精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Healthy eating doesn't just mean what you eat,but how you eat.Here is some advice on healthy eating.
Eat with others.It can help you to see others'healthy eating habits.If you usually eat with your parents,you will find that the food you eat is more delicious.
Listen to your body.Ask yourself if you are really hungry.Have a glass of water to see if you are thirsty-sometimes you are just thirsty,you need no food.Stop eating before you feel full.
Eat breakfast.Breakfast is the most important meal of the day.After you don't eat for the past ten hours,your body needs food to get you going.You will be smarter after eating breakfast.
Eat healthy snacks like fruits,yogurt or cheese.We all need snacks sometimes.In fact,it's a good idea to eat two healthy snacks between your three meals This doesn't mean that you can eat a bag of chips instead of a meal.
D哦n't eat dinner late.With our busy life,we always put off eating dinner until the last minute.Try to eat dinner at least 3hours before you go to bed.This will give your body a chance to digestmost of the food before you rest for the next 8-10hours.


36.The writer gives usBpieces of advice on healthy eating.
A.4        B.5          C.6       D.7
37.Which snack is Not mentioned in the passage?D
A.Fruits        B.Yogurt      C.Chips       D.Ice cream
38.Which of the following is TRUE according to the passage?D
A.Snacks are bad for our health.
B.We should keep eating until we are full.
C.Dinner is the most important meal of the day.
D.We should have dinner at least 3hours before going to bed.
39.The underlined(画线)word digest means"A"in Chinese.
A.消化B.享用      C.储存           D.循环
40.The passage mainly tells usB.
A.where to eat      B.how to eat      C.why to eat      D.when to eat.

分析 文章大意:这是一篇健康类阅读,短文主要针对我们如何健康饮食,提出了五条建议.如:与他人一起吃饭、倾听你的身体、吃早饭、吃健康的零食,如水果酸奶或奶酪、不要太晚吃晚饭.

解答 36.答案:B.细节理解题.根据第一行Here is some advice on healthy eating以下是一些关于健康饮食的建议.及下文二三四五六段描述,可知作者提出了五条建议,故选B.
37.答案:D.细节理解题.根据短文第五段e fruits,yogurt or cheese,a bag of chips.可知没有提到的是Ice cream冰激凌,故选D.
38.答案:D.细节理解题.根据短文最后一段Try to eat dinner at least 3 hours before you go to bed.至少在睡觉前3小时吃晚饭.描述,可知正确的是D.
39.答案:A.词义猜测题.联系本句上下文,可知此处指的是在你接下来八到十个小时的休息之前,给你的身体一个机会来消化大部分的食物.故digest的意思是消化,选A.
40.答案:B.主旨大意题.根据第一句Healthy eating doesn't just mean what you eat.but how you eat.健康饮食并不只是意味着你吃什么,而是你怎么吃.可知这篇短文主要针对健康饮食提出了五条建议,也就是"怎么吃",故选B.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.---Look,the poster of Titanic 3D.That is         movieI've told you several times.
---Great!I am looking forward to seeing this movie.(  )
A.theB.aC.anD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.
阅读短诗中女孩和小鸟之间的对话,选择正确答案.
61、According to the poem,the girl wants the bird toB.
A.read a poem      
B.sing a song    
C.feed a baby   
D.plant a tree
62、The underlined word"fright"meansAin Chinese.
A.惊吓      
B.快乐    
C.兴奋    
D.幸福
63、The girl will giveD to the bird if it comes with her.
A.some leaves      
B.some water    
C.some cookies   
D.some sugar
64、The bird's home isD,and it doesn't want to leave.
A.in the grass      
B.in the hand    
C.in the hole   
D.in the tree
65、There areC babies in the bird's home.
A.five      
B.four    
C.three    
D.two.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.One day,I went to see my last patient(病人),an old woman.In the doorway,I saw she was struggling (挣扎) to put socks on her swollen (浮肿)feet in the bed.I stepped in,spoke quickly to the nurse,read her chart noting.I was almost in the clear that she was not in serious condition.
I asked,"Could I help put on your socks?How are you feeling?Your sugars and blood pressure were high but they're better today.The nurse mentioned you're anxious to see your son.He's visiting you today.It's nice to have a family visit.I think you really look forward to seeing him."
"Sit down,doctor.This is my story,not yours."She said with a serious voice.
I was surprised as I helped her with the socks.She told me that her only son lived around the corner from her,but she had not seen him in five years.She believed that was the main cause of her health problems.After hearing her story and putting on her socks,I asked if there was anything else I could do for her.She shook her head no and smiled.All she wanted me to do was to listen.
Each story is different.Some are detailed; others are simple.Some have a beginning,middle and end; others don't have clear ends.Some are true; others not.Yet all those things do not really matter.What matters to the storyteller is that the story is heard-without interruption(打断) or judgment(评价).
It was that woman who taught me the importance of stopping,sitting down and truly listening.And,not long after,in an unexpected accident,I became a patient.20years later,I sit all the time-in a wheelchair.
For as long as I could,I continued to see patients from my chair.I believe in the power of listening.

