He is quiet and shy. He likes to hide his eyes behind his hair. He doesn’t smile very often. However, if you talk to him about music, he’ll have a lot to say.
This is Jay Chou, the 29-year-old pop king. His fans are so excited because he will sing songs in Beijing. Those songs are from his new CD.
Chou grew up just with his mother. He didn’t talk much and did badly in many school subjects. His mother noticed the boy’s special interest in music and sent him to learn piano when he was only three years old. He loved it and kept on practicing.
Chou is not very handsome. He does not speak clearly when he sings or talks. But the singer has huge crowds of fans. “He is really good at music. It makes him attractive to me,” said a Junior 1 girl in No. 101 Middle School in Jiangsu Province.
1.Jay Chou was a ____ boy.
A. shy and quiet B. quiet and veryhandsome C. shy but very strong
2.Who is very excited because Jay will sing songs in Beijing?
A. Jay Chou’s mother B. Jay Chou’s fans C. Jay Chou’s wife
3.Which of the fllowing is right?
A. Jay Chou was born in 1976.
B. Jay Chou was good at subjects.
C. Jay’s mother found his special interest in music.
4.What does the underline word “attractive”mean?
A.讨厌的 B. 有决心的 C. 有吸引力的
5.Jay Chou began to ______ at the age of three.
A. play the piano B. sing songs C. learn English
1.A
2.B
3.C
4.C
5.A
【解析】
试题分析:这篇文章主要介绍了周杰伦。他是个安静和害羞的人,却很懂得音乐。从小他就对音乐感兴趣,妈妈也从小让他练习钢琴。现在他有很多的歌迷,他的音乐让很对人对他着迷。
1.细节理解题。根据文中第一段内容He is quiet and shy.他很安静而且害羞;故选A。
2.细节理解题。根据文中第二段内容His fans are so excited because he will sing songs in Beijing.他的粉丝很兴奋因为他要在北京演出;故选B。
3.细节理解题。根据文中第三段内容His mother noticed the boy’s special interest in music他妈妈发现他对音乐有特别的兴趣;故选C。
4.词意猜测题。结合前后文He is really good at music. It makes him attractive to me他很会音乐,这让他对我很有吸引力。Attractive 有吸引力的,故选C。
5.细节理解题。根据文中第三段内容and sent him to learn piano when he was only three years old.并在他三岁的时候送他去学钢琴;故选A。
考点:人物类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014年四川省眉山市丹棱县中考模拟诊断二英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Jenny is university student,. She likes playing chess after school.
A. the; the B. a ; / C. / ; the D. the ; /
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年四川省广安区兴平镇小学校中考模拟试卷(一)英语试卷(解析版) 题型:完型填空
Mrs Smith works in a museum in London. She’s in all kinds of old things and she has collected a lot of stamps. But she prefers the vases. So she often spends her holidays in China. She visited a lot of museums in Beijing, Xi’an and other . She goes to the markets and tries to buy some nice old vases.
Last month the woman travelled in Hangzhou. She went to a shop one afternoon and foumd a beautiful vase there. She looked at it for a long time and was sure it was about seven hundred years ago. She liked it very much and paid a lot of money for it. She was so happy that she couldn’t fall that night. On her way to England , she took good care of it.
1.A. interests B. interesting C. interested
2.A. towns B. cities C. countries
3.A. American B. English C. German
4.A. kept B. made C. found
5.A. asleep B. sleep C. sleeping
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年四川省广安区兴平镇小学校中考模拟试卷(一)英语试卷(解析版) 题型:单项填空
There an important exam next Saturday.
A. will be B. will have C. is
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年四川省暨联盟学校中考适应性考试英语试卷(解析版) 题型:其他题
根据短文内容及首字母提示,填上所缺单词,使句意完整
Every mother is great, so is my mother. My mother is a common worker. But I love h___1.very much. My mother likes t_2.stories. She also likes helping others. So she is popular. She is hard-working like many other mothers. Whenever she is at home or at work, she is always busy. On weekens, she often c__3.our house, s_4. our house is clean and tidy. And she likes planting f___5. ,too. She often says, “Flowers are beautiful. Planting flowers is fun and exciting. Flowers can make the air fresh and keep the house beautiful.”She often gives flowers t_6.her friends,too.
She is strict in my study.She oftens to me, “Study is the most important thing to a student. You must study h__7. Then you can do more and better for others and yourself.” And she is also kind to me. Every day she takes g___8. care of me. She often helps me. When I have trouble, I’d like to ask her for help.
This is my mother. She is the greatest and beautiful mother in my eyes.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年四川省暨联盟学校中考适应性考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
How far is your home from school? It’s about two _____ walk.
A. hour’s B. hours C. hours’
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年四川省暨联盟学校中考适应性考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
How much did it cost to build the science lab? Five ____ yuan.
A. millions B. million C. millions of
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年四川省巴中市恩阳区春九年级第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— Could you tell me _____?
— Yes. He _____to Australia.
A. where is he; has gone B. where he is; has gone C. where he is; has been
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年四川省峨边彝族自治州中考适应性考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
-- You look very
worried. _______? -- My new car hurt an old woman.
A. Can I ask a favour B. How do you do C. What’s up
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com