精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.阅读下面短文,根据要求完成下面各小题.
Things are going great in Cannes(戛纳),France.I have an exciting experience here.I have only been here at the film festival for two days,but I have already seen four films.When the films are not on,I like to go to watch the fashionable people on the beach.Everywhere you look,there are famous film stars and directors.I saw three of my favourite stars hanging out at the festival yesterday.(83)However,I was too nervous to talk to them.
At this year's Cannes Film Festival,about twenty films are competing for the main prize,the Palme d'Or(金棕榈奖).The films are from all over the world-Europe,Asia,North America,Africa…
There are also so many different types of films,and lots of them are from countries which are not famous for the film making business.(84)For someone who loves films,this is heaven(天堂)!
If you come to the festival,the following suggestions will be helpful.First,you'll need to remember to bring your invitation,because you cannot watch any of the films without one.
Second,you'll need to bring some nice clothes.During the day everyone walks around in T-shirts and shorts.But in the evening,everyone has to wear formal(正式的) clothes.I am wearing a long dress all the time!

A.根据短文内容简要回答问题.
81.What did the writer do at the film festival?He saw films and watched the fashionable people.
82.What are the writer's suggestions?Bring your invitation and some nice clothes
B.将短文中划线的句子译成汉语.
83.然而,我太紧张了,没有和他们交谈
84.对于喜爱电影的人来说,这(里)就是天堂.
C.请给短文拟一个适当的英文标题.
85.Cannes,I'm here!/I'm at Cannes Film Festival./My experience at Cannes Film Festival.
/An exciting experience at film festival..

分析 这篇短文中作者记叙了他去参加戛纳电影节的事情.他感到非常的幸福,因为在这里,你可以看到很多的电影明星和导演,可以欣赏到很多不同类型的电影,这里是喜爱电影的人们的天堂.如果你想去参加戛纳电影节,需要注意些什么,作者给我们提了两个建议.

解答 81.He saw films and watched the fashionable people.细节理解题.根据短文第一段中I have already seen four films以及When the films are not on,I like to go to watch the fashionable people on the beach.可知,在戛纳电影节上,作者看电影,或者去海边看时尚的人们.故填:He saw films and watched the fashionable people.
82.Bring your invitation and some nice clothes.细节理解题.根据短文的最后两段可知,在这里作者给了我们一些建议,根据If you come to the festival,the following suggestions will be helpful.First,you'll need to remember to bring your invitation,如果你来参加这个电影节,首先你需要记得带你的邀请函;Second,you'll need to bring some nice clothes.其次,你需要带一些漂亮的衣服.故填Bring your invitation and some nice clothes.
83.然而,我太紧张了,没有和他们交谈.推测句意题.这个句子中使用了句型too…to,意思是太…以至于不能做某事.第一个too的后面跟形容词或副词,第二个to的后面用动词原形.故这句话的意思是说我太紧张了以至于没有和他们交谈.故填:然而,我太紧张了,没有和他们交谈.
84.对于喜爱电影的人来说,这(里)就是天堂.推测句意题.这句话中who loves films是一个定语从句,先行词是someone,意思是喜爱电影的人;后半句中heaven的意思是天堂,这里指的是戛纳电影节.故这句话的意思是对于喜爱电影的人们来说,这里就是天堂.故填:对于喜爱电影的人来说,这(里)就是天堂.
85.Cannes,I'm here!/I'm at Cannes Film Festival./My experience at Cannes Film Festival./An exciting experience at film festival.主旨大意题.这篇短文中作者记叙了他去参加戛纳电影节的事情.在这里,你可以看到很多的电影明星和导演,有很多不同类型的电影在展映,这里是喜爱电影的人们的天堂.最后,作者还给我们提了两个建议,如果你来参加戛纳电影节,需要注意些什么.故这篇短文的题目可以是I'm at Cannes Film Festival.我在戛纳电影节上;或An exciting experience at film festival.电影节上的一次激动的经历等等.故填:Cannes,I'm here!/I'm at Cannes Film Festival./My experience at Cannes Film Festival./An exciting experience at film festival.

点评 本篇上一篇社会文化类阅读短文.这篇短文中作者记叙了他去参加戛纳电影节的事情.阅读这类文章,先弄清其引入的话题,再弄清里面人物对其不同的看法,然后理解作者本身对话题的观点看法或思考.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.The water in rivers is even_________ than before.Something must be done now.(  )
A.dirtyB.dirtierC.more dirtyD.dirtiest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.--I've got a ticket to the opening ceremony of the twenty-ninth Olympics.I'm leaving for London in a few days.
--What a lucky guy!           (  )
A.It's kind of youB.Enjoy yourself
C.That's all right   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.The local people arethankful that the whole nation are helping them rebuild the town.(thank)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.如果你有困难,请向老师求助.
If you have any difficulties,pleaseask your teacherforhelp.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.We've missed the last bus.I'm afraid we have to make adecision(决定) to take a taxi.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.A shark is a dangerousanimal (动物) that lives in the sea.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.___________ baseball,you need to go to the Yankee Stadium.(  )
A.To watchB.After playingC.Before buyingD.Looking at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

17.She likes koalas because they're cute.(就句子画线部分提问)
Why does she like koalas?

查看答案和解析>>

同步练习册答案