51.How was the old woman?C
A.Her feet were swollen.  
B.Her sugars were high.
C.She was not badly ill.  
D.Her blood pressure was better.
52.How did the doctor know that the old woman's son was visiting her?A
A.The nurse told him.        
B.The old woman told him.
C.The woman's son told him. 
D.The doctor got it from her chart noting.
53.What did the old woman think caused her health problems?A
A.Her son's not seeing her.
B.No one listening to her story.
C.The medical care of the hospital.
D.The distance between her and her son.
54.When the patient told the doctor her stories,what she needed might beC.
A.keeping smiling  
B.interruption or judgment
C.listening without interruption
D.communicating with each other
55.Which statement is NOT right according to the passage?B
A.Her son lived close to her house.
B.The old woman didn't need the doctor's treatments.
C.Listening is powerful medicine.
D.The doctor has to"walk"with the help of a wheel chair.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

3.At Life's Crossroads
Leaving high school,I had to choose a career path-medicine or business-before college started in three months,but I couldn't (16)B.
Both my uncles suggested I work for a month in a (17)D followed by a month in a hospital before I could know what to do.It seemed like a(18)C idea.
Then near the end of two months,I began thinking about my two (19)D.The bank had offered better working conditions.The hospital was full of excitement,but the training was hard.It seemed that the choices of (20)A was going to run out.
The Last day of my work at the hospital,I was (21)D home when I saw a boy hit by a bus and lie in the road as the bus run away.(22)C stopped.I know if the boy stayed there,he would (23)B very soon.So,without help,I lifted him into my car.
The next day,I went to see him.His (24)Awere sitting around his bed.The doctor introduced me as"the person who saved the boy's life".
Everyone got up,with (25)D smiles on their faces.The mother held my hands to her face,repeating again and again,"See,you are an angel!"
What a feeling this was,to help save the life of another person!(26)C,I knew I wanted to do for the rest of my life.I went to college for my (27)B studies.
We may spend a lot of time wondering about what (28)A to take in our lives,but sometimes you don't really have to worry about your (29)A decisions.They are made for you by some quality(品质) in you-by what you're (30)C to do when necessary.

16.A.explainB.decideC.practiseD.imagine
17.A.teamB.laboratoryC.gardenD.company
18.A.funnyB.madC.goodD.stilly
19.A.unclesB.hobbiesC.collegesD.experiences
20.A.businessB.educationC.careerD.subject
21.A.runningB.ridingC.stayingD.driving
22.A.AllB.FewC.NobodyD.Someone
23.A.cryB.dieC.sufferD.complain
24.A.familyB.groupC.friendsD.fans
25.A.gentleB.weakC.pleasantD.grateful
26.A.LuckilyB.ProbablyC.ImmediatelyD.Quietly
27.A.busyB.medicalC.cheerfulD.colourful
28.A.pathB.actionC.interestD.advice
29.A.bigB.personalC.quickD.fair
30.A.freeB.afraidC.readyD.careful.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Almost every Chinese person can recite the two lines of the famous poem,"Every grain on the plate comes from hard work(谁知盘中餐,粒粒皆辛苦)."But sadly,many of us don't actually get the real meaning of these lines:Don't waste food.
A CCTV program,News One Plus One,reported that the food Chinese people throw away every year is enough to feed 200million people for a year.
Do we have too much food?Of course not.According to the UN World Food Program,there were 925million hungry people around the world in 2010,especially in developing countries.Six million children die of hunger every year.
Chinese people are well known for being hospitable(好客的) and generous.Many even feel that they lose face if their guests have eaten all the food on the table.
Luckily,a number of people have realized the importance of saving food.Last November,Li Hong,a waitress in a restaurant in Nanjing,got fired because she took someleftover food home for her son.Many people stood by her side and criticized the waste of food.
What should we do in our daily lives to waste less food?Here are some tips:
1.Do not order too much in a restaurant.Only order as much as you want to eat.If you cannot eat all the food you ordered,take the rest of it home.
2.Don't be too picky(挑剔的) about food.Some food may not taste great,but your body needs it.
3.Keep an eye on what food you have at home.Don't buy too much,especially for vegetables and fruit.

