in China.When he was a young boy,he went to school in the morning,then(34)B in the fields till sunset.And then he did his homework (35)A midnight.Life was hard,because they had no (36)D!
At the age of 14,my father heard of the United States of America.It was the land of gold,the land where (37)B people can become rich.
"(38)C don't I go to America?"he thought to himself,full of hope.
So my father came to America."I had thought it was easy to (39)B money in America,"he told me."But when I arrived there,I realized it was not true.They did not like to hire me because I spoke (40)A English.Later,I worked in a small restaurant,cleaning up tables,(41)Cdishes and sweeping the floor.Life was (42)D for the first few years.I worked from 10am to 11pm.I wanted to go to school to learn English,but it was impossible.I couldn't(43)Cthe schooling."
My father (44)A working hard,and reached his goal.
"Alan,"he often says to me."If you want something,you have to work for it and never give up.Things do not come (45)B in life."That is what I learned from my father.

31.A.disasterB.lossC.successD.pity
32.A.lifeB.fashionC.dangerD.history
33.A.famousB.luckyC.richD.born
34.A.taughtB.workedC.studiedD.slept
35.A.untilB.towardsC.forD.during
36.A.experienceB.energyC.timeD.money
37.A.kindB.poorC.strongD.lazy
38.A.WhatB.HowC.WhyD.When
39.A.discoverB.makeC.collectD.spend
40.A.littleB.goodC.muchD.excellent
41.A.givingB.runningC.washingD.receiving
42.A.comfortableB.cheerfulC.niceD.hard
43.A.borrowB.needC.affordD.pay
44.A.keptB.finishedC.mindedD.stopped
45.A.reallyB.easilyC.quietlyD.slowly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.I had to stay at homealone(by oneself),because my parents were at work.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.The policeman punished John because he drove his car at high speed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-Were you at home at 8:00last night?I called you but nobody answered.
-Sorry,I           a nap at that time.(  )
A.takeB.tookC.was takingD.am taking

查看答案和解析>>

同步练习册答案