精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.Do you know that man?He is my uncle.His name is David Smith.He is forty-eight this year.He is a worker.He works in a Car Factory(工厂).His factory is not near his home.So he gets up early in the morning and takes a bus to work.At about seven thirty,he gets to his factory.He makes (生产) the parts (零件) of the car.He makes many parts every day.He works very hard.Everyone likes him and says he is a good worker.He has his lunch in the factory.He often plays basketball after lunch.In the evening,he learns Chinese at home.His Chinese is good,too.Sometimes he helps me with my Chinese.I like my uncle very much.

31.What does David Smith do?C
A.teacher    
B.bus driver      
C.worker
32.How old is David Smith last year(去年)?C
A.forty-eight     
B.fifty-eight   
C.forty-seven
33.How does David Smith go to work every day?A
A.by bus          
B.by car    
C.by plane
34.What does David Smith like to do after lunch in the factory?A
A.He likes to play basketball.
B.He likes to play soccer.
C.He likes to learn Chinese.
35.下面的陈述哪一项是正确的?C
A.My uncle gets up late in the morning and takes a car to work.
B.David Smith's English is very good.
C.My uncle works very hard in the factory.Everyone likes my uncle.

分析 【文章大意】这篇文章作者主要介绍了自己叔叔的生活以及工作的情况.他在附近一家汽车厂工作,中午在厂里面用餐,他工作很努力,人们都很喜欢他.

解答 31  C 细节理解题.根据文章"He is a worker."可知他的叔叔是一个工人.故选C.
32  C 判断推理题.根据文章"He is forty-eight this year."可知他的叔叔今年48岁,所以去年是47岁.故选C.
33 A 细节理解题.根据文章"So he gets up early in the morning and takes a bus to work."可知他乘公交车去上班.故选A.
34  A 细节理解题.根据文章"He often plays basketball after lunch."可知在午饭后他经常去打篮球.故选A.
35  C 细节理解题.根据文章"He works very hard.Everyone likes him and says he is a good worker."可知他叔叔工作很努力,每一个人都很喜欢他.故选C.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Rio 2016Olympics will __________ 16days from August 5th to August 21st.(  )
A.lastB.continueC.countD.keep

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.That isher bike.(she)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

3.She's Mary.(写出同义句)
HernameisMary.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.They are going to play soccer  because it makes them strong.(对画线部分提问)
Whyaretheygoingto play socce.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.big,bigger,biggest.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.
Jim,brother,sister,daughter,photo,
he,be,this,her,girl,boy,and
This is a (27)photo of Jim's family.This man (男人) (28)is Mr.Green.(29)He is Jim's father.(30)This woman (女人) is Mrs.Green.(31)She is Jim's mother.Who are this boy(32)and this girl?The(33)boy is Jim,Mr.Green's son.The (34)girl is Kate,Mr.Green's daughter.Kate is (35)Jim's sister.Jim and Kate are brother and (36)sister.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.
Welcome to 2004 Sunmmer Camp (夏令营)
*******
2004Summer Camp opens between 9:00a.m,from July 20thto July 30th.All children aged 7~14are welcome.Each child can take part in only one of the following activities and needs to pay 150yuan for it.
1.Sports(basketball,football,table tennis,etc.)
2.Internet groups(painting,singing,dancing,piano,computer,etc.)
3.English World(songs,films,games,plays,etc.)
Some American children are coming to the camp.If you really want to spend an interesting summer holiday,please join us for learning with fun.Act now!Book your seat as soon as possible either by phone or by e-mail.Pay before July 18th,then you can have a Mickey T-shirt as a member of the camp.
Nanfang Children's Palace
No.23,Dongshan Street,Binhai City
Tel:88212563
E-mail:dsbc2004@childrenpalace.net
Information Card for 2004Summer Camp
51Opening time
52Place要命
53Participants(参加者)
54Free(费用)and pay time
55Main kinds of activities
56Telephone and e-mail

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

11.I went to the Education Learning Center.The center teaches me how to use the computer,and they taught me how to (36)Cthings in the internet,such as news,ways of cooking,timetables of trains,buses,airplanes…All of those things have been(37)A to me,so that I can help my daughter even better.
Most of the time the school meeting was completely in English,so I(38)B understand a thing,I felt (39)Dwith that situation,these classes helped me in that area too.I always had trouble (40)B the letters the school would send,so I had to look for someone to translate the letter into Spanish (41)A I could finally understand it.Right now when the teachers call or mail letters to my house trying to talk about my daughters'schools,I can understand and read (42)C they tell me.
I am so happy that I (43)D the right decision.One day a friend told me about the Education Center's classes.She said,"There is a very good school for (44)A that want to learn,the school is really close to your house.Many other people (45)B there and they say that the classes have been very helpful towards their life,then and their family."

36.A.sellB.makeC.look forD.pay for
37.A.helpfulB.differentC.relaxedD.disgusted
38.A.couldB.couldn'tC.shouldD.shouldn't
39.A.familiarB.seriousC.proudD.uncomfortable
40.A.writingB.readingC.receivingD.refusing
41.A.so thatB.untilC.thoughD.as if
42.A.nothingB.whetherC.everythingD.that
43.A.missedB.lostC.dreamedD.chose
44.A.adultsB.kidsC.parentsD.students
45.A.have leftB.have goneC.will goD.would go.

查看答案和解析>>

同步练习册答案