16.We use our bodies for everything.We need our bodies for exercise,for 1earnlng,for playing with our friends and many more things.If we want to be able to do all of these activities and have lots of fun.we need to 1ook after ourselves.If we don't look after ourselves then we start to feel gloomy(沮丧的).we can't run around as much,or concentrate as hard.We wouldn't even be able to play with friends for very long before we get tired.
However,there is one way to make sure that we feel very good and full of energy all the time.If we eat healthy food then our bodies are happy and we have more energy.This means we can work properly,making us strong and ready for anything.
It call be hard to eat healthy food all the time,but with a delicious school 1unch it couldn't be easier.We make all the food and you just choose what you want.You can try lots of new.delicious and exciting foods with your friends too.
We prepare our meals very carefully to make sure that everything is delicious and full of a11the goodness that your body needs to stay healthy and happy.This way,you can run around and have more fun and you won't find yourself feeling sleepy in the afternoons--you will feel great all the time.By eating healthily now,you can also help protect your body from health problems when you get older.
84.From the passage we can know the author may beD.
A.a PE teacher
B.a doctor
C.a nurse
D.a cook
85.Why do we need to 1ook after ourselves?B
A.Because we get tired.
B.Because we use our bodies for everything.
C.Because we are worn out.
D.Because we don't want to be 1ooked after by others,
86.What does the underlined word"goodness"mean in Chinese?C
A.上帝
B.美德
C.养分
D.善良
87.The passage mainly wants to tell usA.
A.the author and his(her)workmates can make delicious and healthy food
B.healthy food is important for getting high grades
C.it can be hard to eat healthy food all the time
D.if we don't look after ourselves then we start to feel gloomy.
分析 我们要照顾好自己的身体,因为因为我们需要用身体做一切事情,如何照顾好自己的身体呢,健康美味的食品很重要.
解答 84.D理解判断题.根据We prepare our meals very carefully to make sure that everything is delicious 可以推断出作者是个厨师,故选D.
85.B细节理解题.根据We use our bodies for everything.We need our bodies for exercise,for 1earnlng,for playing with our friends and many more things.If we want to be able to do all of these activities and have lots of fun.we need to 1ook after ourselves可知我们需要照顾好自己因为我们需要用身体做一切事情,故选B.
86.C词义猜测题.根据题干We prepare our meals very carefully to make sure that everything is delicious and full of a11the goodness that your body needs to stay healthy and happy可知that your body needs to stay healthy and happy是定语从句,先行词是goodness,你的身体需要保持健康和快乐的东西,即养分,故选C.
87.A主旨大意题.根据文章内容可知作者是一个厨师,他告诉我们健康美味的食品很重要.他和同事会为我们准备健康美味的食品的,故选A.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.