This was the first real task I received in my new school. It seemed simple: go on the Internet and find information about a man named George Washington. As I searched the name, I found that there were two famous people having the same name who looked completely different! One invented hundreds of uses for peanuts(花生), while the other led some sort of army across America. I stared at the screen, wondering which one my teacher meant. I called my grandfather for a golden piece of advice; let the coin decide. I flipped(掷) a coin and Ah! Tails (背面)! My report would be about the great man who invented peanut butter, George Washington Carver.
Weeks later, I stood in front of the classroom and proudly read my homework. But things started to get strange. I looked around the room, only to find my classmates with big smiles on their faces and tears in their eyes and my stone-faced teacher. I was completely lost. “What could be causing everyone to act this way?”
Oh well, I dropped the paper and sat down at my desk, burning to find out what I had done wrong. As a classmate began his report, it all became clear, “My report is on George Washington, the man who started the American War of Independence.” The whole world became quiet! How could I know that my teacher meant that George Washington?
Of course, my subject result was awful. Sad but fearless, I decided to turn this around. I talked to the headmaster Miss Lancelot, but she said firmly: No re-dos; no new score. I felt that it was not fair, and I believed I deserved a second chance. So I threw myself heartily into my work for the rest of the school year. Ten months later, I sat in the headmaster’s office again, but this time a completely different conversation. I smiled and flashed back to the terrible moment at the beginning of the year as the headmaster told me I was good enough to skip(跳过) the 6th grade and started the 7th grade next term.
1.The task I received was to find information about ________.
A. uses for peanutsB. American War of Independence
C. George WashingtonD. my headmaster Miss Lancelot
2.________ helped me decide what my report would be about.
A. The InternetB. My classmatesC. My grandpaD. A coin
3.People in the class acted strangely because ________.
A. I was too proud of my homework
B. I mistook what the homework was about
C. the whole world suddenly became quiet
D. the teacher’s face turned to a stone
4.I ________ after I failed the subject.
A. worked harder to prove my ability
B. started to study from the 7th grade
C. was so frightened at the awful result
D. was given a second chance to redo the work
5.We can infer(推断) from the passage that ________.
A. the headmaster didn’t like the writer at all
B. the writer’s classmates felt sad at his mistake
C. the writer knew little about American history
D. the writer’s grandpa was a very wise man
6.Which of the following proverbs can best describe the main idea of this story?
A. Seeing is believing.
B. Where there is a will, there is a way.
C. One is never too old to learn.
D. A friend in need is a friend indeed.
1.C
2.D
3.B
4.A
5.C
6.B
【解析】
试题分析:本文叙述了作者在新学校接到的第一次任务是在网上查找关于George Washington.的信息,由于小作者对历史了解的很少,所以在班级出现了笑话,最后通过他自己的努力成功了这样一个故事。
1.1】细节理解题。根据第一段This was the first real task I received in my new school. It seemed simple: go on the Internet and find information about a man named George Washington.可知是找关于George Washington的信息,故选择C。
2.2】细节理解题。根据第一段I called my grandfather for a golden piece of advice; let the coin decide.可知硬币帮助他做决定。故选择D。
3.3】细节理解题。根据第二段find out what I had done wrong.可知我弄错了家庭作业是关于什么的,故选择B。
4.4】细节理解题。根据最后一段So I threw myself heartily into my work for the rest of the school year.可知选择A。
5.5】推理判断题。根据整篇文章内容的理解我们可以推断出作者对美国历史了解的很少。故选择C。
6.6】细节理解题。根据整篇文章内容的理解可知这篇文章主要观点是有智者事竟成。故选择B。
考点:故事类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014年上海市虹口区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
JD.com is one of ________ shopping websites in China.
A. large B. larger C. largest D. the largest
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市松江区中考二模英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Jay Kohl, an American student, posted an online advertisement two weeks ago searching for a Chinese family to stay with so that he can learn the language and culture.
