精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.We use our bodies for everything.We need our bodies for exercise,for 1earnlng,for playing with our friends and many more things.If we want to be able to do all of these activities and have lots of fun.we need to 1ook after ourselves.If we don't look after ourselves then we start to feel gloomy(沮丧的).we can't run around as much,or concentrate as hard.We wouldn't even be able to play with friends for very long before we get tired.
However,there is one way to make sure that we feel very good and full of energy all the time.If we eat healthy food then our bodies are happy and we have more energy.This means we can work properly,making us strong and ready for anything.
It call be hard to eat healthy food all the time,but with a delicious school 1unch it couldn't be easier.We make all the food and you just choose what you want.You can try lots of new.delicious and exciting foods with your friends too.
We prepare our meals very carefully to make sure that everything is delicious and full of a11the goodness that your body needs to stay healthy and happy.This way,you can run around and have more fun and you won't find yourself feeling sleepy in the afternoons--you will feel great all the time.By eating healthily now,you can also help protect your body from health problems when you get older.

84.From the passage we can know the author may beD.
A.a PE teacher
B.a doctor
C.a nurse  
D.a cook
85.Why do we need to 1ook after ourselves?B
A.Because we get tired.
B.Because we use our bodies for everything.
C.Because we are worn out.
D.Because we don't want to be 1ooked after by others,
86.What does the underlined word"goodness"mean in Chinese?C
A.上帝
B.美德
C.养分
D.善良
87.The passage mainly wants to tell usA.
A.the author and his(her)workmates can make delicious and healthy food
B.healthy food is important for getting high grades
C.it can be hard to eat healthy food all the time
D.if we don't look after ourselves then we start to feel gloomy.

分析 我们要照顾好自己的身体,因为因为我们需要用身体做一切事情,如何照顾好自己的身体呢,健康美味的食品很重要.

解答 84.D理解判断题.根据We prepare our meals very carefully to make sure that everything is delicious 可以推断出作者是个厨师,故选D.
85.B细节理解题.根据We use our bodies for everything.We need our bodies for exercise,for 1earnlng,for playing with our friends and many more things.If we want to be able to do all of these activities and have lots of fun.we need to 1ook after ourselves可知我们需要照顾好自己因为我们需要用身体做一切事情,故选B.
86.C词义猜测题.根据题干We prepare our meals very carefully to make sure that everything is delicious and full of a11the goodness that your body needs to stay healthy and happy可知that your body needs to stay healthy and happy是定语从句,先行词是goodness,你的身体需要保持健康和快乐的东西,即养分,故选C.
87.A主旨大意题.根据文章内容可知作者是一个厨师,他告诉我们健康美味的食品很重要.他和同事会为我们准备健康美味的食品的,故选A.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Every August,Edinburgh,the capital of Scotland,is the home of one of the most important arts festivals in the world.Three of our young readers went there and told us about it.
My parents have always liked art exhibitions and they've taken me to many,but I never enjoyed them,however,in Edinburgh we saw an exhibition of African masks at a museum and they were fantastic.I couldn't imagine that people made such beautiful things so long ago.Some of the masks were 2,000 years old.
                                                       Marti,14
My friend and I went to the theatre at the Edinburgh Arts Festival.We decided to see a musical(音乐剧).I used to think musicals were for people like my mum,but it was very good.I loved all the singing and dancing.Everyone was very talented and it was really colorful.
                                                       Jack,13
I'd never been to a ballet before and I didn't really want to go,but my aunt Celia said I had to.In the end,I was glad!We saw The sleeping Beauty at the Edinburgh Festival.The dancers were beautiful and Tchaikovsky's music made the story come alive.I can't wait to go to a ballet again.
                                                      Hannah,16


25.This passage is most probably fromA.
A.a local newspaper                   
B.a TV guide
C.a festival leaflet                     
D.a sports magazine
26.Who went to the arts festival alone?D
A.Marti           
B.Jack             
C.Hannah            
D.None of them
27.What similar characteristic do the three teenagers share?B
A.They all expected that they would have a great time before they went.
B.They all thought the festival would be rather boring before they went.
C.They were all music lovers and enjoyed singing and dancing a lot.
D.They were all under 18so they had to go to the festival with adults.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Joe is acareful man.He seldom makes a mistake in doing anything,(care)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.
make,wars,but,sure,how
A:Hello,Jack.Can you tell me something about gunpowder in history?
B:(76)Sure.It was one of the greatest inventions.We Chinese are proud of it.
A:I see.(77)butWho invented it?
B:It's hard to say.I just know in the third century a Chinese man wrote about(78)howto make it.
A:Please tell me more.
B:At first it was used for(79)makingfireworks.At the end of the Tang Dynasty,It began to be used in(80)wars
A:Thank you for telling me.
B:You're welcome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.-How often do you eat out?
-It depends.But usually once a week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.---What a nice dress!How long ________ you ________ it?
---Only 2weeks.(  )
A.will…buyB.did…buyC.are …havingD.have…had

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Lin Xiao,21,a student at Guangdong University,has a big family-her two parents,a younger brother and two younger sisters.Lin took her role as the"big sister"seriously.When her first sister was born,Lin took turns with her mom holding the baby late into the night."I almost did everything that was supposed to be a parent's job,but I felt proud of myself,"she said.
Not all of Lin's classmates shared her experiences because of the family planning policy (政策),The one-child policy has been carried out in China for about forty years.But the situation is about to change.A new policy made on October 29said all couples can now have two children.
The new policy is expected to help raise the population of China.Recently,China has been facing an aging population and labor shortages because of the low birth rate (比率).
The two-child policy may also be the gift for every only child.Researchers found that growing up with a brother or sister can have good influence on one's mental (心理) health.
"Brothers and sisters do matter in unique ways.They give kids something that their parents don't."Laura Walker,a professor from Beijing University,told China Daily.She noted that having a brother or a sister protects teenagers against loneliness,fear and so on.
Liu Fang,20,from Shenzhen University,has a 2-year-younger sister.When her sister disagreed with parents over choosing a college major,she helped her to communicate with her parents."If necessary,I would always have her back,"said Liu."The best part of having a sister is that you have a partner,friend and supporter throughout your life."
But children with brothers or sisters also have to learn to understand and look after each other,said Laura.
61.There areB children in Lin Xiao's family.
A.three      
B.four        
C.five          
D.six
62.The one-child policy caused some problems exceptC.
A.the aging population              
B.labor shortage
C.the population growth                
D.the low birth rate
63.What does the underlined word"unique"possibly meansA in Chinese.
A.独特的   
B.相同的    
C.对立的   
D.相反的
64.We can infer (推断) from the article thatD.
A.Lin Xiao doesn't like her sister   
B.Liu Fang has a 17-year-old sister
C.Laura is against the two-child policy
D.The one-child policy is out of date now
65.The best title for this article should beC.
A.Brothers and sisters are good for us.
B.The family planning policy is bad.
C.The two-child policy helps a lot.
D.A new policy was made.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Water Park ______ a good place to have fun.(  )
A.isB.beC.areD.being

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.safety (安全) must come first when we take a trip.

查看答案和解析>>

同步练习册答案