| An HIV/ADIS understanding program | |
| The organization of the program | An HIV/ADIS understanding program was started by (101)theChineseRedCross. |
| The purpose of the program | ★To provide care and support for HIV/ADIS sufferers. ★(102)To trainyoungpeopleto teach others about HIV/ADIS. |
| The things that (103)thevolunteershave done for the program | ★They have held two-day classes about HIV/AIDS ★They have worked with students,drug users,people who may be at risk of becoming infected the virus. |
| What the Chinese government has done | ★It has made a five-year plan to deal with (104)thespreadofthedisease |
| From the passage,we know the HIV/ADIS virus is spread through (105)druguseand sexual practices. | |
分析 中国红十字会成立了一个艾滋病了解项目,它六年前成立于云南.这个项目成立的目的在于关心和支持艾滋病病毒感染者,还有训练年轻人向其他人传授艾滋病的相关知识.志愿者们会用两天的课程培训人们关于艾滋病病毒及它通过毒品使用及性行为传播的相关知识.他们还在学生,吸毒者及其他可能感染艾滋病病毒的人们中进行宣传工作.
这个项目的组织者说,人们通过参加这个活动了解了艾滋病以及它的传播方式.艾滋病主要发现于毒品使用者及那些通过不小心输血感染的人群中.现在,年轻人通过性行为感染的数量也在增加,所以处理这个问题很重要.中国政府预测现在如果不采取行动,下个九年里可能会有一千万人感染艾滋病.2001年6月,中国中央政府宣布了一个关于处理疾病传播的五年计划.
解答 101:the Chinese Red Cross 细节理解题 根据短文第一段"It was held by the Chinese Red Cross"可知,这个项目是由中国红十字会成立的,故答案为the Chinese Red Cross
102:To train young people 推理判断题 根据短文第二段"The program not only provides care and support for the people who carry HIV/ADIS virus(病毒),but also trains young people to teach others about HIV/ADIS."可知,此处的答案应为To train young people
103:the volunteers 细节理解题 根据短文第二段"the volunteers hold two-day classes to teach people about the virus and its links(相关)to drug use and sexual practices"可知,这些事情都是志愿者做的,故答案为the volunteers
104:the spread of the disease 细节理解题 根据短文第五段"the Chinese central government announced a five-year plan for dealing with the spread of the disease"可知,政府制定的五年计划是为了处理疾病的传播,故答案为the spread of the disease
105:drug use 细节理解题 根据短文第二段"to teach people about the virus and its links to drug use and sexual practices."可知,艾滋病是通过毒品使用和性行为传播的,故答案为drug use
点评 此题涉及到多道细节理解题,所以做这道题时要仔细阅读短文,在文中找到相应答案,并仔细检查.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | not smoke | B. | didn't smoke | C. | not to smoke |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | how soon he will be here | B. | how soon will he be here | ||
| C. | how long he will be here | D. | how long will he be here |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | must do | B. | must be done | C. | may do | D. | may be done |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com