“I’m a clean, non-smoking, and warm-hearted American man looking for a homestay in the Wudaokou area to improve my Chinese language skills,” he wrote. “I’m willing to offer help with English tutoring(家教) and even can help you with applying to foreign universities.”
He still hasn’t found a suitable home.
“Most of the families that contacted me seem to be interested in doing business instead of cultural exchange,” he said. “I think I might have to rent an apartment in the end.”
Kohl isn’t the only foreigner finding it difficult to find a homestay in Beijing. Michael Benson, who wants to come to Beijing in September, has also faced the same problems.
Why is finding a homestay family so difficult? Beijing Today consulted a Chinese teacher, Jessie Xi, who has been teaching foreign students at the University of International Business and Economics for more than six years.
Xi has accepted many homestays, and from her own experience and what she’s been told, she said there were four major problems visitors may meet when applying for homestays.
Problem 1: Having too high expectation for language improvement.
Problem 2: Considering oneself as a guest instead of a family member.
Problem 3: Not making clear what a family’s rules are beforehand.
Problem 4: Overly(过分) high demands for the living environment.
1.Kohl wanted to look for a homestay in China because he ________.
A.hoped to learn Chinese language and culture further
B.wanted to do a research on the Chinese daily life
C.would like to make friends with Chinese families
D.was interested in Chinese food
2.The reason why Kohl hasn’t found a suitable home yet now is that he ________.
A.can’t be an English tutor in home stays
B.can’t help apply to foreign universities
C.might expect too much for language improvement
D.might refuse to do housework in home stays
3.Most of the families that contacted Kohl might be interested in ________.
A.English tutoringB.cultural exchange
C.foreign universitiesD.making money
4.Which of the following statements is NOT true according to the passage?
A.Foreign visitors can do something helpful for their homestays.
B.Foreign visitors usually have problems with their homestays.
C.Foreign visitors should know clearly about the rules of their homestays.
D.Foreign visitors should consider themselves as the members of their homestays.
5. The underlined word “consulted” in the passage means “________”.
A.gave advice toB.discussed ideas with
C.wanted information fromD.raised questions for
6.The best title of the passage might be ________.
A.A few things to know about the local families
B.Suggestions for renting apartments in Beijing
C.How to search for a Chinese family to stay with
D.Why to find a homestay in Beijing so difficult
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市松江区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
There _______ a football match between these two teams in Shanghai Indoor Stadium.
A.will have B.will be have
C.is going to beD.is going to have
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市松江区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
The weather report says it will be cloudy tomorrow. Which of the following is correct for the underlined word in the sentence?
![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市徐汇区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
A: Would you like me to show you around the Bund?
B: ________
A. Yes, go ahead. B. Never mind.
C. Yes, I'd love to. D. It's very kind of you.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市徐汇区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
The eggs will go bad soon in such hot weather ________ they are put in the fridge.
A. although B. because C. unless D. until
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市宝山区、嘉定区中考二模英语试卷(解析版) 题型:句型转换
1.Mr. Brown wants to buy a new car.(改为一般疑问句)
____________Mrs. Brown __________to buy a new car?
2.The members of the film club meet once every month.(对划线部分提问)
___________ _____________ do the members of the film club meet?
3.They sent the children a lot of presents on Children’s Day.(改为被动语态)
A lot of presents __________ __________ to the children on Children’s Day.
4.There is no juice in the bridge.(改为反义疑问句)
There is no juice in the fridge,______ _________?
5.Could you show me how I should operate the machine?(改为简单句)
Could you show me __________ _________operate the machine?
6.In order to earn enough money,Mrs. Smith worked late into the night.(保持句意基本不变)
Mr. Smith worked late into night______ _______ he could earn enough money.
7.interesting,seen,he,just,very,film,a,has(连词成句)
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市奉贤区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Look at the sign! It says: You______ park your cars here.
A.mustn’t B.needn’t
C.shouldn’t D.can’t
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com