46.How many people were hungry in the world in 2010according to the UN World Food Program?C
A.200million.
B.Six million.
C.925million.
D.625million.
47.What does the writer want to show us through Li Hong's story?D
A.Many Chinese restaurants waste a large amount of food.
B.Many Chinese people are kind-hearted and ready to help the weak.
C.Chinese people feel that they lose face if their guests eat all the food.
D.Many Chinese people don't agree with the behavior of wasting food.
48.The underlined word"leftover"meansB in Chinese.
A.过期的            
B.剩余的         
C.腐烂的       
D.难吃的
49.According to the passage,we shouldn't waste food becauseA.
A.food comes from very hard work
B.six million children die of hunger every day
C.there is enough food to feed all the people
D.Chinese are hospitable and generous
50.Which of the following is a good way to save food?B
A.Ordering more than you need at a restaurant.
B.Taking home restaurant leftovers.
C.Not knowing what you already have at home when shopping.
D.Not eating the food you don't like even if it's healthy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Earlier this month,a solar-powered (太阳能动力的) plane took to the skies for the first time.It had passed an important test on the way to travel around the world.
The plane took off from an airport in Switzerland (瑞士) at 45km an hour.It slowly rose above the fields and into the sky.
"There has never been an airplane of that kind that could fly-never an airplane so big,so light,using so little energy,"said Bertrand Piccard,a leader of the project.
During the 90-minute flight,the plane did several turns.It climbed nearly 1.6km above the countryside.
Engineers plan to test a night flight before July.Then they will use the results of the tests to build a second plane.They plan to travel around the world in that plane in the near future.
"We want to fly it day and night with no fuel (燃料),"Piccard said.
Piccard and pilot Andre Borschberg will take the plane around the world.They will make a few stops to change places and rest after a long time in the air-and to show off their aircraft.
The plane flies at 70kph on average.That is faster than a bike and slower than a car.The pilots will keep the plane in the air for up to five days at a time.

56.The passage may be taken fromD.
A.a pilot's diary
B.a history book
C.a travel journal
D.a website
57.The most special for the airplane is thatB.
A.it is so big and so light
B.it is the first airplane to use so little energy
C.it can fly day and night
D.it can climb nearly 1.6km above the countryside
58.The underlined part in the paragraph meansA.
A.展示
B.展览
C.指引
D.引开
59.Engineers plan to test a night flight before July becauseC.
A.they went to find how many fuels the plane will use
B.if it can fly in the right direction at night
C.they will use the results of the test to build a more advanced plane
D.they just want to show off their aircraft
60.If you are to fly to a foreign country to attend an important conference,you'd betterD.
A.take the solar-powered plane
B.drive your own car
C.take a ship
D.take the usual flight.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.‘USA?Britain?Which country is better to study in?'We often hear such discussions.As China opens its door,it is a dream for many Chinese students to study abroad.They want to learn about the outside world.
It's true that studying abroad can help students develop themselves.Their foreign language skills will be improved and it may be easier to find jobs.
But there are problems that should be considered.Language is the first.Students must spend a lot of time learning another language.
Students must also learn to live without parents'care and deal with all kinds of things they haven't had to do before,like looking after themselves.There are reports about Chinese students abroad running into an ocean of difficulties and giving up finally.When they have to take care of themselves,it is hard for students to study well.
Finally,studying abroad brings a heavy burden(负担)to the family.For most Chinese parents,the cost of studying abroad is very high.But is it worth it?
We know that there are many famous people who have achieved success through their hard work in China.Liu Xiang is a good example.Once an American teacher invited him there,but he refused.He kept training hard with his Chinese teacher.He surprised the world when he won a gold medal at the Athens Olympic Games.So when you wonder which country is better to study in,think again.

Title:Studying at (71)home or abroad
Phenomenon(现象)Studying abroad has become a dream for Chinese students.
Advantages ◆It is helpful to the future development of Chinese students.
◆It helps to(72)improve foreign language skills.
◆It enables Chinese students to find jobs more easily.
 (73  )disadvantages◆It  takes Chinese students too much time to learn a foreign
language.
◆It's hard for Chinese students to get used to the life abroad
   (74)without parents'care.
◆Parents may be under pressure(压力)because the cost of
   studying abroad is very  high.
Purpose:To tell us studying abroad is not the only way to be(75)successful by describing
Liu Xiang's example.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-        is your Maths teacher?
-The man       a white shirt.(  )
A.What;wearsB.Who;inC.Which man;wearsD.Who;on

查看答案和解析>>

同步练习册答案