精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.In ancient times,there was a painter.He was good at painting flowers and birds.But he never stopped practicing until he became very famous.
An emperor(皇帝)of China also loved paintings,especially roosters(公鸡).So he asked the famous painter to paint a rooster for him.He wanted the rooster to be the best among all his collections.
The painter promised to do so.The emperor waited and waited for one year.,but he didn't get the picture.He couldn't waited to see the painter.He became angry and wanted to kill him.So the painter hurried into the palace with paper,paint and a brush.In five minutes,a perfect rooster was on the paper.
After seeing this,the emperor became much angrier."Since you can paint a rooster in five minutes,why did you keep me waiting for over a year?"he asked.
"Your Majesty(陛下),"said the artist."I will let you know why.But you'll have to come with me."he invited the emperor to his house.There,there were piles and piles of paper.On every piece of paper was a painting of a rooster.
"Your Majesty(陛下),"said the painter."It took me more than one year to improve my painting skill in order to paint a perfect rooster for you.
26.According to the writer,the emperorA.
A.loved beautiful paintings        
B.did very well in painting
C.was good at painting roosters    
D.Was very kind to the painter.
27.The painter spentCpracticing painting roosters for the emperor.
A.only a few months        
B.only five minutes
C.more than a year          
D.five minutes every day
28.The emperor wanted to kill the painter becauseD.
A.the painter refused to draw rooster
B.the painter couldn't draw rooster well
C.he couldn't find the painter anywhere
D.he couldn't wait to see his painting
29.In fact,during the whole year the painterB
A.escaped from the emperor to live quietly
B.worked hard at practice drawing roosters
C.was invited to other places to draw roosters
D.drew piles and piles of paper to make a living
30.From the passage we can learn thatC.
A.it's hard for painter to success        
B.it's easy to paint in a short time.
C.hard work causes perfect result       
D.emperor was hard to deal with.

分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,在古代,有个画家.他擅长画花鸟.一次皇帝让他画公鸡,但是他等了一年多时间,也没收到画,皇帝很生气,要他在五分钟内画出来,画家把皇帝带去家里,在那里有一堆堆纸,每一张都画着公鸡,原来画家花了超过一年的时间来提高绘画技巧为皇帝献上完美的公鸡.

解答 26.答案:A.细节理解题.根据第二段第一句An emperor(皇帝)of China also loved paintings,中国的皇帝也喜欢画,可知,选A.
27.答案:C.细节理解题.根据最后一句It took me more than one year to improve my painting skill in order to paint a perfect rooster for you.我花了一年多的时间来提高我的绘画技巧,为你画一只完美的公鸡.可知,花费一年多时间练习画画.选C.
28.答案:D.细节理解题.根据第三段第三句The emperor waited and waited for one year.,but he didn't get the picture.He couldn't waited to see the painter.He became angry and wanted to kill him.皇帝等了一年,但他没有得到画.他等不及要去看画家,他生气了,想杀了他.可知,是因为他迫不及待地想看他的画.选D.
29.答案:B.细节理解题.根据倒数第二段There,there were piles and piles of paper.On every piece of paper was a painting of a rooster.在那里,有成堆的纸,每一张纸上都有一只公鸡的画.及最后一句It took me more than one year to improve my painting skill in order to paint a perfect rooster for you.我花了一年多的时间来提高我的绘画技巧,为你画一只完美的公鸡.可知,画家一整年都在努力练习画公鸡.选B.
30.答案:C.细节理解题.根据最后一句It took me more than one year to improve my painting skill in order to paint a perfect rooster for you.我花了一年多的时间来提高我的绘画技巧,为你画一只完美的公鸡.可知,努力工作会取得完美的结果.选C.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Who has a model plane?
A.Cindy.
B.Cindy's brother.
C.Cindy's cousin.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.What does the boy's mother ask the boy to do?
A.To eat chicken.
B.To eat fish.
C.To drink milk.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Where are the speakers going?
A.Home.
B.To a movie.
C.To a shop.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.When does the boy advise the girl to get up?
A.At 6:00 am.
B.At 6:30 am.
C.At 7:30 am.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Dad hurried to get home before dark so he could go for a run,but he had forgotten to wear his safety belt-a mistake 75% of the US population make every day.Maybe ten-year-old Elizabeth put it best when she said to her father,"But,Dad,you can't be healthy if you're dead."The big question is why so many people drive cars without wearing safety belts.
There have been many misunderstandings about safety belts ever since their first appearance in cars about forty years ago.The following are three of the most common.
Number One:Safety belts aren't needed at speeds of less than 30miles per hour.
Truth:When two cars traveling at 30mph hit each other,an unbelted driver will hit himself on the front window of the car with a hard force,it feels like diving headfirst into the ground from a height of 10meters.
Number Two:Safety belts"trap(困住)"people in cars.So if the cars are burning or sinking in water,it's difficult for people to move.
Truth:Sorry,but studies show that if people are not wearing safety belts,they are easy to be knocked unconscious(昏迷).So they will have a greater chance of dying in these accidents.People wearing safety belts are usually protected to have a clear head to free free themselves from such dangerous situations,not to be trapped in them.
Number Three:It's best to be"thrown clear"of a serious accident.
Truth:Sorry again,but any accident serious enough to"throw you clear"is also going to be serious enough to give you a very bad landing.Studies show that chances of dying after a car accident are twenty-five times greater when people are"thrown clear."
21.From the first paragraph the writer want toC.
A.discuss the US population.
B.express a daughter's love.
C.show a problem of driving          
D.introduce main characters.
22.The picture which means"safety belt"isA.

23.It.proves thatD when two cars hit at 30mph.
A.cars won't be pulled to a workshop
B.people will not be knocked seriously
C.it's like diving into the water from 10meters high
D.it may cause a serious accident without protection
24.We can learn from the passage thatD when someone is"thrown clear".
A.his life will be saved         
B.nothing will be belt in the car
C.it turns out a better ending     
D.it increases the chances of dying
25.The passage mainly tells us that people shouldB.
A.free themselves when in danger.
B.wear the safety belts while driving
C.drive a car at the right speed.
D.have a clear head in an accident.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Why doesn't Peter want to have pizza?
A.He doesn't like the taste of pizza.
B.He likes sandwiches better.
C.He thinks it's expensive.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.How does Jim usually come to school?
A.On foot.    
B.By bike.    
C.By car.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.What was the matter whit Mary?
A.She had a toothache.
B.She had a fever.
C.She had a nosebleed.

查看答案和解析>>

同步练习册答案