精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.There  are many colors in nature.But do you think that a color has weight?I think you'll.But I'm afraid you are wrong.If you don't believe it,you may do a small experiment(实验).
First,put two objects with the same weight into two boxes.Then cover the boxes.
Third,wrap(包裹)one box with a red piece of paper,the other one with a white piece of paper.OK.Now hold the boxes with your hand one by one.It is certain that you will think the red one is a little heavier.
Why  do you think so?A scientist found that different colors have different weights in man's  mind.That is to say,every color has its own weight in our mind.
The  scientist told us that colors also have smell.Can you smell the color?Of course not.Then why did the scientist say so?That is because every color stands for (代表) a kind of light with a certain wavelength(波长).It reaches our brain through sense organs.According to this discovery,scientists say that people accept the colors they like,and refuse the colors they hate.So your body and mind will be healthy by using the colors you like.Or you'll be nervous or even get ill.For erample (例如),you like blue and hate red.If you stay in a room with red windows,wallpaper and furniture(家具) for two hours,you'll feel you have been there for four hours.But if the room is blue,you'll feel you have been there for only an hour.And,if a person walks out of a blue room and into a red room,his temperature will rise.
That means our body temperature will change with different colors.

51.From the experiment,we know thatD
A.the two boxes have the same weight
B.colors can change the weight of an object
C.the red paper is heavier than the white paper
D.colors have different weights in people's mind
52.From the fourth paragraph,we can infer(推断)B.
A.the smell of colors is changeable(可变的)
B.people can sense the light from colors
C.people can smell the colors through the nose
D.all the colors have the same smell for the blind
53.Which of the following is true?D.
A.White color is heavier than red color
B.People may get ill if they refuse the colors they don't like
C.People can stay longer in red rooms than in blue rooms
D.People's body temperature will change with different colors
54.We can infer from the last paragraph thatD.
A.red color is bad for our health
B.people may get nervous in a red room
C.blue color can raise(提升)our body temperature
D.colors can influence our mood(情绪)and health
55.The passage is probablyC.
A.a short novel    
B.a news report
C.a science report    
D.an advertisement.

分析 自然界有很多颜色.但是你认为颜色有重量吗?我认为你会说不,但是恐怕你错了.如果你不信,你可以做一个小的实验.
首先,放两个同样重量的物体在两个盒子里,然后盖上盒子.
第三,把一个盒子用红色纸包住,另一个用白色纸包住.好了,现在一个一个的用手举起来,可以肯定的是你会认为红色的要重一点.
为什么你这样认为?一名科学家发现不同的颜色在人的大脑中有不同的重量.那就是说,在我们的大脑中每个颜色有它自己的重量.科学家告诉我们颜色有气味.你能闻到颜色吗?当然不能.那么为什么科学家那么说?那时因为每个颜色代表一种特定波长的光.它能通过感觉器官传播到我们的大脑,根据这项发现,科学家说人们会接受自己喜欢的颜色,拒绝自己讨厌的颜色,因此使用我们喜欢的颜色,我们的身体和大脑就会是健康的,否则你会紧张或者甚至生病.例如,你喜欢蓝色讨厌红色.如果你待在红色窗子、壁纸和家具的房间里两个小时,你就会感觉你在那里已经四小时了.但是如果房间里是蓝色的,你会感觉你仅仅在那里一个小时.如果一个人从蓝色房间走进红色房间,他的体温就会升高.
那就是说颜色能改变我们的体温.

解答 51.答案:D.细节理解题.根据短文第三段中Why do you think so?A scientist found that different colors have different weights in man's mind.That is to say,every color has its own weight in our mind可知,科学家发现不同的颜色在我们的脑海里有不同的重量.故应选D.
52.答案:B.细节理解题.根据短文第四段的内容That is because every color stands for (代表) a kind of light with a certain wavelength,(波长).It reaches our brain through sense organs可知,每种颜色都代表一种波长的光,它能通过感觉器官传播到我们的大脑,因此人们能感觉到颜色.由此可知选B.
53.答案:D.推理判断题.根据短文最后一段中That means our body temperature will change with different colors.可知颜色能改变人的体温,由此可知D选项是正确的.
54.答案:D.推理判断题.根据So your body and mind will be healthy by using the colors you like.Or you'll be nervous or even get ill.和That means our body temperature will change with different colors.可知颜色能改变我们的情绪和健康.故选D.
55.答案:C.题材判断题.这篇短文给我们讲述了一些关于颜色的我们从来都没想过的事实.例如,颜色是有重量的,有气味,颜色能影响我们的心情和健康等.由此可见,这篇短文应该是一个科学报告,短文中多处出现A scientist found that、The scientist told us that、scientists say that等.故应选C.

点评 细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.I was still hot and sweaty,although (尽管) I walked slowly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Bill made faces  while  Miss Wang was giving a lesson.Miss Wang  was veryangry with(生…的气)him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4."Why didn't you tell me earlier?"the boss shoutedangrily(生气地).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.The train was verycrowded(拥挤的),and l had to stand all the way.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.What is thepopulation(人口) of the world this year?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.She usually has_____egg and some porridge for_____breakfast.(  )
A.an,theB.an,\C.a,theD.a,\

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.How time flies!We should show love for our parents and make them ______how much they mean to us.(  )
A.to knowB.knowingC.knewD.know

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.School bussafety(safe) is a big problem in China.

查看答案和解析>>

同步练习册答案