| Introduction | Debt among western teenagers is increasing | |
| Body | Save before you buy | What to do |
| Save before you buy | As soon as you received money,you should (81)save about 30% before spending what you want. | |
| Watch your money | Don't lend money and don't to buy(82)friends. | |
| Buy what you can (83)afford | If something costs more than you have,then you don't need it. | |
| Don't compare what you have with what your friends have | That expensive iPad of your friend may be borrowed or (84)paid for with borrowed money. | |
| Conclusion | If you teach them good(85)habbits,they will take good care of their money. | |
分析 文章大意:西方国家青少年的债务问题越来越严重,他们没有跟随他们父母的意愿,还是父母没有教他们的孩子关于钱的知识?这里有一些建议,八岁或九岁的孩子们可以理解.
首先,你应该学会在购买之前保存一定数目的金钱.当你收到钱,你应该节省一些,也许30%.之后,花你能花的.
其次,你最好注意你的钱财.不要信任其他人.不要借钱,不要试图用钱买朋友.如果朋友想要你的钱,他们不是真正的朋友.
另一个建议是买只有你能买得起的东西.
最后,你不应该和朋友比较他有什么,你有什么,每个人的经济水平和生活习惯都是不一样的.
有一句古话:"给一个人一条鱼,他会吃一天.教一个人如何钓鱼,他的余生都将有饭吃".
解答 81、save 82、friends 83、afford 84、paid 85、habbits
81题答案:save,推理判断题.文中提到"When you receive money,you should save some of it,maybe 30%"当你拿到钱时,应该保留一部分,可能是30%,句中出现should,所以填写动词原形,由此可以确定答案,填写"save"译为保存30%的钱.
82题答案:friends,推理判断题.文中提到"Don't lend money and don't try to buy friends"不要借钱,更不要用钱去买朋友,因为那不是真正的朋友,所以填写"friends".
83题答案:afford,推理判断题.文章提到"Another piece of advice is to buy only what you can afford.",一种省钱的办法就是只买自己买得起的,所以填写"afford".
84题答案:paid,推理判断题.文中提到"That expensive iPad of your friend may be borrowed or paid for with borrowed money"不要和朋友比他们的ipad,因为他们的ipad可能是借的,或者是借钱买的,由于题目中borrow用的是过去时,且pay和borrow用and来连接,所以填写"paid".
85题答案:habits,推理判断题.文中提到"If you teach them good habits,they will always look after their money"只有养成了一个好的习惯,才能够更好的理财,所以填写"habits".
点评 考查文章阅读、分析及总结的能力,需要通读全文了解大概,之后根据上下文语境及自己的确定正确的答案.
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
B66.Jenny is a pet lover.She wants to work with pets. G67.David is the boss of a big education company.He wants to know some information about education in China. C68.Wang Lan just came back from England.She is looking for a job.She prefers to work in a big company. D69.Helen is a housewife.She wants to buy vegetables and fruit at low prices. E70.The students in No.2 Middle School plan to have a picnic.Whether they will do it depends on the weather. | A.Lots of people miss their pets while they are on holidays.Our hotel can solve (解决) this problem.We lend cats or dogs to you.We are sure that you will be happy to stay with them. B.Many people like animals and take them as their pets.Now pet hospitals are very busy.Kind people who love animals are needed to work in busy hospitals. C.Living in another country can help you to learn a language,and about another culture.Many companies today need employees (雇员) who can speak a foreign language,or have the experience of living or working in another country. D.We sell eggs,apples,tomatoes and pork at very low prices.Our business hours are from 6:00 am to 10:30 pm. E.Our city will have a cloudy day tomorrow.It will be rainy at times.There will be a strong wind.The day after tomorrow will be sunny.It will be a fine day to go hiking or to have a picnic. F.We have all kinds of video films,TV plays,and music videos.You can enjoy yourself and take time to watch your favorite videos at our shop.You can also borrow some videos home,each video for a week for 1 dollar. G.A study of the people in China's largest cities shows that saving money for children's education has become an important reason for saving.It is the second most important purpose of people's saving habit.The result shows that people in China care much about education.The education market is very big in China. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com