精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Postcard from Canada
Dear Weihan,
Hi from Canada!We are having a wonderful holiday.We haven't seen a bear yet,but there are bears and deer in the forests around the lake where we're staying.The bears often go to the rubbish dump (垃圾场) to look for food.Perhaps we'll go to see them at the dump.We will need to be careful because bears are quite dangerous.They will attack if you surprise them,so people carry bells(铃铛) when they are out walking to warn the bears away.
On our first night we saw a fireworks(烟火) show.It doesn't get dark here until 10o'clock,so it was a really late night for us.
Today I had a very short swim in the lake.It was cold.The weather has been sunny,but not like the weather at home.
Bye for now.We will be home next week.
71.Lingnan thinks that the probable place to see a bear will beB.
A.in the forest
B.at the dump
C.by the lake
D.on the mountain
72.Lingnan thinks that bears are most dangerous when theyC.
A.hear bells ring
B.see the deer
C.are surprised by people
D.are looking for food
73.Lingnan went to bed very late on the first night because heD.
A.swam in the lake
B.just arrived in Canada
C.went to see the bear
D.watched a fireworks show
74.From the postcard,we can tell that LingnanC.
A.has seen a bear
B.has seen a deer
C.is enjoying his holiday
D.is traveling with Weihan
75.From the postcard we can infer(推断) that the weather"at home"isA.
A.sunny and warm
B.cold and cloudy
C.sunny but cold
D.windy and cold.

分析 短文讲了Lingnan在享受他的假期,详细的介绍了他的具体活动等.

解答 答案:71.B   细节理解题.根据第三行句子The bears often go to the rubbish dump (垃圾场) to look for food.Perhaps we'll go to see them at the dump.熊经常到垃圾场去寻找食物,也许我们会到垃圾场去看它们.可知在垃圾场将会看到熊.故选B.
72.C    细节理解题.根据第四行句子We will need to be careful because bears are quite dangerous.They will attack if you surprise them,我们需要小心,因为熊是很危险的.如果你让他们受惊,他们会攻击你.可知Lingnan认为熊受惊时,熊是最危险的,故选C.
73.D   细节理解题.根据倒数第三行句子On our first night we saw a fireworks(烟火) show.so it was a really late night for us.第一天晚上,我们看到了烟花表演.所以这对我们来说真的是很晚.可知Lingnan在第一个晚上睡得很晚,因为他看了烟花表演.故选D.
74.C  细节推理题.根据整篇文章内容及其第三行句子We are having a wonderful holiday.我们有一个美好的假期.和最后一行句子Bye for now.We will be home next week.现在再见,我们下星期就到家了. 可知Lingnan在享受他的假期.故选C.
75.A  细节推理题.根据倒数第二行句子Today I had a very short swim in the lake.It was cold.The weather has been sunny,but not like the weather at home.今天我在湖里游的时间很短,很冷,天气很晴朗,但不像家里的天气.可知家里的天气晴朗温暖.故选A.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

18.An old man lived alone in a town.He wanted to dig up his potato garden,but it was very hard work.His only son who would have helped him was in prison.So the old man wrote a letter to his son and said:
Dear Son,
I am feeling pretty bad because it looks like I won't be able to plant potatoes in my garden this year.I'd hate to miss doing it,because your mother always loved planting time.I'm just getting too old to dig up a garden.If you were here,all my troubles would be over.I know you would dig up the garden for me if you weren't in prison.
Love,Dad
Soon the old man received a letter:Dad don't dig up the garden!That's where I buried the guns!"
At 4a.m.the next morning some policemen showed up and dug up the whole garden without finding any guns.The old man was surprised and wrote another note to his son.He told him what had happened and asked him what to do next.
His son's reply was:Go ahead and plant your potatoes,Dad.It's the best I could do for you from here."
No matter where you are in the world,if you have decided to do something deep from your heart,you can do it.It is the thought that matters.
根据短文内容,完成下列小题.
90.What was the old's trouble?He couldn't dig up his potato garden.
91.How was the old man'feeling when he was writing to his son?pretty bad.
92.Could the old man plant his potatoes at last?Yes,he could.
93.What do you think of the old man'son?Clever.
94.What is the title of this passage?The thought that matters.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Some Experts(专家) say that students usually need eight to ten hours'sleep at night,but more Chinese students do not get enough sleep.Some Chinese parents are usually glad to see their children studying late.They will think their children work very hard.But not all parents are happy about this.Once a mother told us that every morning her 10-year-old boy put up one finger with his eyes Still closed,begging(央求) for one more minute to sleep.Like"early birds"in China,he has to get up before six every morning.
A report shows that without a good night's sleep,students seem to be weaker than they should be.Many students have fallen asleep during class at one time or another.Too much homework is not the only reason why students stay up late.Some watch TV or play the computer games late into the night.
Experts have ever said that students should develop good study habits(习惯).So some clever students never study late,they are able to work well in class.
73.The 10-year-old boy begged for one more minute to sleep becauseA.
A.he didn't have enough sleep
B.it wasn't time for him to get up
C.he didn't want to go to school
D.he wanted his mother to wake him up
74.In this passage"early birds"means those whoA.
A.get up early
B.get up late
C.sleep less
D.don't want to sleep
75.According to the passage,which of the following is right?C
A.If you want to study better,you must work hard.
B.Sleeping less means working hard.
C.Some clever students are able to work well in class because they have good study habits.
D.Students don't have enough sleep only because they have a lot of homework to do.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.She has a closerelationship(关系) with the Greens.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.The doctor asked me to take thismedicine(药) twice a day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.---When can I go to play basketball with my friends,Daddy?
---Finish your homework first,or I                  let you go.(  )
A.don'tB.haven'tC.didn'tD.won't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.There will be less pollution if people take buses to work instead of driving cars.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

17.High school can be a terrible time if you get it all wrong.Find out how to survive (度过) high school with a few easy tips.
    Be Yourself.High school is a fun time to make new friends,meet new people and socialize.Just be yourself.Don't give in to anyone's wants.
    Keep Good Company.Choose your friends carefully and make sure you won't get influenced by anyone.You will find friends,but stay away from the ones who don't want to be your friends.
    Be Optimistic (乐观的).Always wear your smile.Treat others the way you want to be treated. Respect (尊敬) your teachers and classmates and try to be helpful.
Be confident!/Believe in yourself!When you believe in yourself,others believe in you.Talk and walk confidently.Confidence is something you grow with,and people respect you for that.
    Love High School.Fall in love with it.Make the most out of it,and you will never get those moments back.Come up with wonderful ideas,top your class,make the best friends,go to parties,but just make as many memories as you can!
    With these tips to survive high school,you will surely be proud of graduating (毕业) as an all-round adult.So when you throw those hats in the air,feel the freedom and remember every moment you spent in"High School".

81.How many tips are mentioned in the passage?
82.What's the writer's advice on making friends?(no more than 2 pieces)
83.Fill in the blank with proper words.(no more than 3 words)
84.Put the underlined sentence into Chinese.
85.Give a proper title to the passage.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.
1.略2.略3.略4.略.

查看答案和解析>>

同步练习册答案